Koji je Vaš rezime života u inostranstvu?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Koji je Vaš rezime života u inostranstvu?
Zdravo ekipa,
Napokon se i meni približio taj dan (termin za vizu), i korak sam do cilja da napustim ove prostore tj. Balkan, pa bi me zanimala iskustva osoba koji su već napustili svoju domovinu
Koji je vaš rezime? Kako ste se snašli u novoj državi, novim pravilima i običajima? Da li ste se pokajali ili ne? Što vam je posebno upečatljivo u zemlji u kojoj ste odselili? Gdje ste radili prije odlaska (ako ste radili), a gdje sada? Ma napišite šta smatrate zanimljivim.
MOLIM VAS bez glupih komentara tipa: "vani se mora raditi", "život se svodi ba pidžamu i radno odjelo", bla bla bla ... svjestan sam i sam života u inostranstvu, živio sam kao dijete tamo, međutim dosta se toga promijenilo, kao svugdje u svijetu.
Veliki pozdrav svima
Napokon se i meni približio taj dan (termin za vizu), i korak sam do cilja da napustim ove prostore tj. Balkan, pa bi me zanimala iskustva osoba koji su već napustili svoju domovinu
Koji je vaš rezime? Kako ste se snašli u novoj državi, novim pravilima i običajima? Da li ste se pokajali ili ne? Što vam je posebno upečatljivo u zemlji u kojoj ste odselili? Gdje ste radili prije odlaska (ako ste radili), a gdje sada? Ma napišite šta smatrate zanimljivim.
MOLIM VAS bez glupih komentara tipa: "vani se mora raditi", "život se svodi ba pidžamu i radno odjelo", bla bla bla ... svjestan sam i sam života u inostranstvu, živio sam kao dijete tamo, međutim dosta se toga promijenilo, kao svugdje u svijetu.
Veliki pozdrav svima
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 45634 times
- Been thanked: 8169 times
- Status: Offline
Re: Koji je Vaš rezime života u inostranstvu?
Snalazim se pajdo, ucim razliku izmedju ć i č, ne mogu ostat od zajebancije zbog tog 
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9470 times
- Been thanked: 15868 times
- Status: Online
Ja sam prije nesto vise od godinu dana otisla u Njemacku, i odusevila se.Mentalitetom, kulturom, prirodom.Hranom i ne bas.Kao da sam kuci dosla, samo me jezik mucio.U posao se brzo ustosila, lijepo se snasla, fino zaradjivala.Ogromna prepreka sreci je bilo to sto sam tamo bila bez porodice, bez djece.Ali kad covjek zna za sta se bori moze planinu iznijeti na ledjima.Marsss88 wrote: 28 Jan 2020, 17:39 Zdravo ekipa,
Veliki pozdrav svima
Sad sam u Bosni, ne svojom voljom, ali k'o ozeb'o sunce cekam dan kad cu se ponovo ispalit.
Kako ce tebi biti zavisi od toga kakav si ti, sta ocekujes, kakve su ti navike?Ne, ne moras iz pidzame u radno odijelo i obrnuto, to je najveca glupost o zivotu "na zapadu".
Sretno!
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Ma ti si se već asimilirao s tim crncima.ElTriconi wrote: 28 Jan 2020, 17:50 Snalazim se pajdo, ucim razliku izmedju ć i č, ne mogu ostat od zajebancije zbog tog![]()
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- dadojović
- Forum [Bot]
Aaa, ne znaš.
Ma to ti je forumska šala, nastala od teze da u Hercegovini žive tamnoputi ljudi.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 4 times
Nisi vala svjetliji od mene, nema šanse.
. . . . . . . . .
- dadojović
- Forum [Bot]
Koliko se sjećam rasprave, nije bilo neke zle namjere. Nešto u smislu da su zbog klime( puno sunčanih dana) u Hercegovini ljudi tamnije puti nego u ostatku države.
Pa se iz toga razvila zezancija kako su crnci. Uglavnom, ništa ozbiljno, ni zlonamjerno.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13907 times
- Been thanked: 9604 times
Jesi to zujan, majke ti?

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
antropoloski analizriano i zakljuceno, da arijevci nisu iskljucivo plavi, vec su svijetle koze, bijeli , i kao takvi postoje naravno na Balkanu, iako je prosrieno pogresno vjerovanje da su arijevci iskljucvo Sjevernjaci; eto ti si dokaz upravo antropolokse teorije bez daljenj potrebe pogresnog koristenja termina arijevacSheval wrote: 28 Jan 2020, 18:22Nema ni moje zle namjere prema tebi, salimo se malo.dadojović wrote: 28 Jan 2020, 18:21
Koliko se sjećam rasprave, nije bilo neke zle namjere. Nešto u smislu da su zbog klime( puno sunčanih dana) u Hercegovini ljudi tamnije puti nego u ostatku države.
Pa se iz toga razvila zezancija kako su crnci. Uglavnom, ništa ozbiljno, ni zlonamjerno.
A da sam arijevac, jesam![]()

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
- Seksologinja
platinnumblonde boja kose

- Socrates
- Forum [Bot]
Kad staviš taj smajli na kraju, briga, tacno mi se skače sa najviše teme na Forumu.
. . . . . . . . .
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa 
sad ne misjem trazit sliku da si pita
ubila bi me Helga , ovaj Heidi
Khm, vratimo se temi - rezime - vise nego dobar! Odlicno zaradjujem, zivim u jednom od najljepsih gradova Evrope pa i sire.
Jezik jos uvijek ne znam
ali sam polozila nivo koji je potreban za drzavljantsvo, ali, srecom, i ne treba mi, bar u poslovnom svijetu.
Druzim se ljudima razlicitih poslovnih profila, razlicitog porijekla, zemalja iz kojih potjecu...
Jedino sto bih promijenila je uvela jos koji dan odmora
malo mi je 25 + 5 sick day's-a .
I ponekad mi nedostaju porodica i prijatelji, ali nadoknadi se

sad ne misjem trazit sliku da si pita

Khm, vratimo se temi - rezime - vise nego dobar! Odlicno zaradjujem, zivim u jednom od najljepsih gradova Evrope pa i sire.
Jezik jos uvijek ne znam

Druzim se ljudima razlicitih poslovnih profila, razlicitog porijekla, zemalja iz kojih potjecu...
Jedino sto bih promijenila je uvela jos koji dan odmora

I ponekad mi nedostaju porodica i prijatelji, ali nadoknadi se

-
- Seksologinja
pa samo samm pitala, da li si najsvetlija nijansa plavihSocrates wrote: 28 Jan 2020, 18:52 Kad staviš taj smajli na kraju, briga, tacno mi se skače sa najviše teme na Forumu.

Vikinzi su imali i jako svijetlu stroberryblond kosu, zato sam stvavila ovoga

- Socrates
- Forum [Bot]
Ma mislio sam na ovogVenera wrote: 28 Jan 2020, 18:54pa samo samm pitala, da li si najsvetlija nijansa plavihSocrates wrote: 28 Jan 2020, 18:52 Kad staviš taj smajli na kraju, briga, tacno mi se skače sa najviše teme na Forumu.![]()
Vikinzi su imali i jako svijetlu stroberryblond kosu, zato sam stvavila ovogameni najdrazeg smajlica
![]()

Tacno ne znam čemu se čovjek kezi.

Hajd' sad, napisi koju na temu, potrudiću se i ja, mada sam ja ta prelazna generacija, i ne mogu ponuditi neki koristan odgovor.
. . . . . . . . .
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Imam kolegu Norvezanina, i momak je lijep ko slika - plav, plave oci, visok , sirok. I mlad, jako mlad.
Ali je rekao, ako ikad pozelim otici u Norvesku da ce mi reci gdje,sta i kako.
I danas je prvi put jeo bosansku baklavu - odusevljen.
I inace bosanskom kuhinjm je odusevljen, te bi,nakon sto sam pricala o mom tati, rekao da bi bas volio sjesti s njim kad cugne
KOntam, e moj Steine...
Ali je rekao, ako ikad pozelim otici u Norvesku da ce mi reci gdje,sta i kako.
I danas je prvi put jeo bosansku baklavu - odusevljen.
I inace bosanskom kuhinjm je odusevljen, te bi,nakon sto sam pricala o mom tati, rekao da bi bas volio sjesti s njim kad cugne

-
- Seksologinja
Sokratic, moji , rodbina su bijeli i svijelto plavi i plave oci, izuzetno svijetla koza, zato te malkice zezamSocrates wrote: 28 Jan 2020, 19:03Ma mislio sam na ovogVenera wrote: 28 Jan 2020, 18:54
pa samo samm pitala, da li si najsvetlija nijansa plavih![]()
Vikinzi su imali i jako svijetlu stroberryblond kosu, zato sam stvavila ovogameni najdrazeg smajlica
![]()
![]()
Tacno ne znam čemu se čovjek kezi.![]()
Hajd' sad, napisi koju na temu, potrudiću se i ja, mada sam ja ta prelazna generacija, i ne mogu ponuditi neki koristan odgovor.

na temu: hodanje po svijetu je fantasticno, treba otici malo vanKa

ja sam sad na Balkanu, relacija HR i BiH

ne zelim vise ici negdje van , samo na odmore , to mi je naravno, uvijek zadovoljstvo

-
- Seksologinja
od SAS, aka Skandinavaca, meni su Danci najljepsi