Ona mala, odmah uz DM?
Slažem se
Moderator: Krokodil Behko

Nikakve mi babe i zabe ne poredimo. Mi u stvari isto pisemo ali se ne kontamo. Ja pisem o centru i gradskoj jezgri. Kao sto je meni cejf da u toj firenci il barceloni sjedim na tom mjestu a ne da se zavlacim, jer mi je cejf i jer sam kratko tu... Tako i turista u sarajevu ne treba da placa prejeftino hranu ispred katedrale ili na carsiji. A ovaj grad je itekako interesantan turistima. Cesto i meni nije jasno zasto su toliko odusevljeni... A volim ga ludo...
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Pa to sam i rekao, ti si baba, on je žaba. Ti voliš potrosit' i onda se žaliti što je skupo, a on voli uštediti i na putovanju.HAVANA wrote: 27 Jan 2020, 22:56Nikakve mi babe i zabe ne poredimo. Mi u stvari isto pisemo ali se ne kontamo. Ja pisem o centru i gradskoj jezgri. Kao sto je meni cejf da u toj firenci il barceloni sjedim na tom mjestu a ne da se zavlacim, jer mi je cejf i jer sam kratko tu... Tako i turista u sarajevu ne treba da placa prejeftino hranu ispred katedrale ili na carsiji. A ovaj grad je itekako interesantan turistima. Cesto i meni nije jasno zasto su toliko odusevljeni... A volim ga ludo...
Razumijemo se. Samo imamo drugačiji pristup.HAVANA wrote: 27 Jan 2020, 22:56Nikakve mi babe i zabe ne poredimo. Mi u stvari isto pisemo ali se ne kontamo. Ja pisem o centru i gradskoj jezgri. Kao sto je meni cejf da u toj firenci il barceloni sjedim na tom mjestu a ne da se zavlacim, jer mi je cejf i jer sam kratko tu... Tako i turista u sarajevu ne treba da placa prejeftino hranu ispred katedrale ili na carsiji. A ovaj grad je itekako interesantan turistima. Cesto i meni nije jasno zasto su toliko odusevljeni... A volim ga ludo...
Pitao ja neke ljude. Posljednji put u Buybooku jednu mladu Dankinju.HAVANA wrote: 27 Jan 2020, 22:56 A ovaj grad je itekako interesantan turistima. Cesto i meni nije jasno zasto su toliko odusevljeni... A volim ga ludo...

Za te stvari vec treba uredjen sistem... Ne moze par pojedinaca napraviti nista veliko. A ima ih sa odlicnim idejama i imaju posla. Ali to je malo, nista... Ja bi volio da je jajce kasarna pravo skup hotel, da se kanjon rakitnice progura s dozom adrenalina, lukomir, rafting jos vise nego sad, tunel i ta prica i dozivljaj, vrelo bosne, bjelasnica, trebevic, jahorina, treskavica... Ma ima toga more... Valjda dodjemo pameti... A tu ima para, u turizmu ima para...dadojović wrote: 27 Jan 2020, 22:49 Sva se priča svela na hranu. Turistička ponuda i prirodne ljepote ostaše u drugom planu.
Upravo.HAVANA wrote: 27 Jan 2020, 23:06Za te stvari vec treba uredjen sistem... Ne moze par pojedinaca napraviti nista veliko. A ima ih sa odlicnim idejama i imaju posla. Ali to je malo, nista... Ja bi volio da je jajce kasarna pravo skup hotel, da se kanjon rakitnice progura s dozom adrenalina, lukomir, rafting jos vise nego sad, tunel i ta prica i dozivljaj, vrelo bosne, bjelasnica, trebevic, jahorina, treskavica... Ma ima toga more... Valjda dodjemo pameti... A tu ima para, u turizmu ima para...dadojović wrote: 27 Jan 2020, 22:49 Sva se priča svela na hranu. Turistička ponuda i prirodne ljepote ostaše u drugom planu.

Ja kad putujem, ucim. Gledam. Trosim. Uzivam. Iz toga izvlacim zakljucke i planiram slijedecu investiciju. Pare su da se trose a putovanje je najbolja skola i najpametnija investicija. Cuj kukam.Socrates wrote: 27 Jan 2020, 23:00Pa to sam i rekao, ti si baba, on je žaba. Ti voliš potrosit' i onda se žaliti što je skupo, a on voli uštediti i na putovanju.HAVANA wrote: 27 Jan 2020, 22:56
Nikakve mi babe i zabe ne poredimo. Mi u stvari isto pisemo ali se ne kontamo. Ja pisem o centru i gradskoj jezgri. Kao sto je meni cejf da u toj firenci il barceloni sjedim na tom mjestu a ne da se zavlacim, jer mi je cejf i jer sam kratko tu... Tako i turista u sarajevu ne treba da placa prejeftino hranu ispred katedrale ili na carsiji. A ovaj grad je itekako interesantan turistima. Cesto i meni nije jasno zasto su toliko odusevljeni... A volim ga ludo...
Baba troši, zaba štedi, sta sam pogrešno rekao?![]()
Ma nisam ti sukno, jbt, salim se. Jest narod napet, jbm ti.HAVANA wrote: 27 Jan 2020, 23:11Ja kad putujem, ucim. Gledam. Trosim. Uzivam. Iz toga izvlacim zakljucke i planiram slijedecu investiciju. Pare su da se trose a putovanje je najbolja skola i najpametnija investicija. Cuj kukam.Socrates wrote: 27 Jan 2020, 23:00
Pa to sam i rekao, ti si baba, on je žaba. Ti voliš potrosit' i onda se žaliti što je skupo, a on voli uštediti i na putovanju.
Jesi mi to sad ko sukno nesta, jel ti lakse? Sve sto radim i imam je splet onoga sto sam vidio i dozivio.
NazalostZizi wrote: 27 Jan 2020, 23:13 Još smo mi daleko od neke zanimljive destinacije.
Dovoljno je samo prošetati sada centrom Sarajeva, kao glavnog grada, i proći užasno prljavim ulicama i zapuštenim parkovima.
S ljubaznošću se nismo ni u putu sreli, kvalitet hrane u restoranima srednja žalost, šoping dosadan, javni prevoz očajan...
Prirodu zatrpavamo smećem i uništavamo lošim infrastrukturnim rješenjima...

Znam.Moze mnogo vise, interesovanje je ogromno. Ja definitivno slazem kockice i postepeno prelazim skroz u te poslove. 5 godina cackam mecku i ispipavam kako i sta... Ma odlican posao. Kud prije ne krenuh, jebala me trgovina...prog321 wrote: 27 Jan 2020, 23:09 @ havana.
Ima SA turista ali nije to toliko u poređenju sa ostalim evropskim centrima.
Da je čistije, organizovanije, pametnije može komotno biti još deset puta toliko.

Pa jbg nije mi djelovalo ko sala.Socrates wrote: 27 Jan 2020, 23:13Ma nisam ti sukno, jbt, salim se. Jest narod napet, jbm ti.HAVANA wrote: 27 Jan 2020, 23:11
Ja kad putujem, ucim. Gledam. Trosim. Uzivam. Iz toga izvlacim zakljucke i planiram slijedecu investiciju. Pare su da se trose a putovanje je najbolja skola i najpametnija investicija. Cuj kukam.Jesi mi to sad ko sukno nesta, jel ti lakse? Sve sto radim i imam je splet onoga sto sam vidio i dozivio.
Ja mislim da ste ljubazniji prema strancima nego među sobom.Zizi wrote: 27 Jan 2020, 23:13 Još smo mi daleko od neke zanimljive destinacije.
Dovoljno je samo prošetati sada centrom Sarajeva, kao glavnog grada, i proći užasno prljavim ulicama i zapuštenim parkovima.
S ljubaznošću se nismo ni u putu sreli, kvalitet hrane u restoranima srednja žalost, šoping dosadan, javni prevoz očajan...
Što se tiče ljubaznosti, tu ima dosta razlike od regije do regije. Mislim da je najgora situacija u Sarajevu, da su šampioni u neljubaznosti.Socrates wrote: 27 Jan 2020, 23:18Ja mislim da ste ljubazniji prema strancima nego među sobom.Zizi wrote: 27 Jan 2020, 23:13 Još smo mi daleko od neke zanimljive destinacije.
A ostalo, ne znam sta bih rekao. Treba privući dijasporu da ulaze u promjene svega toga, a to može tek kad se riješe mnoge druge stvari. Čak bi se sve isplatilo povjeriti i nekom strancu.
Da, slažem se.HAVANA wrote: 27 Jan 2020, 23:11Ja kad putujem, ucim. Gledam. Trosim. Uzivam. Iz toga izvlacim zakljucke i planiram slijedecu investiciju. Pare su da se trose a putovanje je najbolja skola i najpametnija investicija. Cuj kukam.Socrates wrote: 27 Jan 2020, 23:00
Pa to sam i rekao, ti si baba, on je žaba. Ti voliš potrosit' i onda se žaliti što je skupo, a on voli uštediti i na putovanju.
Jesi mi to sad ko sukno nesta, jel ti lakse? Sve sto radim i imam je splet onoga sto sam vidio i dozivio.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest