Je li žena u današnjem društvu sexualni objekat?
Moderator: Krokodil Behko
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Re: Je li žena u današnjem društvu sexualni objekat?
Opet niste sigurni sta je tema. 

. . . . . . . . .
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Nesto ovako
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ostalo je cutanje.
NIsam mislio lično na Merilin, ona sama zna da li se tu pronalazi.
Ali meni izgleda da ljudi često koriste takva opravdanja, pred sobom, pa i pred drugima.
Evo samo pricekaj da utakmica zavrsi pa cu ti se nagovoriti ok?Dorian wrote: 26 Jan 2020, 17:40 Sada ozbiljno, Briga ti služi da ono o čemu stalno misliš možeš javno i otvoreno reći. Ona ti dođe kao opravdanje da samoj sebi ostaneš pristojna. "Nisam ja opterećena, samo reagujem na ono šta Briga kaže".
A zašto ti je interesantno to šta Briga kaže, to ćemo ostaviti neodgovorenim, zar ne![]()

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Vadiona

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Pa šta, juče je bilo dovoljno, da malo pauziramo 

Ne mora se izbrisati, ali neka se ne primjećuje, molim lijepoDorian wrote: 26 Jan 2020, 17:14Meni je facinantno kako se pokušava otprilike 3,7 milijardi godina postojanja života, razvoja evolucije i nagona izbrisati gumicom koja postoji manje od 10.000 godina, civilizcijom. I to samo jedne vrste na planeti, ljudske. Od nebrojenih miliona vrsta i oblika života na planeti koji samo danas postoje, ljudi su jedini pozvani da kažu šta je ispravnoMerlin246 wrote: 26 Jan 2020, 16:37
Pa muskarci su tako razmisljali i prije sto godina i sada i uvijek ce. To je od pamtivjeka tako. Vole sex, najvise o tome razmisljaju i pricajuSamo sto su prije zene bile umjerenije a sada su postale preneumjerene u svemu
Sta ce muskarac pomisliti kad pored njega prodje polugola djevojka. I onaj najfiniji ce pogledati i krenut ce mu slina na usta
To je muskarcima u prirodi tako.
![]()
A uz to, i ta vrsta dijeli sve te nagone sa ostalim vrstama.

Malo na temu, malo da se razonodite, možda da sagledamo iz drugog ugla. Još jedno istraživanje u nizu, ali...
Naše istraživanje pokazuje da ljudi bazično različito procesuiraju muškarce i žene, međutim ono također otkriva da se jednostavnim manipulacijama taj efekt može poništiti te da sudionici mogu žene gledati globalno kao i muškarce. To otvara neke nove važne mogućnosti istraživanja', zaključila je Gervais.
https://www.tportal.hr/tehno/clanak/zas ... e-20120726
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Socrates
- Forum [Bot]
A ja argumenta evolucije 
A još bolji ovaj zašto su ljudi pozvani bla bla truc truc
Pa, jbt, tacno se čovjek pita zašto smo dobili razum.

A još bolji ovaj zašto su ljudi pozvani bla bla truc truc

Pa, jbt, tacno se čovjek pita zašto smo dobili razum.

. . . . . . . . .
- Femea
- Propala kaladontašica
- Been thanked: 2 times
Jeste i mnogo više nego ranije, vjerujem da će tako i ostati.Možemo tražiti krivce u mas medijima, muškarcima ili reći da krivicu snose i same žene, teško da će se nešto promijeniti.
Mada to i ne treba posmatrati tako tragično, razumna osoba zna da nije fizički izgled jedino što se valorizira.
Ovako nekako
Dok nije bilo televizije,
bila su brda, bile nizije.
Moglo se gledati sa svakog
brda, kako u dolu pasu krda.
A sad uz pomoć prosperiteta
gledamo krda cijeloga svijeta.
Mada to i ne treba posmatrati tako tragično, razumna osoba zna da nije fizički izgled jedino što se valorizira.
Ovako nekako

Dok nije bilo televizije,
bila su brda, bile nizije.
Moglo se gledati sa svakog
brda, kako u dolu pasu krda.
A sad uz pomoć prosperiteta
gledamo krda cijeloga svijeta.
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
Ama, naravno da fizički izgled nije jedino šta se valorizira.
Ali je često fizički izgled presudan za to da li će se biti u prilici valorizirati ostali aspekti neke osobe, u ovom slučaju žene.
Nego, radiš sa kolegicom, zgodnom, izbjegavaš da je gledaš napadno, samo službeno sa njom komuniciraš, nikakav flert, dvosmiselnosti, strogo profesionaan odnos. Poštuješ njenu inteligenciju, karakter, sposobnosti, sve. I svaki dan kada kreneš kući, neka nervoza. Ne, nisi se zaljubio, to nije. Pa jedno piće, pa teretana, pa šetnja, pa ne znam šta. Sve da tu neku nervozu smiriš. A ne znaš otkud ta nervoza, sve bilo uredu, nikakav stres, nikakav problem, sve super.
Sreća pa smo dovoljno civilizovani da kontrolišemo nagone.
Nećemo o tome da je to guranje pod tepih problema, ne njegovo rješenje.
Šta ono kaže Frojd, frustracija je neostvarena želja.
Sreća pa imamo mozak koji je izmislio Lexilium. Pa možeo obiti civilizovani.
Ali je često fizički izgled presudan za to da li će se biti u prilici valorizirati ostali aspekti neke osobe, u ovom slučaju žene.
Nego, radiš sa kolegicom, zgodnom, izbjegavaš da je gledaš napadno, samo službeno sa njom komuniciraš, nikakav flert, dvosmiselnosti, strogo profesionaan odnos. Poštuješ njenu inteligenciju, karakter, sposobnosti, sve. I svaki dan kada kreneš kući, neka nervoza. Ne, nisi se zaljubio, to nije. Pa jedno piće, pa teretana, pa šetnja, pa ne znam šta. Sve da tu neku nervozu smiriš. A ne znaš otkud ta nervoza, sve bilo uredu, nikakav stres, nikakav problem, sve super.
Sreća pa smo dovoljno civilizovani da kontrolišemo nagone.
Nećemo o tome da je to guranje pod tepih problema, ne njegovo rješenje.
Šta ono kaže Frojd, frustracija je neostvarena želja.
Sreća pa imamo mozak koji je izmislio Lexilium. Pa možeo obiti civilizovani.
Last edited by Dorian on 26 Jan 2020, 18:57, edited 3 times in total.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2639 times
- Been thanked: 4563 times
- Status: Online
Nisam znala da ljudi kad se spomenem poomisle: SEX 
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- prog321
- Aktivni forumaš
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Nice try wrote: 26 Jan 2020, 18:15 ..., međutim ono također otkriva da se jednostavnim manipulacijama taj efekt može poništiti te da sudionici mogu žene gledati globalno kao i muškarce.
O čemu ja pričam čitavo vrijeme.

It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 2 times
čuj, iako se piše u muškom rodu, rodno je neutralno, ma hajte molim vasDorian wrote: 26 Jan 2020, 16:28
Nisam stručnjak za jezik pa ne znam detalje, ali kao neke imenice, iako se pišu u muškom rodu, u stvari su rodno neutralne, recimo nazivi nekih profesija. Pa je njihova verzija u ženskom rodu, u stvari, jezička greška.
Lejla to bolje zna. (Samo neće priznati)

bosanski jezik je tvorbeno bogat, zato, stvarajmo riječi koje nam nedostaju, poštujmo rodnu jednakost i sve

- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Ako jos jedna zena ovdje napise da su za objektivizaciju zene u drustvu krive zene ja se odoh zadavit golim rukama!

Pomalo mi tim izjavama licite na one koji za svako zloatavljanje zene idu prvo preispitati njen stil zivota i oblacenja pa tek onda eventualno gledati u smjeru zlostavljaca

Pomalo mi tim izjavama licite na one koji za svako zloatavljanje zene idu prvo preispitati njen stil zivota i oblacenja pa tek onda eventualno gledati u smjeru zlostavljaca
- prog321
- Aktivni forumaš
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Tražila je da pjenim za njom.
Ono otvorenih usta . Oči raskolačene ii pjena na kutku usana.
Ono otvorenih usta . Oči raskolačene ii pjena na kutku usana.

It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Socrates
- Forum [Bot]
Il' da se vratimo u pećinu, ali to ovima ne pada na pamet.lejlamo wrote: 26 Jan 2020, 19:01čuj, iako se piše u muškom rodu, rodno je neutralno, ma hajte molim vasDorian wrote: 26 Jan 2020, 16:28
Nisam stručnjak za jezik pa ne znam detalje, ali kao neke imenice, iako se pišu u muškom rodu, u stvari su rodno neutralne, recimo nazivi nekih profesija. Pa je njihova verzija u ženskom rodu, u stvari, jezička greška.
Lejla to bolje zna. (Samo neće priznati)
![]()
bosanski jezik je tvorbeno bogat, zato, stvarajmo riječi koje nam nedostaju, poštujmo rodnu jednakost i sve![]()

Pećina im argument, al' ne bi tamo, nego da šuplje po internetu.
. . . . . . . . .
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
DorianDorian wrote: 26 Jan 2020, 17:40 Sada ozbiljno, Briga ti služi da ono o čemu stalno misliš možeš javno i otvoreno reći. Ona ti dođe kao opravdanje da samoj sebi ostaneš pristojna. "Nisam ja opterećena, samo reagujem na ono šta Briga kaže".
A zašto ti je interesantno to šta Briga kaže, to ćemo ostaviti neodgovorenim, zar ne![]()

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
Vila, danas postvi link, ma nittko nije komentriao, ponekad je nemoguce sudjelovati u debati, ako drugi ne zelevila wrote: 26 Jan 2020, 19:02 Ako jos jedna zena ovdje napise da su za objektivizaciju zene u drustvu krive zene ja se odoh zadavit golim rukama!

Jucer sam napisala, socijalni status je vlro vazna, msukraci su stoljecima imali takav dominantan socijlani status, a isti im je omogucio rodnu disiminaciju zena, a kasnije se pocelo ispoljavati u javnom zivotu u obliku seksulane obketivizacije zena

Sad sma pogledala fantasticna farncuski film , o pokusaju prvih zena da se upisu i studiraju na Sorbni , ali su brastva pokusala sprijeciti ih, a njihova izjava je upravo bila vrlo jasna: ne zelimo dijeliti znanje sa zenama , jer znanje je moc
seksulna objektivizacija kao negativna pojava je danas globalizirana, cak i u drustvma , koja nisu prakticirala doticni oblik seksualne objketiviacije zene, a sokirajuca je cinjenjenica da se sev pocelo desavatu upravo pocetkom 21 stoljeca

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"