Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
dadojović wrote: 29 Jan 2020, 01:01
Amerikanac koji živi u Hrvatskoj, C. Brown, napisao je bestseler Propuh, papuče, punica.
Njega je posebno iznenadilo postojanje propuha.
pa znaju amerikanci za tehnicko postojanje propuha, ali ne prave paniku ; nisu ni oni normlani, izlaze mokre kose u zimskim jutrima, sa ledenicama na kosi
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
mrH wrote: 29 Jan 2020, 00:56
Šta je jetrva a šta zaova?
Jetrve su za udane za dva brata,badzanaci su ozenjeni za dvije sestre.
Zaova je bratova zena,a zava je muzeva sestra ili obrnuto...
Sura je zenin brat,a izvajni stric ili po starinski izvajni amidza je ocev prvi rodjak (od dva brata djeca).
Sura je zenin brat,a izvajni stric ili po starinski izvajni amidza je ocev prvi rodjak (od dva brata djeca).
Zaova i za'va je isto,,samo na selu koriste drugi izraz. Muževa sestra.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Nissm do sad čula za ovaj izraz, izvajni
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
uvijek_kontra wrote: 30 Jan 2020, 23:29
Ja kad dodjem u Bosnu pojma nemam ni ko je ko ni ko je sta kome. Sreca pa mi je samo daizda bitan a to ne mogu zaboravit nikako.
Kad ssm ušla u muževu familiju, bilo mi je kao tebi kad dođeš u Bosnu
Još povezivam ko je ko kome
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."