O čemu trenutno razmišljate?

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times
Status: Offline

Re: O čemu trenutno razmišljate?

Post by Chloe » 30 Jan 2020, 13:50

uvijek_kontra wrote: 30 Jan 2020, 13:46
TAFKAP wrote: 29 Jan 2020, 23:55 ... o tome kako li će biti vrijeme u Sloveniji idućih par dana
Lijepo, suncano do 13 stepeni.

Ja razmisljam kako da pomognem gospodji sto mi se javila jucer pred spavanje. Preko noci ostala bez svega. S mamom zive na nekom starom vikendu gdje trebaju novi prozori, krov. Radi za minimalca u nekoj tvornici.. dvije cerke studentice, a bivsi muz ne mari ni za djecu, a tek nju vise. I sto je najgore, zivi negdje xy, daleko od mene, tako da osobno ama nista ne mogu pomoc, osim da joj posaljem pare, koje cu svakako jos ove sedmice.

Nisam mogla spavat poslije ovog. Evo i citavo jutro razmisljam koga da zovem, kako da bar malo olaksam, pomognem. Jutros isla printat papire pa cu joj poslat da posalje na socialnu, i vidjecu ovdje sa karitasom, da vide sa svojima u njenom kraju. Bas mi je zao i tesko nekako. Citav zivot radila na njivi i kuci bila, da bi je sad izbacio, da dovede neku drugu. Sreca pa bar posao ima zadnje dvije godine. Zivot zaista nije fer.

Drzite palceve da uspijem sredit bar nesto.
:cool Aferim Kontrić. Volim tvoju empatiju ... :srce

Ako nešto poduzmeš, nešto ćeš i napraviti.

Sretno djevojčice! :pusa
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 30 Jan 2020, 13:50

Jel' se to dešava u Sloveniji?

Kako može da je izbaci?
. . . . . . . . .

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10064 times
Been thanked: 17062 times
Status: Online

Post by spacebound » 30 Jan 2020, 13:57

uvijek_kontra wrote: 30 Jan 2020, 13:46
TAFKAP wrote: 29 Jan 2020, 23:55 ... o tome kako li će biti vrijeme u Sloveniji idućih par dana
Lijepo, suncano do 13 stepeni.

Ja razmisljam kako da pomognem gospodji sto mi se javila jucer pred spavanje. Preko noci ostala bez svega. S mamom zive na nekom starom vikendu gdje trebaju novi prozori, krov. Radi za minimalca u nekoj tvornici.. dvije cerke studentice, a bivsi muz ne mari ni za djecu, a tek nju vise. I sto je najgore, zivi negdje xy, daleko od mene, tako da osobno ama nista ne mogu pomoc, osim da joj posaljem pare, koje cu svakako jos ove sedmice.

Nisam mogla spavat poslije ovog. Evo i citavo jutro razmisljam koga da zovem, kako da bar malo olaksam, pomognem. Jutros isla printat papire pa cu joj poslat da posalje na socialnu, i vidjecu ovdje sa karitasom, da vide sa svojima u njenom kraju. Bas mi je zao i tesko nekako. Citav zivot radila na njivi i kuci bila, da bi je sad izbacio, da dovede neku drugu. Sreca pa bar posao ima zadnje dvije godine. Zivot zaista nije fer.

Drzite palceve da uspijem sredit bar nesto.
Je li ona isla advokatu?Ne moze on suprugu(bivsu) tek tako izbaciti i ostavit bez svega.A za alimentaciju ne znam da li je duzan da placa dok djeca ne budu punoljetna ili sve dok se skoluju.Neka ona nadje dobrog advokata, nema sanse da mu to tek tako prodje, ni kod nas a kamo li tek u EU.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 6401 times
Been thanked: 5822 times

Post by uvijek_kontra » 30 Jan 2020, 13:59

Hocu, Chloe. Da radim, sve bi bilo drugacije, ovako pomoci cu kolko mogu. Znam i par firmi pa cu se raspitati bar za prozore, da neko napravi za dz jer je to mali vikend 40 kvadrata, prozori maljusni.

Soc, duga i teska prica. Sve sto je dobila, taj je vikend koji se raspada. Obecano joj je bilo da ce sredit i krov tj. bar material potreban, ali i od tog nista. Pomaze joj stariji sin, koliko moze. Jedan je ostao kod njega jer ima dvije kuce. Placaju svako alimentaciju za jednu cer (ona stud. dom i za hranu, on drugoj cerki da 50€ mjesecno :grana) Savjet advokata je bio da uzme taj vikend i sta su jos dogovorili jer dok se rijesi sve, proci ce godina i vise, a ona nema kud. Kratko receno, ucjena jer gospodja nema nista svoje, osim posla. I majku od 80 godina.

Da ne duzim. Razmisljam o tome citavo jutro pa morala izbacit iz sebe. Nesto cu vec skontat.
Svako sebe laze kako mu odgovara.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 30 Jan 2020, 14:00

E moja draga space, znas da sam pola godine sad radila na centru za socialni rad.. ne bi vjerovala sta sve moze i ne moze i dzaba ti tu i EU i zakoni. Republika banana, ko i svaka druga.

A to nije ni bitno, kako su rijesili, rijesili su. Sad treba pomoc i na to se fokusiram.
Last edited by uvijek_kontra on 30 Jan 2020, 14:03, edited 1 time in total.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 30 Jan 2020, 14:03

Ako su oni tu kucu u kojoj je muz sad skupa gradili nije trwbala da izadje iz nje.Nek ide on, on je taj koji je prevario, i mislim da se islo "silom" da bi policija njega izbacila.
Kako mizernih ljudskih bica ima, fuj!
Pa kaze sto zene rade, sto se skoluju.Eto zasto.Ako ti se desi ovako, ne daj Boze, nabijes govno nogom u dupe i zahvalis Bogu sto nisi ni dan vise na njega potrosila.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 30 Jan 2020, 14:06

Kaze da nije vise mogla da trpi i bude tamo i gleda sve to. On sad tu zivi sa tom drugom zenom.

Ja se iskreno u to ne petljam, zelim i hocu samo pomoc. Svaki nek zivi kako hoce, al mislim ako je vec odlucio tako (a nije mu prvi put), da je trebao bar njoj obezbjedit neki normalan pocetak. Al kad ga za djecom ne boli srce, znas onda da mu je svejedno za nju. Ona ima 50, on 53. Teska situacija, ne znam sta da kazem. Nisam puno ni pitala iskreno, samo me zanima sta joj treba najvise pa da skontamo nesto.

Zato nikad ali nikad covjek da zavisi od nekog. Uvijek treba imat za sebe i svoje parce hljeba.

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 30 Jan 2020, 14:07

uvijek_kontra wrote: 30 Jan 2020, 14:00 E moja draga space, znas da sam pola godine sad radila na centru za socialni rad.. ne bi vjerovala sta sve moze i ne moze i dzaba ti tu i EU i zakoni. Republika banana, ko i svaka druga.

A to nije ni bitno, kako su rijesili, rijesili su. Sad treba pomoc i na to se fokusiram.
toga ima doslocno svugdje, na zalost !

Izbace zene silom, uosstlaom, kako biti u zajednickom prostou sa nasilnom osobom :rumenko

grozno, suosjecam sa takvim zenama :rumenko
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 30 Jan 2020, 14:09

uvijek_kontra wrote: 30 Jan 2020, 14:06 Kaze da nije vise mogla da trpi i bude tamo i gleda sve to. On sad tu zivi sa tom drugom zenom.

Ja se iskreno u to ne petljam, zelim i hocu samo pomoc. Svaki nek zivi kako hoce, al mislim ako je vec odlucio tako (a nije mu prvi put), da je trebao bar njoj obezbjedit neki normalan pocetak. Al kad ga za djecom ne boli srce, znas onda da mu je svejedno za nju. Ona ima 50, on 53. Teska situacija, ne znam sta da kazem. Nisam puno ni pitala iskreno, samo me zanima sta joj treba najvise pa da skontamo nesto.

Zato nikad ali nikad covjek da zavisi od nekog. Uvijek treba imat za sebe i svoje parce hljeba.
Ma da, sad je gotovo.Pomoci kako se i koliko moze, ostalo je do institucija :(

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 30 Jan 2020, 14:10

Slab joj taj advokat, brt.

Ako je muz na taj način pokrenuo prekid bračnog ugovora, on je trebao i da odseli iz primarne rezidencije, dok sud ne potvrdi uslove razvoda.

Ako je ona sve to potpisala, pretpostavljam that's it. Ako nije, onda još moze to da promjeni.
. . . . . . . . .

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 30 Jan 2020, 14:13

Venera wrote: 30 Jan 2020, 14:07
uvijek_kontra wrote: 30 Jan 2020, 14:00 E moja draga space, znas da sam pola godine sad radila na centru za socialni rad.. ne bi vjerovala sta sve moze i ne moze i dzaba ti tu i EU i zakoni. Republika banana, ko i svaka druga.

Izbace zene silom, uosstlaom, kako biti u zajednickom prostou sa nasilnom osobom :rumenko

Gdje si ti procitala da je muž nasilna osoba? Papak jeste, i to žešći, a i šupak običan, ali nigdje ne piše da je nasilan.
Last edited by Socrates on 30 Jan 2020, 14:13, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 30 Jan 2020, 14:13

ali, kako biti sa takvom budalom u istoj kuci dok se ceka leglano rijesenje :rumenko

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 30 Jan 2020, 14:14

Socrates wrote: 30 Jan 2020, 14:13
Venera wrote: 30 Jan 2020, 14:07

Gdje si ti procitala da je muž nasilna osoba? Papak jeste, i to žešći, a i šupak običan, ali nigdje ne piše da je nasilan.
izbacivanje osob iz kuce jeste jedna oblik nasilja , znaci, nejga ne intersira sto ce biti sa njom dosovno na ulici :ok

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:

Post by uvijek_kontra » 30 Jan 2020, 14:14

Soc, tesko sta god kazem. Pitanje je i koliko se gospodja razumije u te neke stvari.. sta je tu je.

Ma sredit cemo nesto, ne zvala se ja... uvijek kontra. :hihi :jupi

P.s. Psihicno nasilje svakako, dalje nisam smila pitat.

Space, Venero :pusa :pusa

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 4064 times

Post by Laser » 30 Jan 2020, 14:15

O kompresorima.
Klanjam džematile po parkovima.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 30 Jan 2020, 14:16

uvijek_kontra wrote: 30 Jan 2020, 14:14 Soc, tesko sta god kazem. Pitanje je i koliko se gospodja razumije u te neke stvari.. sta je tu je.

Ma sredit cemo nesto, ne zvala se ja... uvijek kontra. :hihi :jupi

P.s. Psihicno nasilje svakako, dalje nisam smila pitat.

Space, Venero :pusa :pusa
da, to jeste nasilje, ne kuzim kako Socrates to ne razumije :rumenko

kontorice, divim ti se :srce :srce

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 30 Jan 2020, 14:16

Venera wrote: 30 Jan 2020, 14:14
Socrates wrote: 30 Jan 2020, 14:13

izbacivanje osob iz kuce jeste jedna oblik nasilja , znaci, nejga ne intersira sto ce biti sa njom dosovno na ulici :ok
Ne budalesaj. Nije je išutao iz kuće nogama, nego se advokati dogovorili.

Upravo zbog toga i kažem da joj je advokat los. Da je bilo nasilja, policiju je trebala zvati i riješiti situaciju.
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 30 Jan 2020, 14:18

Socrates wrote: 30 Jan 2020, 14:16
Venera wrote: 30 Jan 2020, 14:14

Ne budalesaj. Nije je išutao iz kuće nogama, nego se advokati dogovorili.

Upravo zbog toga i kažem da joj je advokat los. Da je bilo nasilja, policiju je trebala zvati i riješiti situaciju.
ne razmisljas dovoljno o sitauciji :rumenko

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 30 Jan 2020, 14:19

Ne znamo, mozda nije nista islo preko advokata.Mozda vise nije mogla da izdrzi pritisak i sama odlucila da izadje.Potrazila alternativni smjestaj i iselila :(

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1273 times
Been thanked: 4064 times

Post by Laser » 30 Jan 2020, 14:20

Razmišljam, koliko bi godina robije trebala Venera gulit zbog psihičkog nasilja nad forumašima.
Klanjam džematile po parkovima.

Post Reply

Return to “Pričaona”