Je li žena u današnjem društvu sexualni objekat?
Moderator: Krokodil Behko
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Je li žena u današnjem društvu sexualni objekat?
@lejlamo.
Glavni autoriteti su muškarci naravno.
Od postanka čovječanstva muškarci su kreirali zakone po zakonu sile. I žene su se morale poslužiti drugim sredstvima jer naravno nisu mogli parirati snagom.
Od postanka čovječanstva muškarci su kreirali zakone po zakonu sile. I žene su se morale poslužiti drugim sredstvima jer naravno nisu mogli parirati snagom.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10070 times
- Been thanked: 17066 times
prog321 wrote: 25 Jan 2020, 11:00Nisam rekao isključivo nego prirodno submisivna.lejlamo wrote: 25 Jan 2020, 10:56
prestani iznositi takve mizogine stavove pune predrasuda i zaostalog, praznoglavog stereotipisanja.
zašto bi bilo koja žena trebala biti isključivo submisivna?
Žene akceptiraju autoritet veoma lako. Da li to bio autoritet od oca, policajca, poslodavca. I na kraju muža ako se postavi pravilno. tj. Ako se postavi dostojanstveno.
Doduse, puno je muzeva koji ce je "ukrotit' batinom, pa ce postati submisivna.Vidis upravu (u pravu) si
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14421 times
- Been thanked: 24250 times
- Status: Online
Havana, sta znaci submisivnost, sramota me nekog drugog pitat 
Dozvolite da se obratimo
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
ne poznajes povijest zena , a nisi ni jedini , vecina ste nezainteresiraniprog321 wrote: 25 Jan 2020, 11:12 @lejlamo.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- lejlamo
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 2 times
super. muškarci imaju snagu.prog321 wrote: 25 Jan 2020, 11:12 @lejlamo.
došla napokon ona snaga klade valja, a um caruje.
gotovi ste. buhahaha.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
lejlamo wrote: 25 Jan 2020, 11:14super. muškarci imaju snagu.prog321 wrote: 25 Jan 2020, 11:12 @lejlamo.
došla napokon ona snaga klade valja, a um caruje.
gotovi ste. buhahaha.
Nosite kablove, tema aus
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
To rade neandertalci. Zato postoji selekcija prije braka. A žene su u onim brakovima gdje je muškarac dominantan većinom sretnije od onih gdje je mlakonja i prepušta njoj da vodi glavnu riječ.spacebound wrote: 25 Jan 2020, 11:12prog321 wrote: 25 Jan 2020, 11:00
Nisam rekao isključivo nego prirodno submisivna.
Žene akceptiraju autoritet veoma lako. Da li to bio autoritet od oca, policajca, poslodavca. I na kraju muža ako se postavi pravilno. tj. Ako se postavi dostojanstveno.![]()
Doduse, puno je muzeva koji ce je "ukrotit' batinom, pa ce postati submisivna.Vidis upravu (u pravu) si![]()
Nije joj u genima.
Samo neki muškarci čitaju dominantan u pogrešnom aspektu. Kao da oni mmoraju sami praviti odluke i ženu skroz isključiti . To nije tako.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Da su na vrijeme kroz ovih oko 100.000 godina postojanja ljudskog roda. žene bile spremne da takve muževe, očeve i braću prikolju na spavanju, sada ovu priču ne bismo pričali.spacebound wrote: 25 Jan 2020, 11:12prog321 wrote: 25 Jan 2020, 11:00
Nisam rekao isključivo nego prirodno submisivna.
Žene akceptiraju autoritet veoma lako. Da li to bio autoritet od oca, policajca, poslodavca. I na kraju muža ako se postavi pravilno. tj. Ako se postavi dostojanstveno.![]()
Doduse, puno je muzeva koji ce je "ukrotit' batinom, pa ce postati submisivna.Vidis upravu (u pravu) si![]()
Jedan broj tih žena bi tim postupkom se žrtvovale, ali rezultat bi bio drugačije društvo i odnos prema njima.
NIje to to lako, em nije lako ubiti, em nije lako trpiti posljedice takvog čina, pa to nisu radile. Ali su shvatile da seksom mogu manipuilisati, pa su prihvatile da bude kako jeste.
Ovako sam se ja u jednom trenutku rodio kao muškarac u društvu u kojem bih kao trebao imati neku moć, biti "jednakiji" od žena. Nisam je tražio, data mi je.
A teško se ljudi odriču moći, bilo da su muškarci, bilo da su žene.
I eto...
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Žene su bogami kroz istoriju bile spremne na svašta.
U pojedinim germanskim plemenima bi ubijali one muskarce koji su pobjegli iz rata, a crijeva im zivima vadile i jele za dobru karmu.
Šalu na stranu, sad živimo u drugačijim postavkama, i društva koja ne iskoriste puni potencijal žena će jednostavno zaostati.
A to može jedino ako pristanemo na punu ravnopravnost. I pritom, opet spominjete veze, a to veze nema sa temom.
Tema se dotiče položaja žene u društvu, a ne u vezi ili braku.
U vezi ili braku se ljudi dogovore kako će da je oboma najbolje.
U pojedinim germanskim plemenima bi ubijali one muskarce koji su pobjegli iz rata, a crijeva im zivima vadile i jele za dobru karmu.
Šalu na stranu, sad živimo u drugačijim postavkama, i društva koja ne iskoriste puni potencijal žena će jednostavno zaostati.
A to može jedino ako pristanemo na punu ravnopravnost. I pritom, opet spominjete veze, a to veze nema sa temom.
Tema se dotiče položaja žene u društvu, a ne u vezi ili braku.
U vezi ili braku se ljudi dogovore kako će da je oboma najbolje.
. . . . . . . . .
-
Venera
- Seksologinja

postojale su globalne migracije , npr. Put SvileDorian wrote: 25 Jan 2020, 11:11 Ama koji mediji?
Koji mediji su navodili žene i muškarce prije 2.000 ili 5.000 pa i prije 500 godina da svoje kćeri i sinove uče patrijarhatu?
Ja tebe volim, volio bih te i više da mi dođeš u kuću submisivna, ali moram ti u ovom slučaju reći: Lupaš.
Izvini
Izvini
-
Venera
- Seksologinja

a ne dopadam ti se ponead kao dominantna !?Dorian wrote: 25 Jan 2020, 11:34 Ja tebe volim, volio bih te i više da mi dođeš u kuću submisivna, ali moram ti u ovom slučaju reći: Lupaš.
Izvini![]()
Last edited by Venera on 25 Jan 2020, 11:38, edited 1 time in total.
Poslije sve ove priče, ima samo jedan odgovor na pitanje u naslovu teme:
Šućur Allahu i hvala i bogu.
-
Venera
- Seksologinja

Dorian wrote: 25 Jan 2020, 11:37 Poslije sve ove priče, ima samo jedan odgovor na pitanje u naslovu teme:
Dominantna možeš biti u crvenom čipkastom vešu, crnim čizmama i da mi dominantno narediš da te uzmem kako hoću. Tako možeš biti dominantna.
Ili da mi narediš "Marš iz kuće, ja ću skuhati i sve poraditi, pa se onda vrati".
Drugačije ne može.
-
vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 806 times
Morala sam citirati prvi post na ovoj temi nakon procitanog zadnjeg pasusucarobnjak N wrote: 11 Dec 2010, 11:37Nema niko nista,poenta moga ne zadovoljstava je komercijalizacija sexa,kojeg je (kao i sve drugo) americko trziste zloupotrijebilo,a mi ih slijedimo u stopu jer zelimo biti "moderni" kao i oni.Amazonka wrote:pitam se šta neko ima protiv
???
Podjes ujutro na posao i vidis jambo plakatu na ulazu u grad ,gola zena sa kapicom dijeda Mraza drzi neki antifriz i ispod pise "sa nama se necete smrznuti". Ok,mozda jeste malo duhovito i privlaci musku paznju(ciljano),ali privlaci paznju i dijece kad krenu u skolu,vrtic i prikazuje im zenu iskljucivo kao sexualni objekat.
Stanes na pjesackom,prolaze curice na temperaturi oko -2 ,pomodrile od hladnoce ali ipak minjaci i otvoreni dekolte je tu,a sta da rade hude kad im sa tv-a stalno salju poruku da ce jedino tako privuci paznju.
Dodjes na trafriku da kupis novine i i na isturenom mijestu je naravno senzacionalisticka "zuta stampa" sa najfriskijim naslovima tipa "Seki Alexic se na sinocnjem nastupu vidjele gacice" i to ide ko' halva.
Sjedes u kafic da u miru srknes solju kahve,na radiju opet neka stupidna numera "da li si za sex"
Kad dodjes na posao cekaju te dvije radne kolegice ciji se posao sastoji da obuku nesto usko i izbace sise,upale tv i najgledaniji kanal DM-sat (mutairana Karleusa svako sat pjeva "upravo ljubav vodim),smijeskaju se gostima,a tvoje je da muku mucis sa hijeroglifima i racunima koje se napisale.
Najzad podjes kuci i navratis na benzinsku ,gdje je sad fazon da rade zene sa tijelesnim atributima i dok ja odem unutra na kasu da kupim cigare (na kasi je muskarac naravno) ova meni rokne 20l nafte u benzinca iako na poklopcu pise "benz".
I haj kad sve to preduras i izgubis par sati kod automehanicara bezze ,dodjes kuci sjedes za komp,klik na fb da vidis poruke ,kad tamo neka maloljetna rodica ti salje zahtijev i ima sliku napucenih usana i grudi u krupnom kadru.
Ja kliknem ignor ,dodjem na forum da vidim sta pisu odrasli zreli ljudi,kad ono teme "Koliko vam znaci sex" "oralni sex" "analni sex" "sex u autu" "gdje mozemo svrsiti po vasem tijelu" "sex sa prijateljem" itd i tako blize...
Zato sam poludio (da ne kazem popi.dio)
-
Venera
- Seksologinja

ma mozes ti mene uzeti onako kako zelis, ali ako meni to jednako odgovoara, mislim, trbeamo oboje biti zadovoljeni, jel' takoDorian wrote: 25 Jan 2020, 11:40Dominantna možeš biti u crvenom čipkastom vešu, crnim čizmama i da mi dominantno narediš da te uzmem kako hoću. Tako možeš biti dominantna.
Ili da mi narediš "Marš iz kuće, ja ću skuhati i sve poraditi, pa se onda vrati".
Drugačije ne može.
a ne volis da ti dam dirkecije, hej to mi radi , to mi sad uradi , i tako to
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14421 times
- Been thanked: 24250 times
- Status: Online
Pa se ti zeni...
Jarane,
Problemi.
Jarane,
Problemi.
Dozvolite da se obratimo
Eto, Venera, zbog toga, pogotovo ovob u boldu, milim da si ti prava žena.Venera wrote: 25 Jan 2020, 11:42Dorian wrote: 25 Jan 2020, 11:40
Dominantna možeš biti u crvenom čipkastom vešu, crnim čizmama i da mi dominantno narediš da te uzmem kako hoću. Tako možeš biti dominantna.
Drugačije ne može.
ma mozes ti mene uzeti onako kako zelis, ali ako meni to jednako odgovoara, mislim, trbeamo oboje biti zadovoljeni, jel' tako![]()
a ne volis da ti dam dirkecije, hej to mi radi , to mi sad uradi , i tako to![]()
Pokaži drugim ženama kako treba.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Zato sam ja to nazvao the Briga Syndrome. 
. . . . . . . . .