lejlamo wrote: 25 Jan 2020, 12:18jao, jao, elementarna psihologija.Dorian wrote: 25 Jan 2020, 12:12
Histerija )(od starogrčki ὑστἐρα (hystera) = maternica)
https://hr.wikipedia.org/wiki/Histerija
Znači, muškarac je nervozan, žena je histerična.
Muškarac ne može biti histeričan jer nema matericu, samo žena može.
A ti malo razmisli prije nego što počneš glumiti pravednika i silu.
čovječe, upravo to i jeste problem.......simptome psihičke nestabilnosti pripisivali su isključivo ženama i vezivali uz pomijeranje materice ...zato jeste nazvano histerija....dok, konačno, jedan muški um se nije izdvojio i rekao...čekajte, ba, i muškarci boluju od iste bolesti...nije materica uzrok....kakva histerija i bakrači...
a upravo si tu retoriku meni uputio. ali razumijem, bijes u nedostatku argumenta.
Nije, lejlamo, bijes, nego ti spomenu matericu, ja se sjetih napisanoga, znam da će te izbaciti iz takta barem malo i eto.
Nema većeg meraka ovakvim raspravama nego bockati onoga ko se na bockanje pali.
e, moj ti, onaj...
Je li žena u današnjem društvu sexualni objekat?
Moderator: Krokodil Behko
Re: Je li žena u današnjem društvu sexualni objekat?
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
- Status: Offline
Žene danas rade, voze kola, imaju svoje pare, nemali broj njih obezbijedi sopstveni krov nad glavom, što je ogroman napredak u odnosu na 20. vijek, ali ja govorim o prirodnoj submisivnosti, ne toj nametnutoj.lejlamo wrote: 25 Jan 2020, 12:10pa pisali smo o tome kako se odgoj žene svodi(o) na to da je ona lovina, da je ona objekat. kako očekuješ da se u kratkom periodu ta uloga promijeni?Čarobni wrote: 25 Jan 2020, 11:57 Kad smo kod prirodne submisivnosti, treba otvorit' temu "Koliko često prilazite muškarcima?"![]()
kada ti se poručuje, ti si nježan cvjetić, stvoren da rađa i boravi u zidinama svoga doma zaštićen od bure, jer si tako krhka i lomljiva, nesposobna za vanjski život......
ili, ti si ukras i kao takva trebaš biti dama u društvu, kurva u krevetu i kako ono, pepeljuga neka, nešto....u kući...
ili, tvoje je da budeš lijepa....i zavodiš...
dakle, sve same objektivizacije, kako da se lako oslobodi te stege i počne se ponašati kao integralno ljudsko biće?
i da, najveći problem u današnjem vaktu i jeste samoobjektivizacija i mazohizam....ali to je već sindrom...i razumljivo je....
period liječenja je dug.
Socrates, na ignore si mi pa da nisi citiran, ne bih ni vidio šta si napisao.
Da je moderator shvatio. Nsam mu ja kriv.
Zagorka je, na primjer, davno skontala. I na drugoj temi, ne samo na ovoj.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23837 times
Kaze ti bona da si mahnita.
Dozvolite da se obratimo
- lejlamo
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 2 times
a da, ponekad makar, merak bude u kulturi dijaloga, u argumentaciji i suvislim izjavama, a ne u netačnim informacijama, blesavim konstrukcijama kojima će opravdanje biti "paljenje"sagovornika?
ha?
ha?
Last edited by lejlamo on 25 Jan 2020, 12:27, edited 1 time in total.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Šta si dosadna?
Nazvao sam the Briga Syndrome bespotrebnu seksualizaciju svake teme, što ti, nekad manje nekad više, radiš.
Da je tema o grašku, ti bi o penisima.
Eto, ovo je tema o seksualnom objektiviziranju žena, a ti udri o ulazenju i izlaženju sa ovim šupljanerom.
. . . . . . . . .
Ako te to pali...storm wrote: 25 Jan 2020, 12:15Ne laprdaj...Dorian wrote: 25 Jan 2020, 12:12
Histerija )(od starogrčki ὑστἐρα (hystera) = maternica)
https://hr.wikipedia.org/wiki/Histerija
Znači, muškarac je nervozan, žena je histerična.
Muškarac ne može biti histeričan jer nema matericu, samo žena može.
A ti malo razmisli prije nego što počneš glumiti pravednika i silu.
Znamo koju retoriku furas, neću trepnuti, ako nastaviš tako...
Do tebe je... Te fore prodaji ispred birtije...
Stari džukac i nove vještine...lejlamo wrote: 25 Jan 2020, 12:27 a da, ponekad makar, merak bude u kulturi dijaloga, u argumentaciji i suvislim izjavama, a ne u netačnim informacijama, blesavim konstrukcijama kojima će opravdanje biti "paljenje"sagovornika?
ha?
EDIT. Vjerovatno sa drugačijom ozbiljnosti prilazimo i temi i forumu. Puno si ozbiljnija od mene i eto recepta za propast.
Last edited by Dorian on 25 Jan 2020, 12:31, edited 1 time in total.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 2 times
Čarobni wrote: 25 Jan 2020, 12:25
Žene danas rade, voze kola, imaju svoje pare, nemali broj njih obezbijedi sopstveni krov nad glavom, što je ogroman napredak u odnosu na 20. vijek, ali ja govorim o prirodnoj submisivnosti, ne toj nametnutoj.
a prirodna submisivnost se ogleda u....? ja zaista ne razumijem tu sintagmu.
- Socrates
- Forum [Bot]
Zato sto on leilu nije prestao vrijeđati ni pod razno, na ovaj ili onaj nacin, a kad se storm javio, udri po značenjima riječi.
. . . . . . . . .
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
nemoj me sekirati SoktraticuSocrates wrote: 25 Jan 2020, 12:27Šta si dosadna?
Nazvao sam the Briga Syndrome bespotrebnu seksualizaciju svake teme, što ti, nekad manje nekad više, radiš.
Da je tema o grašku, ti bi o penisima.![]()
Eto, ovo je tema o seksualnom objektiviziranju žena, a ti udri o ulazenju i izlaženju sa ovim šupljanerom.![]()
ali nisam uvijek ja kriva, jer mnogo puta me drugi uvuku u pricu o seksu na drugim temama
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10000 times
- Been thanked: 16888 times
- Status: Online
Tesko onome kome je je ljepota prvi i najbitniji "uslov" u trazenju partera.A tesko i izabranome po tom kriterijumu.Dorian wrote: 25 Jan 2020, 12:21Poenta je u tome da ako je neko lijep, privlači. A uvijek postoji bolji/bolja za neku osobu od trenutnog partnera i ta lijepa osoba, prirodno, kao i svaka druga kada joj se pruži prilika, ide za boljim kandidatom.
Onima koji nisu lijepi, ne nude im se mnogi bolji od trenutnog.
I tako nastade ta poslovica.
A to znači da ako imaš, na primjer, 100 žena i 10 muškaraca, neće svaki od tih 10 muškaraca dobiti 10 žena. Nego će svih 100 žena se motati oko 2 ili 3 najljepša muškarca, tih 2 ili 3 će uzeti sebi one najljepše žene, bilo jednu bilo više po komadu, dok onih ostalih 7 ili 8 muškaraca će dobiti ostatke, one koji ovi najljepši odbace.
Najlepši najljepšima, ostaci ostacima.
C'est la vie.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
ne vrijedja on lejlumo, jer Doran mozda ne zna , a mozda se pravi luckast
i delje, ne vidim, zasto je stormova rijec "jace" djelovala na Doriana, jer lejlamo je sve odlicno obrazlozila u svakom postu
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Nije sreća para puna vreća.spacebound wrote: 25 Jan 2020, 12:31Tesko onome kome je je ljepota prvi i najbitniji "uslov" u trazenju partera.A tesko i izabranome po tom kriterijumu.Dorian wrote: 25 Jan 2020, 12:21
Poenta je u tome da ako je neko lijep, privlači. A uvijek postoji bolji/bolja za neku osobu od trenutnog partnera i ta lijepa osoba, prirodno, kao i svaka druga kada joj se pruži prilika, ide za boljim kandidatom.
Onima koji nisu lijepi, ne nude im se mnogi bolji od trenutnog.
I tako nastade ta poslovica.
A to znači da ako imaš, na primjer, 100 žena i 10 muškaraca, neće svaki od tih 10 muškaraca dobiti 10 žena. Nego će svih 100 žena se motati oko 2 ili 3 najljepša muškarca, tih 2 ili 3 će uzeti sebi one najljepše žene, bilo jednu bilo više po komadu, dok onih ostalih 7 ili 8 muškaraca će dobiti ostatke, one koji ovi najljepši odbace.
Najlepši najljepšima, ostaci ostacima.
C'est la vie.
To znaju oni što je imaju.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10000 times
- Been thanked: 16888 times
- Status: Online
Ako ko skonta, molicu da mi pojasni, pa da mogu repliciratDorian wrote: 25 Jan 2020, 12:33Nije sreća para puna vreća.spacebound wrote: 25 Jan 2020, 12:31
Tesko onome kome je je ljepota prvi i najbitniji "uslov" u trazenju partera.A tesko i izabranome po tom kriterijumu.
To znaju oni što je imaju.
U medjuvremenu, odo' razvuc jufku za pitu, svom dominantnom muzu, jakako

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23837 times
Vidis ti kakav ti je vakat doso,
Nece narod da se udaje i zeni, sve neke psihoanalize ko da svemirski brod sastavljaju.
Zajebano ovo.
Nece narod da se udaje i zeni, sve neke psihoanalize ko da svemirski brod sastavljaju.
Zajebano ovo.
Dozvolite da se obratimo
- Socrates
- Forum [Bot]
E pa to ti je klasičan seksizam. Postuje samo silu, i pocne onda supljirati.Venera wrote: 25 Jan 2020, 12:32ne vrijedja on lejlumo, jer Doran mozda ne zna , a mozda se pravi luckastSocrates wrote: 25 Jan 2020, 12:30
Zato sto on leilu nije prestao vrijeđati ni pod razno, na ovaj ili onaj nacin, a kad se storm javio, udri po značenjima riječi.![]()
i delje, ne vidim, zasto je stormova rijec "jace" djelovala na Doriana, jer lejlamo je sve odlicno obrazlozila u svakom postu![]()
A to da ne vrijedja leilu, samo zato što je ovdje od zena najjasnije izložila čitavu problematiku, tu šuplju ostavi nekom drugom.
. . . . . . . . .
Nisam ja vrijeđao lejlumo ono o histeriji je bilo korištenje sterotipa, pitajte lejlu samu da li je to shvatila kao uvredu. Kolik oja poznajme lejlumo na forumu, mislim da je dobro sve skontala, ali da drži svoju matricu i morala je odgovoriti kako jeste. Meni se čini, ako ne grješim, , ako je ozbiljno to shvatila, da je prije shvatila da sam šovinista i zatucan itd nego da nju lično vrijeđam. Eto, neka sama kaže.Venera wrote: 25 Jan 2020, 12:32ne vrijedja on lejlumo, jer Doran mozda ne zna , a mozda se pravi luckastSocrates wrote: 25 Jan 2020, 12:30
Zato sto on leilu nije prestao vrijeđati ni pod razno, na ovaj ili onaj nacin, a kad se storm javio, udri po značenjima riječi.![]()
i delje, ne vidim, zasto je stormova rijec "jace" djelovala na Doriana, jer lejlamo je sve odlicno obrazlozila u svakom postu![]()
Storm je nastupio sa pozicije sile. "Pričaj kako ti ja kažem ili ću te banovati".
Nije koristio snagu argumenta nego argumant sile.
Nje ta riječ jače djelovala zbog argumenta, nego zaprijetiš da ćeš silu koristiti prozivoljno, ne zbog kršenja pravila nego zbog lične preferencije prema napisanom, to je problem.
Nije to prvi put, jedna ranija rasprava sa Zagorkom je imala isti rezultat.
Da li je razlog za to diskrimnacija novih forumaša u odnosu na stare, lična poznantva i/ili naklonost prema nekim forumašiima u odnosu na druge ili naprosto nesporazum, to ne znam.
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Ogleda se u mnogočemu, ali, uopšteno, u dobrovoljnom(da ne kažem poželjnom) prepuštanju određene inicijative onom drugom.lejlamo wrote: 25 Jan 2020, 12:29Čarobni wrote: 25 Jan 2020, 12:25
Žene danas rade, voze kola, imaju svoje pare, nemali broj njih obezbijedi sopstveni krov nad glavom, što je ogroman napredak u odnosu na 20. vijek, ali ja govorim o prirodnoj submisivnosti, ne toj nametnutoj.
a prirodna submisivnost se ogleda u....? ja zaista ne razumijem tu sintagmu.
U konkretnom slučaju(prilasci), teško mi je povjerovati da ženama, uopšteno, smeta to što je inicijativa na muškarcima.