Mozete mi se pridruziti u odvikavanju od bilo cega sto smatrate losom navikom, stetnim po zdravlje ili vam se jednostavno ne svidja sto ste o necemu ovisni.
I ja ću pobijediti ovisnost
Moderator: VIP
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9928 times
- Been thanked: 16732 times
- Status: Online
I ja ću pobijediti ovisnost
Nekako sam se dovela u situaciju da MORAM svaki dan nesto slatko stavit u usta, sto mi je bila nova situacija.Uhvatim se da na neki nacin kriziram, ako nema nista slatko u kuci napustam sve i odoh u prodavnicu, pa makar cokoladu kupit. Blokira mi mozak dok ne zadovoljim tu potrebu.I to mi se nije svidjelo, to da me nesto kontrolise i da nesto moram.A ne svidja mi se ni sta mi je to ucinilo od struka
Odlucih biti jaca i sasjeci to.Od proslog ponedjeljka nista slatko, nisam izbacila secer iz prehrane, smatram da je to skoro nemoguce, nego samo slatkise konkretno.Bila sam sebi postavila cilj na 10 dana bez slatkisa, medjutim danas mi je vec 9. dan, pa sam odlucila taj period produzit na mjesec dana, nakon kojeg cu sebi dozvoliti tu i tamo cokoladu, bombonu, kolac.
Mozete mi se pridruziti u odvikavanju od bilo cega sto smatrate losom navikom, stetnim po zdravlje ili vam se jednostavno ne svidja sto ste o necemu ovisni.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- hepo_kockica
- Inventar foruma

- Has thanked: 178 times
- Been thanked: 75 times
- Status: Offline
- Dori
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Re: I ja ću pobijediti ovisnost
Svaka čast! Isto razmišljam, ali nikako da počnem. Običnim danima ide nekako, uzmem voće, nešto se zaradim i prodje me želja za slatkim.
Ali PMS me ubi....onda pomete sve! Skoro uzela toblerone, par nekih malih čokoladica i jednu veliku. Da imam u kancelariji....Aha. Taj isti dan sve pojela. I onda me ono grize savjest. Do sljedeće čokolade
Ali PMS me ubi....onda pomete sve! Skoro uzela toblerone, par nekih malih čokoladica i jednu veliku. Da imam u kancelariji....Aha. Taj isti dan sve pojela. I onda me ono grize savjest. Do sljedeće čokolade
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- spacebound
- Urednik foruma

I ja sam vise puta pocinjala, pa pokleknem vec prvi dan, tj. navecer odlucim, sutra do podne vec nesto zvacemDori wrote: 28 Jan 2020, 06:57 Svaka čast! Isto razmišljam, ali nikako da počnem. Običnim danima ide nekako, uzmem voće, nešto se zaradim i prodje me želja za slatkim.
Ali PMS me ubi....onda pomete sve! Skoro uzela toblerone, par nekih malih čokoladica i jednu veliku. Da imam u kancelariji....Aha. Taj isti dan sve pojela. I onda me ono grize savjest. Do sljedeće čokolade![]()
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9716 times
- Been thanked: 8353 times
Pms ionako ne traje dugo, tako da nije strašno ako samo tada i uzmešDori wrote: 28 Jan 2020, 06:57 Svaka čast! Isto razmišljam, ali nikako da počnem. Običnim danima ide nekako, uzmem voće, nešto se zaradim i prodje me želja za slatkim.
Ali PMS me ubi....onda pomete sve! Skoro uzela toblerone, par nekih malih čokoladica i jednu veliku. Da imam u kancelariji....Aha. Taj isti dan sve pojela. I onda me ono grize savjest. Do sljedeće čokolade![]()
Jesi li probala kako nibs? Oni nemaju šećera, a dobro zasite kada ti se jede čokolada.
Ja sam isto na odvikavanju od šećera, pogotovo od čokolade, i otkako ž jedem kako nibs, nisam je nijednom kupila i evo pregura i pms.
- spacebound
- Urednik foruma

Znaci, ima nas
Ocekujem i kontru i vraga na temi.
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
Nisam....vidis mogla bi naći tako neke zamjeneZizi wrote: 28 Jan 2020, 07:24Pms ionako ne traje dugo, tako da nije strašno ako samo tada i uzmešDori wrote: 28 Jan 2020, 06:57 Svaka čast! Isto razmišljam, ali nikako da počnem. Običnim danima ide nekako, uzmem voće, nešto se zaradim i prodje me želja za slatkim.
![]()
Jesi li probala kako nibs? Oni nemaju šećera, a dobro zasite kada ti se jede čokolada.
Ja sam isto na odvikavanju od šećera, pogotovo od čokolade, i otkako ž jedem kako nibs, nisam je nijednom kupila i evo pregura i pms.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Pokusala bi izbaciti sokove i pila bi samo vodu. Kad sam vodu pila samo sam se najbolje osjecala. Izbacila bi i cokoladu, slatkise i cipseve mada te cipseve ionako rijetko jedem, ali cokoladu i slatkise ce mi biti tesko bas. Voce cu nastaviti jesti, da mi je da mi to bude jedini secer koji unosim..
Ja ovo govorim sta bi ja a sad da li cu ja cemo vidjeti.
Ja ovo govorim sta bi ja a sad da li cu ja cemo vidjeti.
Podrška vama koji želite pobijediti sebe
Svako dobro želim, strpljenja i dosljednosti
Svako dobro želim, strpljenja i dosljednosti
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2294 times
- Been thanked: 5555 times
Spejsice pogledaj keto recepte za kolace, pa ces vidjeti da je moguce izbaciti secer iz prehrane.
Fuck you a friendly note to start the day
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
promjenom prehrambrenih navika se promjeni oisnost o losoj ishrani 
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- spacebound
- Urednik foruma

Keto mi ne pada na pamet, citala malo o tome iBeni wrote: 28 Jan 2020, 08:24 Spejsice pogledaj keto recepte za kolace, pa ces vidjeti da je moguce izbaciti secer iz prehrane.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5061 times
- Been thanked: 6564 times
Ja ću da vas podržavam :bubica
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 842 times
Moje iskustvo je takvo da mi ne valja nesto potpuno izbaciti jer cu kad tad pokleknuti i pretjerati... vise sam za umjerenost. Mislim da je kljuc u tome.
Slatkisi su nezdravi i svakako bi trebali unos slatkisa ograniciti, i konzumirati ih umjereno, ako ih vec volimo.
Ja vec godinama ne secerim nikakve napitke, u sve recepte gdje ide secer stavljam ga upola manje... kolac napravim jednom mjesecno i onda bez griznje savjesti gustam u njemu, jednom-dvaput tjedno pojedem kakav slatkis, samo pazim da ne pređem previse granicu kalorijskog unosa za taj dan i nemam problema s debljanjem.
Moja najveca opsesija su slane grickalice, pogotovo cips. To rjesavam tako da se trudim da uopce ne kupujem te gluposti, osim mozda jednom mjesecno kad si dam oduska. Ako nemam toga u kuci, nemam problema.
Ono sto bih mogla jos smanjiti su krompir i tjestenina, al nikako da nađem zadovoljavajuce alternative
Slatkisi su nezdravi i svakako bi trebali unos slatkisa ograniciti, i konzumirati ih umjereno, ako ih vec volimo.
Ja vec godinama ne secerim nikakve napitke, u sve recepte gdje ide secer stavljam ga upola manje... kolac napravim jednom mjesecno i onda bez griznje savjesti gustam u njemu, jednom-dvaput tjedno pojedem kakav slatkis, samo pazim da ne pređem previse granicu kalorijskog unosa za taj dan i nemam problema s debljanjem.
Moja najveca opsesija su slane grickalice, pogotovo cips. To rjesavam tako da se trudim da uopce ne kupujem te gluposti, osim mozda jednom mjesecno kad si dam oduska. Ako nemam toga u kuci, nemam problema.
Ono sto bih mogla jos smanjiti su krompir i tjestenina, al nikako da nađem zadovoljavajuce alternative
somehow I manage
- spacebound
- Urednik foruma

Sta tebe briga, jedes k'o copor vukova i opet perfekt figura
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5061 times
- Been thanked: 6564 times
Brz metabolizam, samo imam sreće
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- spacebound
- Urednik foruma

Sta me brigaVanilla wrote: 28 Jan 2020, 08:49Brz metabolizam, samo imam srećea možda me sve, nekad, stigne naknadno
![]()
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Džaba izbaciti slatkiše, ako nećeš voditi računa o ostalom, grickalice, dođe i sl. Bolje se ograničiti... izbaciti hljeb, tjestenunu, prženi hranu, ..i sl gluposti.. ne znam da bih se mogla odreći čokolade... 
.