Je li žena u današnjem društvu sexualni objekat?

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

grunf
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Status: Offline

Re: Je li žena u današnjem društvu sexualni objekat?

Post by grunf »

Venera wrote: 25 Jan 2020, 19:00 Image
Muski penis se hrani ovim otrovom, pa se ponasa kao Hitler u njegovim posljednjim danima.
Glup sam!
dadojović
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 372 times
Been thanked: 310 times

Post by dadojović »

Gobbledegook wrote: 26 Jan 2020, 00:09
Muski penis se hrani ovim otrovom, pa se ponasa kao Hitler u njegovim posljednjim danima.
Muški penis...
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:
Been thanked: 1 time

Post by prog321 »

ina wrote: 25 Jan 2020, 23:29 Sokrates je napis'o interesantno sagledavanje.
Evo citiram ponovo:
ovo (može da) ima siroke društvene posljedice. Standarde su, naravno, nametnuli muškarci, jer od pamtivijeka kontrolisu pozicije moći, pa kontrolisu i narativ.

Ovdje je u pitanju da li nam nametnuti standardi stvaraju štetu kao društvu, jer pravi (ekonomski, intelektualni, humanitarni, duhovni, itd.) potencijal zena nije dovoljno iskorišten, jer smo, kao drustvo, opsjednuti pretjeranom i bespotrebnom seksualizacijom svega i svacega, cega su žrtve, opet kažem, najcesce žene.
Ali opet, i mi zene imamo tok vlastite odgovornosti.
Ne mozemo bas zmiriti ni na to.

Kad je sokrates živio.
U mom selu tad nisu ni imali wi-fi. :ooo
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2703 times
Been thanked: 8379 times
Status: Online

Post by Duminjo »

Taman se izmiri Sa coekom, ovaj ga sahrani
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

ina wrote: 25 Jan 2020, 23:18 Dorian, ko drugi.
Kako zamuc'o?
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

ina wrote: 25 Jan 2020, 23:29 Sokrates je napis'o interesantno sagledavanje.
Evo citiram ponovo:
ovo (može da) ima siroke društvene posljedice. Standarde su, naravno, nametnuli muškarci, jer od pamtivijeka kontrolisu pozicije moći, pa kontrolisu i narativ.

Ovdje je u pitanju da li nam nametnuti standardi stvaraju štetu kao društvu, jer pravi (ekonomski, intelektualni, humanitarni, duhovni, itd.) potencijal zena nije dovoljno iskorišten, jer smo, kao drustvo, opsjednuti pretjeranom i bespotrebnom seksualizacijom svega i svacega, cega su žrtve, opet kažem, najcesce žene.
Ali opet, i mi zene imamo tok vlastite odgovornosti.
Ne mozemo bas zmiriti ni na to.
A seksualizacija svega i svačega je nametnuta iz svemira?

Seks je prirodna sila, snaga koja stvara i uništava. Prirodno je da će se sve šta je moguće seksualizovati. Mi, u stvari, sve šta radimo radimo za dvije stvari:

1. Za guzicu
2. Za organ

Za guzicu zato što nagon za preživljavanjem nas tjera da jedemo, a kada pojedemo na kraju prođe kroz guzcu.

Za organ zato što po sličnom nagonu produžavamo vrstu, pa da bi je što više i čećše produžavali seks treba biti ugodan, a kada je već ugodan daj da ga što više radimo.

Sva egzistencija naše vrste se svodi na to dvoje.

Sve ostalo, nauka, umjetnost itd je usput i manje bitno.

Kome misli da je oko njega/nje previše seksualizacije ili ima neke žice u mozgu drugačije (da ne kažem pogrešno, nema pogrešnog, samo drugačijeg) spojene ili više ne može pa mora misliti o nečem drugom.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Još kad bi zajapureni puk znao razlikovati zdravu seksualnost od seksualizacije, možda bi i dogurali ne'dje. Al' džabe to pričati, cim ono vidi sex u rijeci, nema dalje. :D.

Pa kaže, u tom svom nelogicnom povezivanju seksa i seksualizacije, to je nagon za produženje ljudske vrste. OK boomer, or whatever :valja

Al' čak i boomeri su znali prepoznati nonsense, čisto bazirano na prostim činjenicama.

Prvo, kako uopste komentirati tvrdnju da seksualizacija ima bilo kakve veze sa bilo kakvim nagonom? Sta, jel' to rezultat nekog razmisljanja? :lupa

Al' da vidimo to produzenje ljudske vrste? Gdje se seksualizacija najviše ispoljava na ovoj planeti? Da li ta društva imaju neki zavidan natalitet? Ili se bore sa bijelom kugom? :hm Znaci, totalni besmisao od argumenta. Upravo se može argumentirati da seksualizacija i seksualna objektivizacija imaju veze sa gubljenjem volje za razmnožavanjem.

Vrhunski sociolozi se slažu da pretjerana seksualizacija drustva, koja je skoro nemoguca za ignorirati, negativno utiče na djecu, a bogami i roditelje. Pa jel' treba spominjati djecija beauty natjecanja, gdje se predpubertetske djevojcice izlazu najglupljim mogućim eksploatacijama. Od čega bogati to nastade?

Pretjerana seksualizacija drustva utice i na mnoge tinejdžerke, do te mjere da nikad nisu u stanju postići zdravu seksualnost. Ono što se plasira u medijima kao idealan izgled žene i njena submisivnost suludim standardima je dokazano jedan od razloga zašto neke tinejdžerke završe sa mnogim mentalnim problemima. Recimo, kad sam ja išao u srednju školu, bila je epidemija bulimie. A na stranu to sto vodi i samoobjektivizaciji i čak vršnjackom nasilju protiv onih tinejdzerki koje neće da prihvate takva pravila igre.

Pa da ne idemo sad do pretjeranr seksualizacije odraslih žena, koja je direktan udar na psihologiju masa, ekonomiju društva, njegov napredak, itd.

I, storm je u pravu, seksualiziraju se i muškarci dosta često, ali su psiholozi dokazali da se muškarci psiholoski lakše nose sa tim.
. . . . . . . . .
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

da li je ovaj dio seksa seksulana objektivizacija :hm
To je
Mmmmmm.
.....erak. :zubi
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 716 times

Post by Venera »

Socrates wrote: 26 Jan 2020, 08:20 Još kad bi zajapureni puk znao razlikovati zdravu seksualnost od seksualizacije, možda bi i dogurali ne'dje. Al' džabe to pričati, cim ono vidi sex u rijeci, nema dalje. :D.

Pa kaže, u tom svom nelogicnom povezivanju seksa i seksualizacije, to je nagon za produženje ljudske vrste. OK boomer, or whatever :valja

Al' čak i boomeri su znali prepoznati nonsense, čisto bazirano na prostim činjenicama.

Prvo, kako uopste komentirati tvrdnju da seksualizacija ima bilo kakve veze sa bilo kakvim nagonom? Sta, jel' to rezultat nekog razmisljanja? :lupa

Al' da vidimo to produzenje ljudske vrste? Gdje se seksualizacija najviše ispoljava na ovoj planeti? Da li ta društva imaju neki zavidan natalitet? Ili se bore sa bijelom kugom? :hm Znaci, totalni besmisao od argumenta. Upravo se može argumentirati da seksualizacija i seksualna objektivizacija imaju veze sa gubljenjem volje za razmnožavanjem.

ako mislis na moje postavjanje gif, tad ne kuzis razlog mmog komentara :ok
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Venera wrote: 26 Jan 2020, 10:34
Socrates wrote: 26 Jan 2020, 08:20 Još kad bi zajapureni puk znao razlikovati zdravu seksualnost od seksualizacije, možda bi i dogurali ne'dje. Al' džabe to pričati, cim ono vidi sex u rijeci, nema dalje. :D.

Nemam ja pojma o čemu ti pričas, a vjerujem ni ti bas prečesto.

Nisam mislio na tebe uopste.
. . . . . . . . .
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Socrates wrote: 26 Jan 2020, 10:41
Venera wrote: 26 Jan 2020, 10:34

Nemam ja pojma o čemu ti pričas, a vjerujem ni ti bas prečesto.

Nisam mislio na tebe uopste.
oh, hvala, inace, dobro si napisao :ok

sad sam dosal u Sarajevo, malo osamucena od zraka, malo od nedostatka kaffe :hihi
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

Idi na bjelašnicu.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

prog321 wrote: 26 Jan 2020, 10:49 Idi na bjelašnicu.
hvala, to cu naredni vikend, a dobro sam, hej ima plavog neba i malo Sunca , a vceras kisa i snijeg , horej

perem ves, arnzirala optakone stvari, ne volim nered :hihi
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Sto te ba nogirase iz Hamerike?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi »

Vrhunski sociolozi se slažu da pretjerana seksualizacija drustva, koja je skoro nemoguca za ignorirati, negativno utiče na djecu, a bogami i roditelje. Pa jel' treba spominjati djecija beauty natjecanja, gdje se predpubertetske djevojcice izlazu najglupljim mogućim eksploatacijama. Od čega bogati to nastade?

Pretjerana seksualizacija drustva utice i na mnoge tinejdžerke, do te mjere da nikad nisu u stanju postići zdravu seksualnost. Ono što se plasira u medijima kao idealan izgled žene i njena submisivnost suludim standardima je dokazano jedan od razloga zašto neke tinejdžerke završe sa mnogim mentalnim problemima. Recimo, kad sam ja išao u srednju školu, bila je epidemija bulimie. A na stranu to sto vodi i samoobjektivizaciji i čak vršnjackom nasilju protiv onih tinejdzerki koje neće da prihvate takva pravila igre.

Pa da ne idemo sad do pretjeranr seksualizacije odraslih žena, koja je direktan udar na psihologiju masa, ekonomiju društva, njegov napredak, itd.

I, storm je u pravu, seksualiziraju se i muškarci dosta često, ali su psiholozi dokazali da se muškarci psiholoski lakše nose sa tim.
Ovo je dobar post.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

Dobar post. :valja
lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by lejlamo »

Heidi wrote: 26 Jan 2020, 11:06
Socrates wrote: 26 Jan 2020, 08:20 ...
Ovo je dobar post.
jeste.
taman da se vrati temi, pomiješala se seksualnost i seksualna objektivizacija.
prog321
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Mood:

Post by prog321 »

Nisam primjetio da je toliko bilo o sex. objektivizaciji koliko o par forumaša/kinja prisvajanju muških karakteristika kao norma za sve ostale žene.

Ono u stilu ako ho'š biti pravo žensko moraš postati k'o muško :zubi
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka »

prog321 wrote: 26 Jan 2020, 11:23 Nisam primjetio da je toliko bilo o sex. objektivizaciji koliko o par forumaša/kinja prisvajanju muških karakteristika kao norma za sve ostale žene.

Ono u stilu ako ho'š biti pravo žensko moraš postati k'o muško :zubi
Nikad nisam kontala zašto neke žene govore (npr biba je to cesto govorila) ja sam ista muško.

U životu to nisam željela. Nedaj boze da sam muško. Baš uživam u tijelu žene i volim to što sam žena.

Možda joj je neko u njenom selu rekao da je zbog toga bolja osoba. Što opet eto vraća na temu. To neke žene govore ko da se pohvale ko da trebam nalikovati na muško.

Ništa muško nemam. E jedino ako ne misliš sad na osobine da žene same zarađuju ili voze auto a nekad je to bilo muško. Ali nekad se samo muškima dalo ići u školu pa je i pisanje bilo muško. Tu se onda ne bih složila.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams »

Nadodajem zene koje vole naglasiti da se druze samo s muskarcima jer eto zene su povrsne i samo tracaju i ne mogu biti dobre prijateljice, ali one nisu takveee
somehow I manage
Post Reply

Return to “Drustvo”