Dio foruma koji se ne cenzuriše
Moderator: VIP
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
-
Status:
uvijek_kontra wrote: 28 Jan 2020, 13:58
E Merlin je dobar primjer za ovu temu.
Normala = kuci
Pretjeranost = kod ljudi sa kojima sad zivi
Samo sto su u nasoj temi, takvi i neki roditelji.
Nuff said.
njena privremen porodica pretjeruje, ali ipak pokazuju ogovornost ka Merlinki ; kcerka iz iprivremen porodice takodjer ne primjecuje doticni problem, jer je tako odrasla

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
Venera
- Seksologinja

-
Status:
storm wrote: 28 Jan 2020, 14:56
Merlin246 wrote: 28 Jan 2020, 14:43
Ja znam kakvi su oni (kada bi im sve iskreno rekla sta mi smeta) i da ce se poslije pricati okolo ostaloj rodbini da sam nezahvalna, bezobrazna, nekulturna i ko zna sta ce mi se jos nadodati i izmisliti i sto je i sto nije
Rekla sam joj u par navrata vec da nisam dijete, da znam sama o sebi brinuti, sebi kavu skuhati, da znam kad moram ici na posao, da nema potrebe za tolikom brigom i letanjem oko mene. Al dzaba.. cak i njena kcer misli da je to ok sto ona radi i da tako treba. Znaci od druge strane ne postoji apsolutno nikakvo razumjevanje, mogu samo sebi nasteti i ispasti svakakva, a to stvarno ne zelim. Ili ne daj Boze da dodje do svadje izmedju njih i mojih roditelja radi mene. Zato svojima opce ne govorim nista, samo sestri pricam neke stvari, a jedino ja znam kako mi je tu i da mi taj besplatni smjestaj na nos izlazi vec
Ma odvagaj benefite, takvi su i što ćeš. Ipak sve rade u najboljoj namjeri... Uzmi da je to tako privremeno, i gledaj izaći što prije.
Previše uzimas srcu i bezze te to izjeda onda.
To oko dolazaka kući, mislim da je do brige. Osjećaju se odgovornima za tebe. Malo i sa njihove strane sagledaj, ali opet na jedno uho unutra, na drugo vani i furaj svoje.

-
Merlin246
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 3 times
-
Status:
Socrates wrote: 28 Jan 2020, 14:35
Jbt, Merlin, kupi sebi sta hoćeš da jedeš i izvadi na sto, a njenu marmeladu nemoj pojesti, pa će joj biti jasno.
Ako pita nešto, kaži da ti se vise ne jede marmelada.
bas me nasmija
Lako je reci Soc al znas kako je to neugodno napraviti. Ispada ono da ne zelis njihovu hranu jesti, mislim da bi se odmah odnos promijenio i da bi se uvrijedili sto kupujem hranu a pun frizider svega. Al jednostavno ne znam kako bi ti objasnila taj osjecaj. Drugacije je kad si pod necijim krovom, sve se ustrucavas i ne osjecas se slobodno ni da jedes sta te volja a kamoli nesto drugo.

-
Merlin246
- Forum [Bot]
-
Status:
Venera wrote: 28 Jan 2020, 14:58
uvijek_kontra wrote: 28 Jan 2020, 13:58
E Merlin je dobar primjer za ovu temu.
Normala = kuci
Pretjeranost = kod ljudi sa kojima sad zivi
Samo sto su u nasoj temi, takvi i neki roditelji.
Nuff said.
njena privremen porodica pretjeruje, ali ipak pokazuju ogovornost ka Merlinki ; kcerka iz iprivremen porodice takodjer ne primjecuje doticni problem, jer je tako odrasla
Da, ocito su tako i prema njoj bili i njoj je tako odgovaralo. I sada joj odgovara to ocito jer ne izlazi iz maminog stana ni ona ni dica joj
Mama sve skuha joj, ode pocisti, djecu nahrani, ova samo dodje s posla sve gotovo

-
Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2288 times
- Been thanked: 5532 times
-
Status:
Merlin246 wrote: 28 Jan 2020, 15:51
Da, ocito su tako i prema njoj bili i njoj je tako odgovaralo. I sada joj odgovara to ocito jer ne izlazi iz maminog stana ni ona ni dica joj
Mama sve skuha joj, ode pocisti, djecu nahrani, ova samo dodje s posla sve gotovo
Klasicni parazit
Fuck you a friendly note to start the day
-
Merlin246
- Forum [Bot]
-
Status:
storm wrote: 28 Jan 2020, 14:56
Merlin246 wrote: 28 Jan 2020, 14:43
Ja znam kakvi su oni (kada bi im sve iskreno rekla sta mi smeta) i da ce se poslije pricati okolo ostaloj rodbini da sam nezahvalna, bezobrazna, nekulturna i ko zna sta ce mi se jos nadodati i izmisliti i sto je i sto nije
Rekla sam joj u par navrata vec da nisam dijete, da znam sama o sebi brinuti, sebi kavu skuhati, da znam kad moram ici na posao, da nema potrebe za tolikom brigom i letanjem oko mene. Al dzaba.. cak i njena kcer misli da je to ok sto ona radi i da tako treba. Znaci od druge strane ne postoji apsolutno nikakvo razumjevanje, mogu samo sebi nasteti i ispasti svakakva, a to stvarno ne zelim. Ili ne daj Boze da dodje do svadje izmedju njih i mojih roditelja radi mene. Zato svojima opce ne govorim nista, samo sestri pricam neke stvari, a jedino ja znam kako mi je tu i da mi taj besplatni smjestaj na nos izlazi vec
Ma odvagaj benefite, takvi su i što ćeš. Ipak sve rade u najboljoj namjeri... Uzmi da je to tako privremeno, i gledaj izaći što prije.
Previše uzimas srcu i bezze te to izjeda onda.
To oko dolazaka kući, mislim da je do brige. Osjećaju se odgovornima za tebe. Malo i sa njihove strane sagledaj, ali opet na jedno uho unutra, na drugo vani i furaj svoje.
Jednostavno nije moguce posto ja nisam od kamena i logicno da ce utjecati na mene okruzenje u kojem se nalazim i stvari koje dozivljavam.
Kad pomislim moram tako jos mjesec dana smuci mi se, a trebala bih i duze od toga da budem tu gdje sam.
-
Merlin246
- Forum [Bot]
-
Status:
Beni wrote: 28 Jan 2020, 15:54
Klasicni parazit
Znas sta je to kad dodjes s posla ono 3 djecaka deru se vriste placu skacu divljaju tuku se, ovi galame na njih da prestanu

Svaka zelja da imam djecu mi je umrla

-
Venera
- Seksologinja

-
Status:
pa dobro, ali ti ne prave nekakvo ozbiljno zlo , a narod svasta prezivi u takvim privremenim smjestajima

-
ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51490 times
- Been thanked: 9147 times
-
Status:
Iskra wrote: 28 Jan 2020, 07:09
Ne bih baš rekla.nervira ali eto blago iritira....potreba da svako dijeli savjete kako i šta uraditi u slučaju nekih zdravstvenih problema. To prste savjeti, prijedlozi, tvrdnje....ma samo ti tako, ma meni pomoglo , kao rukom uklonjeno...a čovjek kad je bolan, slabo razmišlja o posljedicama, daj sta god samo da prestane....a posljedice takvih postupaka često mogu biti jako jako loše.
Šta reći....
Dodje covjek vise na stadij poznatiji u orasju ko de ga j..., vidis nemas uticaja na neke stvari i bude ti svejedno. Odradis sta imas da odradis i prst u uho nakon posla, de ga j..., ha ja.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

-
ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
-
Status:
greeneyes wrote: 28 Jan 2020, 10:17
Čupava wrote: 28 Jan 2020, 10:13
Novogodišnja dekoracija kraj januara, a neki je još nisu sklonili...

pa šta čekaju.. decembar...
Mene nervira sto se uopce kiti. Nije to vjerski
.
Dabogda se kitilo onim od 100w u doba skupe struje. Amin

-
ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
-
Status:
spacebound wrote: 28 Jan 2020, 11:33
Zato sto je to majka, majka koja me s puno brige i muke odgojila, sama, i razumijem i njenu brigu i strahove i posesivnost, ali je njoj teze razumjeti da takav odnos gusi.
Kad ja mami pricam sta bude na poslu malo fali da se zena pocne krstit
Kaze vi cete mene djeco ranije sahranit
Ko joj je kriv sto pita

-
ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
-
Status:
Merlin246 wrote: 28 Jan 2020, 15:49
Socrates wrote: 28 Jan 2020, 14:35
Jbt, Merlin, kupi sebi sta hoćeš da jedeš i izvadi na sto, a njenu marmeladu nemoj pojesti, pa će joj biti jasno.
Ako pita nešto, kaži da ti se vise ne jede marmelada.
bas me nasmija
Lako je reci Soc al znas kako je to neugodno napraviti. Ispada ono da ne zelis njihovu hranu jesti, mislim da bi se odmah odnos promijenio i da bi se uvrijedili sto kupujem hranu a pun frizider svega. Al jednostavno ne znam kako bi ti objasnila taj osjecaj. Drugacije je kad si pod necijim krovom, sve se ustrucavas i ne osjecas se slobodno ni da jedes sta te volja a kamoli nesto drugo.
Reci bona imam proljev od vase hrane pa malo saltam

-
Merlin246
- Forum [Bot]
-
Status:
Sutra ujutro reci cu na dijeti sam od mermelade.
Dosla ona neki dan iz Edeke i donijela 4 galona mermelade neke sto sam ja rekla da je fina

reda radi rekla jer me pitala valja li reko valja bas fina i ona uzela 4 galonaa. Meni odmah zlo doslo reko nisi morala a mislim u sebi ako me ta mermelada ne ubije nece nista

-
Iskra
- Forum [Bot]
- Been thanked: 1 time
-
Status:
Zizi wrote: 28 Jan 2020, 10:26
Iskra wrote: 28 Jan 2020, 07:09
Ne bih baš rekla.nervira ali eto blago iritira....potreba da svako dijeli savjete kako i šta uraditi u slučaju nekih zdravstvenih problema. To prste savjeti, prijedlozi, tvrdnje....ma samo ti tako, ma meni pomoglo , kao rukom uklonjeno...a čovjek kad je bolan, slabo razmišlja o posljedicama, daj sta god samo da prestane....a posljedice takvih postupaka često mogu biti jako jako loše.
Šta reći....
Eh, nažalost na kakvih idiota od doktora sam naletila tokom svojih godina, koji su mi pogrešnim dijagnozama i terapijama više štete nanijeli neko pomogli, ja sada itekako rado čujem iskustva drugih ljudi u vezi liječenja nekih zdravstvenih tegoba.
Današnji protokoli liječenja i dijagnostike su tako naravljeni da su u službi što većeg namicanja novca.
Neki liječnici to jasno vide i preporuče ako znaju i mogu nešto izvan tih protokola, ostali ili su u službi namicanja novca ili su poslušnici koji pisnuti ne smiju, čak iako vide da to nije korisno za pacijenta.
Jedno je čuti iskustva u liječenju drugih ljudi, pokušati se educirati o svojoj eventualnoj bolesti ili se jednostavno kroz takve priče pripremiti za razgovor s ljekariom a nešto drugo je npr kupovati lijekove jer je eto tako komšija kupio, pomoglo mu, ili guglati dijagnozu i odrediti terapiju . Ili još najbolje od svega...priviti kupus list.

Jer si moje, najmoje...

-
Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9716 times
- Been thanked: 8351 times
-
Status:
Iskra wrote: 28 Jan 2020, 20:15
Zizi wrote: 28 Jan 2020, 10:26
Eh, nažalost na kakvih idiota od doktora sam naletila tokom svojih godina, koji su mi pogrešnim dijagnozama i terapijama više štete nanijeli neko pomogli, ja sada itekako rado čujem iskustva drugih ljudi u vezi liječenja nekih zdravstvenih tegoba.
Današnji protokoli liječenja i dijagnostike su tako naravljeni da su u službi što većeg namicanja novca.
Neki liječnici to jasno vide i preporuče ako znaju i mogu nešto izvan tih protokola, ostali ili su u službi namicanja novca ili su poslušnici koji pisnuti ne smiju, čak iako vide da to nije korisno za pacijenta.
Jedno je čuti iskustva u liječenju drugih ljudi, pokušati se educirati o svojoj eventualnoj bolesti ili se jednostavno kroz takve priče pripremiti za razgovor s ljekariom a nešto drugo je npr kupovati lijekove jer je eto tako komšija kupio, pomoglo mu, ili guglati dijagnozu i odrediti terapiju . Ili još najbolje od svega...priviti kupus list.
Za koju tegobu je dobro priviti kupusov list?

-
Iskra
- Forum [Bot]
-
Status:
Zizi wrote: 28 Jan 2020, 20:22
Iskra wrote: 28 Jan 2020, 20:15
Šta god te muči, samo kupus. Ne razmišljaj uopšte
Čak razmišljam da ja kao budući liječnik uveden.kuous kao nultu terapiju, alfa i omega esencijalne liste

Jer si moje, najmoje...

-
Zizi
- Forum [Bot]
-
Status:
Iskra wrote: 28 Jan 2020, 20:32
Zizi wrote: 28 Jan 2020, 20:22
Čak razmišljam da ja kao budući liječnik uveden.kuous kao nultu terapiju, alfa i omega esencijalne liste
Ima da istražim za šta je dobar

-
Iskra
- Forum [Bot]
-
Status:
Zizi wrote: 28 Jan 2020, 20:34
Iskra wrote: 28 Jan 2020, 20:32
Kaže mi komsinica , 7 dana išla.na terapije, kupovala.gelove za isijas, nema.sta nije radila. 8 dan joj neko rekao listove svježeg kupusa na bolno mjesto...Ma.ko rukom.uklonjeno!
Šta ću? Kažem, pa da , baš je taj kupus cudotvorna biljka.

Jer si moje, najmoje...

-
greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
-
Status:
Merlin246 wrote: 28 Jan 2020, 20:07
Sutra ujutro reci cu na dijeti sam od mermelade.
Dosla ona neki dan iz Edeke i donijela 4 galona mermelade neke sto sam ja rekla da je fina

reda radi rekla jer me pitala valja li reko valja bas fina i ona uzela 4 galonaa. Meni odmah zlo doslo reko nisi morala a mislim u sebi ako me ta mermelada ne ubije nece nista
Koje si ti zlo ccc

Samo sabura
-
Zizi
- Forum [Bot]
-
Status:
Iskra wrote: 28 Jan 2020, 20:36
Zizi wrote: 28 Jan 2020, 20:34
Kaže mi komsinica , 7 dana išla.na terapije, kupovala.gelove za isijas, nema.sta nije radila. 8 dan joj neko rekao listove svježeg kupusa na bolno mjesto...Ma.ko rukom.uklonjeno!
Šta ću? Kažem, pa da , baš je taj kupus cudotvorna biljka.
Bitno je da je njoj bolje