Socrates wrote: 28 Jan 2020, 13:24
Kako nema veze, u pitanju je bila
osnovna komunikacija sa roditeljima.
Grijesis. U pitanju je bila pretjerana komunikacija. I mozda je nekom normalno da se sa roditeljima (ili bilo kome) cuje deset puta na dan, javlja svaki korak, isprica svaki detalj svog dana i zivota ali meni nije. I imam savrsen odnos sa roditeljima.
I osnovna mi tako cudno zvuci, prije bi rekla normalna komunikacija. Dodje dan pa se cujes dva, tri puta pa dodje i da se necujes dva, tri ili vise dana, ali svaki dan po sto puta, svaki dan javi se kad izadjes, javi kad dodjes kuci. Pa nismo djeca vise.
Rekoh, nisi u takvoj situaciji pa se cudis. Da jesi, ne bi cudio. Bar ja tako mislim. Zato savrseno razumijem sve kojima to smeta. Lijepo je sto brinu, al sto je previse previse je.
I to nikako i nimalo ne znaci da netko svoje roditelje ne voli, il manje voli i postuje. Samo u takvim slucajevima moraju postojati granice. I ja se sa svojom mamom cujem dnevno sad kad je u Bosni, video poziv, neka poruka.. nista strasno to nije. Al nisu to poruke gdje si, s kim si, jesi jela, sta ces kuhat? Sto nisi ovo, sto nisi ono. Sto se jucer nisi javila, cujemo se opet za sat vremena.
Pa nije valjda tesko shvatiti u cemu je problem.
Svako sebe laze kako mu odgovara.