numiz wrote: 29 Jan 2020, 12:25
Duminjo wrote: 29 Jan 2020, 12:17
Navela je i mene da sam Civil i najlogicniji potez mafije bi Bio da mene vjesaju jer je ocigledno kako je mafija ubila civila bez Lori. A ja uletio umjesto Lori.. Malo i nepravedan potez prema mafiji Al opet, tri su mafijaša od ukupno 9 igraca..
Ja bih maju objesio (iako je vjerovatno Civil) pa da vidimo

.
Prvo, ne bih da komolikujemo pa da se kasnije pitam je li ili nije bila. Kad je vec tu, daj da obavimo.
Drugo, narator je reko da se nada kako cemo Do petka zavrsiti.
Et poslije maje, vjesajte mene. Zrtva za timsku pobjedu, nije frka
Jest ali ako ispadne da je inspektor, ne znaš više koga vješati. S druge strane, to bi bilo veselo - maja mafijaš i mi vješamo koga ona kaže ko ovce.
Nisam čula argument od Soca zašto pobjeđujemo samo ako ostavimo Maju na životu. Je li gore da je objesimo a ispadne civil ili da je ne objesimo a ispadne mafijaš?
Ako ostavimo Maju na životu, imamo 4:3 u drugom krugu (osim ako baš mafija ne skrene sa uma, pa ostavi nam 5:3). Ona će ispitati ili Pacha ili mrha, svejedno. Jedan od njih dvojice je mafijaš.
Mafijaša pogubimo, 4:2. Pa onda Space i Mrachnog do pobjede.
Ako objesimo Maju, onda ne znamo ko je treći mafijas izmedju Pacha i mrha, i može nam se desiti da pogubimo nevinog, bilo kad tokom igre. To je opasno.
Siguran način je, postedimo Maju, pogubimo Space, jer nema šanse da ona nije mafijaš. A u medjuvremenu ćemo saznati ko je između Pacha i mrha mafijaš.
Mrachni je isto mafija, garant.

. . . . . . . . .