Je li žena u današnjem društvu sexualni objekat?
Moderator: Krokodil Behko
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Je li žena u današnjem društvu sexualni objekat?
pa upravo to.
što više znanja i informacija posjeduješ postaješ "opasniji" jer ćeš više i preispitivati dotadašnje usvojene obrasce.
kritičko promišljanje je jedini način za napredak, međutim, onaj ko želi da dominira, da bi zadržao dominaciju, mora spriječiti druge osobe da razmišljaju i uče.
što više znanja i informacija posjeduješ postaješ "opasniji" jer ćeš više i preispitivati dotadašnje usvojene obrasce.
kritičko promišljanje je jedini način za napredak, međutim, onaj ko želi da dominira, da bi zadržao dominaciju, mora spriječiti druge osobe da razmišljaju i uče.
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
draga Merlinka ja nemam vleike grude, ali nisu ni velicine zrna, ali su jako lijepe, ali forumasice sa lijepim grudima jeste lijepo vidjeti , ja uzivam vidjeti nesto lijepo na svakoj osobi, zena, muskracMerlin246 wrote: 26 Jan 2020, 16:37Pa muskarci su tako razmisljali i prije sto godina i sada i uvijek ce. To je od pamtivjeka tako. Vole sex, najvise o tome razmisljaju i pricajuSamo sto su prije zene bile umjerenije a sada su postale preneumjerene u svemu
Sta ce muskarac pomisliti kad pored njega prodje polugola djevojka. I onaj najfiniji ce pogledati i krenut ce mu slina na usta
To je muskarcima u prirodi tako.
odes u Rim, i nagledas se golotinje , naravno, pisemo o umjetnickim skulpturama
Davifovo tijelo je lijepo, ali meni je vise privklo paznju umjtnikova preciznost u postavlljanje detalja, npr. vene na Davidovim rukama, i mozes mmisliti , osim poluobrzanog umanjenog Davidovog penisa, oduseile su me i njegove lijepe ruke

vjerovatno su Rodin i njegova supruga bili optreceni erotikom i ljepotom tijela, e , a zasto ne, jednsotavno i Bog voli da uzivamo u lijepom

seksulna obketivizacija je postavljanje outfita, vec tvoj komentar o grudima forumasica na outfitu, znaci, ti upravo sudjelujes u seksulanoj objketivizaciji , a istovremeno si kontradiktorna, jer sebe ne posmtaras seksulano objekitviziranom sa svojim izbacenim grudima ili minjakom , malo si rstresenih stavova

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ne kaze se dzaba “dzaba mala ekonomska skola prevari te nepismena lola”
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2581 times
- Been thanked: 4457 times
Ja sam ona s peticom

Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
-
- Seksologinja
i dalje sam uvjerena, da porodica najvise utjece na danasnji problem seksulane objektivizacije , razgovor sa djecom je jednsotavno nepohodanlejlamo wrote: 26 Jan 2020, 19:27 pa upravo to.

u EU skolama se u programima uvodi i podrzava uloga djevojcica u drustvu

ja sam vise puta dobila kommpliment od muskraca na svom poslu, jer oni kazu da treba balans u svim sferama poslovanja

- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Kojem poslu bona?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
-
- Seksologinja
ne moras sve znati

Ok..

- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Nije samo ovo problem, nego i u načinu obrade informacija koje znaš. Sasvim legitimno je i pitanje da li žene drugačije prihvataju i obradjuju informaciju od muskaraca. I da li propuštamo priliku da bolje upotrijebimo znanje time što zanemarujemo tu različitost.lejlamo wrote: 26 Jan 2020, 19:27 pa upravo to.
Nije to ni ništa novo što se tiče različitih identiteta. Istorijske okolnosti su uticale na to kako određene etničke ili rasne grupe, recimo, obradjuju informacije.
. . . . . . . . .
Merlin246 wrote: 26 Jan 2020, 19:40Ok..ali iako si postavljala takav svoj autfit s grudima u prvom planu meni je vise uocljiva bila tvoja inteligencija i smisao za hormor i svasta nesto drugo jer je to ostalo (osobnost valjda) prevladalo.. najmanje fizicki izgled.
![]()
Pitaj muškarce dijele li tvoje mišljenje.

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Ma zezam se bona.Merlin246 wrote: 26 Jan 2020, 19:40Ok..ali iako si postavljala takav svoj autfit s grudima u prvom planu meni je vise uocljiva bila tvoja inteligencija i smisao za hormor i svasta nesto drugo jer je to ostalo (osobnost valjda) prevladalo.. najmanje fizicki izgled.
![]()
Samo, ne mora da znači to sa outfitom i slikama, bilo čijim. Pa ne možemo sise u džep stavit.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Iskra wrote: 26 Jan 2020, 19:43Merlin246 wrote: 26 Jan 2020, 19:40
Ok..ali iako si postavljala takav svoj autfit s grudima u prvom planu meni je vise uocljiva bila tvoja inteligencija i smisao za hormor i svasta nesto drugo jer je to ostalo (osobnost valjda) prevladalo.. najmanje fizicki izgled.
![]()

-
- Seksologinja
Nora Ibsenova wrote: 26 Jan 2020, 19:44Ma zezam se bona.Merlin246 wrote: 26 Jan 2020, 19:40
Ok..ali iako si postavljala takav svoj autfit s grudima u prvom planu meni je vise uocljiva bila tvoja inteligencija i smisao za hormor i svasta nesto drugo jer je to ostalo (osobnost valjda) prevladalo.. najmanje fizicki izgled.
![]()
Samo, ne mora da znači to sa outfitom i slikama, bilo čijim. Pa ne možemo sise u džep stavit.

A sad reci tim ženama, u šta sam se ja ovako šovinističan kod tebe zaljubio još davno.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Bilo bi neukusno da ja obrazlažem u šta si se ti zaljubio.Dorian wrote: 26 Jan 2020, 19:48A sad reci tim ženama, u šta sam se ja ovako šovinističan kod tebe zaljubio još davno.

Venera wrote: 26 Jan 2020, 19:28draga Merlinka ja nemam vleike grude, ali nisu ni velicine zrna, ali su jako lijepe, ali forumasice sa lijepim grudima jeste lijepo vidjeti , ja uzivam vidjeti nesto lijepo na svakoj osobi, zena, muskracMerlin246 wrote: 26 Jan 2020, 16:37
Pa muskarci su tako razmisljali i prije sto godina i sada i uvijek ce. To je od pamtivjeka tako. Vole sex, najvise o tome razmisljaju i pricajuSamo sto su prije zene bile umjerenije a sada su postale preneumjerene u svemu
Sta ce muskarac pomisliti kad pored njega prodje polugola djevojka. I onaj najfiniji ce pogledati i krenut ce mu slina na usta
To je muskarcima u prirodi tako.
odes u Rim, i nagledas se golotinje , naravno, pisemo o umjetnickim skulpturama
Davifovo tijelo je lijepo, ali meni je vise privklo paznju umjtnikova preciznost u postavlljanje detalja, npr. vene na Davidovim rukama, i mozes mmisliti , osim poluobrzanog umanjenog Davidovog penisa, oduseile su me i njegove lijepe ruke![]()
vjerovatno su Rodin i njegova supruga bili optreceni erotikom i ljepotom tijela, e , a zasto ne, jednsotavno i Bog voli da uzivamo u lijepom![]()
![]()
seksulna obketivizacija je postavljanje outfita, vec tvoj komentar o grudima forumasica na outfitu, znaci, ti upravo sudjelujes u seksulanoj objketivizaciji , a istovremeno si kontradiktorna, jer sebe ne posmtaras seksulano objekitviziranom sa svojim izbacenim grudima ili minjakom , malo si rstresenih stavova![]()
Brigo od svega ovoga vjeruj mi muskarcima je ostalo u glavi samo ovo podebljano, nista drugo

Eto nek se izjasni ko smije.Iskra wrote: 26 Jan 2020, 19:43Merlin246 wrote: 26 Jan 2020, 19:40
![]()

Sram te bilo, ista si kao i sve.Nora Ibsenova wrote: 26 Jan 2020, 19:50Bilo bi neukusno da ja obrazlažem u šta si se ti zaljubio.Dorian wrote: 26 Jan 2020, 19:48
A sad reci tim ženama, u šta sam se ja ovako šovinističan kod tebe zaljubio još davno.![]()
"Slabosti, ime ti je žena"
Smije Dorian