Nervira me...

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times
Status: Offline

Re: Nervira me...

Post by vrhbosnica » 28 Jan 2020, 10:57

spacebound wrote: 28 Jan 2020, 10:55
vrhbosnica wrote: 28 Jan 2020, 10:51

kako sa na ovo zaboravila... :grana
Zasto :D.
evo primjer..
ja je pitam hoces li da ti ostavim svoje ove cizme za snijeg, ona automatski pogleda u mamu...(mama da joj kaze dali da uzme ili ne)...
kupi neki dzemper, ako mama kaze da je beze, onda se ni njoj vise ne svidja...
:grana :grana :grana
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 28 Jan 2020, 11:07

vrhbosnica wrote: 28 Jan 2020, 10:57

evo primjer..
ja je pitam hoces li da ti ostavim svoje ove cizme za snijeg, ona automatski pogleda u mamu...(mama da joj kaze dali da uzme ili ne)...

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vrhbosnica » 28 Jan 2020, 11:10

Vrag wrote: 28 Jan 2020, 11:07
:auf
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Vrag » 28 Jan 2020, 11:15

vrhbosnica wrote: 28 Jan 2020, 11:10
Vrag wrote: 28 Jan 2020, 11:07
:auf

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9993 times
Been thanked: 16874 times
Status: Online

Post by spacebound » 28 Jan 2020, 11:19

evo primjer..
Uf, moja sestra vise od 3 godine zivi i radi u Njemackoj, ali i dan danas mama zna svaki dan koja je smjena, gdje ce s posla, s kim ce na kafu, u izlazak.I ako joj se ne javi slucajno dize paniku, kao sinoc, jer joj se nije javila 4 sata, a nije joj rekla da ce negdje ici.Cura spavala :grana
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 843 times

Post by gospođa Brams » 28 Jan 2020, 11:24

Pa sta je ovo, i moja mama je previse povezana sa sestrom, pogotovo otkad je ona dobila djecu. Zive 10 min jedna od druge i vide se vise puta tjedno i svejedno vise na telefonu svaki bozji dan i mama mora znati sta sestra radi u svakom trenutku kao i sva njena djeca.
I mene pokusavaju uvuc u to al se ne dam jer to je meni bolesno. Da sad mamu opterecujem svaki dan svim svojim problemima i da u svakom trenutku mora znati gdje sam i sta se dogada. Dize se panika ako se ne javim slucajno jedan dan :grana
somehow I manage

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vrhbosnica » 28 Jan 2020, 11:24

spacebound wrote: 28 Jan 2020, 11:19
evo primjer..
Uf, moja sestra vise od 3 godine zivi i radi u Njemackoj, ali i dan danas mama zna svaki dan koja je smjena, gdje ce s posla, s kim ce na kafu, u izlazak.I ako joj se ne javi slucajno dize paniku, kao sinoc, jer joj se nije javila 4 sata, a nije joj rekla da ce negdje ici.Cura spavala :grana
moja je pokusala ovo samnom, al ja sam to na vrijeme regulisala :ooo ..
sad samo javim kada negdje putujem, cisto da zna da sam u drugoj drzavi...
nekad se par dana ne javim, zaboravim jbg, i stize poruka : jesi li ti vrhbosnice zaboravila majku da imas :ooo

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vrhbosnica » 28 Jan 2020, 11:26

gospođa Brams wrote: 28 Jan 2020, 11:24 Pa sta je ovo, i moja mama je previse povezana sa sestrom, pogotovo otkad je ona dobila djecu. Zive 10 min jedna od druge i vide se vise puta tjedno i svejedno vise na telefonu svaki bozji dan i mama mora znati sta sestra radi u svakom trenutku kao i sva njena djeca.
I mene pokusavaju uvuc u to al se ne dam jer to je meni bolesno. Da sad mamu opterecujem svaki dan svim svojim problemima i da u svakom trenutku mora znati gdje sam i sta se dogada. Dize se panika ako se ne javim slucajno jedan dan :grana
epidemija neka...
jedno im se dijete otrgne, i onda uhvate drugo da kinje i kontrolisu :grana

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Vrag » 28 Jan 2020, 11:26

je li vi imate brace :DD

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 28 Jan 2020, 11:27

To mama i sa mnom pokusava, ali ja sam zilavija, a znale smo se i posvadjati.Meni je to bolesno.
Ako joj se ne javim jedan dan, a ne javim se pocesto, iduci dan ide poruka -Imas li ti mater :123
Ok, volimo se, vezane smo, ali nismo sijamski blizanci, i zasto da mi znas svaki korak i svaku misao, u koliko sma jela, sta sam kupila.
A da ne pricam da sestru usmjerava u svemu, oko posla, drustva, novca, a sestra je takva da je to nervira ali se ne zna oduprijet, i boji se da je ne povrijedi
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vrhbosnica » 28 Jan 2020, 11:28

nevjerovatno.. identicne situacije :valja

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 28 Jan 2020, 11:29

Ja nesto kontam da ti nije zbog toga sto je sama i sto nas je sama odgojila, pa mi bude zao kad reagujem burnije, ali ne moze se durat ni ovako.
Nadam se da necu biti takva prema djeci kad odrastu.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 28 Jan 2020, 11:32

A zašto se kažnjavate, zbog tuđih gluposti?

Ja to lansiram... Ispočetka je bilo neobično mi, sad rutina :oo
Habibti, ya nour el - ain... :srce

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 28 Jan 2020, 11:33

Zato sto je to majka, majka koja me s puno brige i muke odgojila, sama, i razumijem i njenu brigu i strahove i posesivnost, ali je njoj teze razumjeti da takav odnos gusi.
Last edited by spacebound on 28 Jan 2020, 11:33, edited 1 time in total.

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vrhbosnica » 28 Jan 2020, 11:33

kada sam u sarajevu bude tih pitanja.. gdje ces to ovako kasno, kud se to ima hodati do pola noci po sarajevu, kako si dosla sinoc.. i tako me pegla, al i odgovorim, da se ne svadjamo dzaba kad sam svakako kratko tu...
kada nazove i pita sta je kod mene za rucak danas, uvijek navedem neku corbu ili meso isl, jer mi se nedaju slusati nutricionisticki govori :123

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 843 times

Post by gospođa Brams » 28 Jan 2020, 11:35

Kod moje mame nije toliko stvar u zelji za kontrolom nego u prevelikoj brizi...ona se previse brine za nas i onda ima potrebu da stalno zna jesmo li dobro, gdje smo, jel se sta dogodilo....ja to ne podrzavam jer je to nezdravo za nju, ja i sestra smo odrasle osobe koje bi trebale se moci brinuti same za sebe i ne zelim da se toliko opterecuje. S druge strane, sestra ima hrpu problema u zivotu (za koje si je uglavnom sama kriva) i ona se voli svaki dan jadati mami jer nema kome drugome. I onda mama npr. ne moze spavati jer ju je sestra vecer prije opteretila svojim problemima. To je bolesno i nezdravo.
Meni je ok da se cujemo par puta tjedno, vidimo jednom-dvaput, ali ne da svaki dan u svakom trenutku moramo znati gdje je tko. To je suludo.
somehow I manage

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2308 times
Been thanked: 5633 times

Post by Beni » 28 Jan 2020, 11:37

spacebound wrote: 28 Jan 2020, 11:27 To mama i sa mnom pokusava, ali ja sam zilavija, a znale smo se i posvadjati.Meni je to bolesno.
Ako joj se ne javim jedan dan, a ne javim se pocesto, iduci dan ide poruka -Imas li ti mater :123
Ok, volimo se, vezane smo, ali nismo sijamski blizanci, i zasto da mi znas svaki korak i svaku misao, u koliko sma jela, sta sam kupila.
A da ne pricam da sestru usmjerava u svemu, oko posla, drustva, novca, a sestra je takva da je to nervira ali se ne zna oduprijet, i boji se da je ne povrijedi
Boldano je meni jednom napisala, i ovako sam reagovo "ako se tako nastavis ponasati, uskoro je vise necu imati"

i vise se ne mijesa u moj zivot, ne samo radi te recenice nego sto sam roditeljima odrzo bukvicu.

Volim sto ne zivim s njima, znam da im je to zivotna zelja da zivim u zajednici al et kurko im :kita
Fuck you a friendly note to start the day

vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vrhbosnica » 28 Jan 2020, 11:39

Beni wrote: 28 Jan 2020, 11:37 Boldano je meni jednom napisala, i ovako sam reagovo "ako se tako nastavis ponasati, uskoro je vise necu imati"
i vise se ne mijesa u moj zivot, ne samo radi te recenice nego sto sam roditeljima odrzo bukvicu.
Volim sto ne zivim s njima, znam da im je to zivotna zelja da zivim u zajednici al et kurko im :kita
kakva crna zajednica, no way in hell :grana
ja svojoj odgovorim : imam ja majku, a dali si ti zaboravila na svoje prvorodjeno celjade, ono kad si majka postala :valja

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Vrag » 28 Jan 2020, 11:41

Nisi ti njima Beni odrzao bukvicu, bas kontra

Kakvi god da su oni, vi cete biti gori

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2308 times
Been thanked: 5633 times

Post by Beni » 28 Jan 2020, 11:41

vrhbosnica wrote: 28 Jan 2020, 11:39
Beni wrote: 28 Jan 2020, 11:37 Boldano je meni jednom napisala, i ovako sam reagovo "ako se tako nastavis ponasati, uskoro je vise necu imati"
kakva crna zajednica, no way in hell :grana
ja svojoj odgovorim : imam ja majku, a dali si ti zaboravila na svoje prvorodjeno celjade, ono kad si majka postala :valja
ja ne znam al sve sto su stariji sve su gluplji
Fuck you a friendly note to start the day

Post Reply

Return to “Pričaona”