Ja bih mogla zivjeti od Mc Donaldsa.

Moderator: Krokodil Behko
Ja bih mogla zivjeti od Mc Donaldsa.
Salko_dvominutaš wrote: 29 Jan 2020, 13:00ma čini ti se baMerlin246 wrote: 29 Jan 2020, 12:57
Nije da ne tece med i mlijeko.. al gdje je nas mir, opusteniji zivot, priroda more planine zrakLjudi opustenije zivote zive manje stresa, ne trce kad hodaju ulicom
Ovdje meni se cini sve na vrat na nos nesto i sve trka za parama kod 90% ljudi
![]()
nisam na planinu otišao ne pamtim, sve trčim za faking poslom jer me obaveze tjeraju ne zbog šoldi....
itd itd...
Nemas na poslu nikog s naseg govornog podrucja?Merlin246 wrote: 31 Jan 2020, 10:46Salko_dvominutaš wrote: 29 Jan 2020, 13:00
ma čini ti se ba
nisam na planinu otišao ne pamtim, sve trčim za faking poslom jer me obaveze tjeraju ne zbog šoldi....
itd itd...
Ne cini mi se. Imala sam i ja obaveze i posao dok sam bila u Bosni, al nisam se osjecala kao ovdje..
I na poslu sam opustenija bila tamo, a ovdje me panika uhvati cim dodje netko s drugog odjela, kad mi se pacijent obrati u uho se pretvorim da shvatim sta zeliSve se bojis neces skontati, ispast ce problem, ispast ces glup.. Jednom mi je jedan rekao na njemackom i mislio valjda da nisam shvatila.. Kaze dobro znas njemacki za posao koji radis..Meni doslo da pokupim svoje stvari i nikad vise se ne vratim ovdje
![]()
Stvarno nije lako pogotovo u ovom poslu.
To moze shvatiti samo onaj ko je dozivio slicnu stvar
svi koji su otisli vani su dozivili iste stvari... da nis ne kontaju, da se ne snalaze, da misle da se ne uklapaju.. ne mozes zbog svake gluposti odmah pomisljati da pokupis stvari i nazad kuci..Merlin246 wrote: 31 Jan 2020, 10:46
Ne cini mi se. Imala sam i ja obaveze i posao dok sam bila u Bosni, al nisam se osjecala kao ovdje..
I na poslu sam opustenija bila tamo, a ovdje me panika uhvati cim dodje netko s drugog odjela, kad mi se pacijent obrati u uho se pretvorim da shvatim sta zeliSve se bojis neces skontati, ispast ce problem, ispast ces glup.. Jednom mi je jedan rekao na njemackom i mislio valjda da nisam shvatila.. Kaze dobro znas njemacki za posao koji radis..Meni doslo da pokupim svoje stvari i nikad vise se ne vratim ovdje
![]()
Normalno da bi joj pomoglo da ima makar jednu osobu koja bi joj mogla pomoci oko sporazumijevanja.
Ima ih 3 samo.. Kad mi se ovo desilo bas me pogodilo i rasplakala se u kuhinji, nisam mogla sacekat ni da u stan dodjemspacebound wrote: 31 Jan 2020, 10:47Nemas na poslu nikog s naseg govornog podrucja?Merlin246 wrote: 31 Jan 2020, 10:46
![]()
Ja mislim da ti sama sebe previse opterecujes.Eto kazes da su fini.Znam da nije svejedno progovorit, mislis da se provaljujes, da ce ti se smijati.Ali nece.Bar iz mog iskustva, tolerantni su, pomoci ce rado, i ispravljati te bez podsmijeha, ako ih ti zamolis da te ispravljaju.Da, nasi ti nece puno pomoci, jer ces se oslonit na to da uvijek mozes reci na nasem ili ih upitati nesto sto nisi razumjela.Ali s druge strane, to ti je i dobro, jer ti malo olaksa, cak i ako ti ne treba pomoc, samo saznanje da je ipak tu neko ako zaskripi.Merlin246 wrote: 31 Jan 2020, 11:07Ima ih 3 samo.. Kad mi se ovo desilo bas me pogodilo i rasplakala se u kuhinji, nisam mogla sacekat ni da u stan dodjemI glavni tehnicar na odjelu je nas i onda prico samnom kako zna kako mi je, jer on kad je doso nije znao bukvalno nista..Kaze eto ja sam super kakav je on bio kaze njemacki nikad nije ucio u skoli nit ista.. I sve na poslu naucio. Meni se ovo desilo kad sam tek dosla na odjel.. sad je lakse dosta jer kolege su super stvarno i imaju razumjevanja svi.. al opet se osjecam nesigurno, i ne mogu ni blizu s pacijentima i kolegama biti opustena kao sto sam bila kod nas. Umjesto da mislis vise na posao mislis najvise kak
o ces sta reci i kako ces skontati i pohvatati sve o cemu pricaju
![]()
Apsolutno točno.
Uvjerila sam se vec, ima predivnih ljudi koji su puni razumjevanja al ima i onih koji ce jedva docekati da mi kazu nesto kao sto mi je taj tada rekao. Mislim ja njih razumjem i ne krivim nikoga tu, al da je zgodno nije niti malo. Cak sam razmisljala nakon tog dana da nadjem bilo sta lakse sto nema veze s jezikom dok ne naucim bas dobro pricati.. al opet kontam onda sta ce ti to umjesto da napredujes ti ides na gore i reko tako necu pogotovo nauciti ako nisam s ljudimaspacebound wrote: 31 Jan 2020, 11:15Ja mislim da ti sama sebe previse opterecujes.Eto kazes da su fini.Znam da nije svejedno progovorit, mislis da se provaljujes, da ce ti se smijati.Ali nece.Bar iz mog iskustva, tolerantni su, pomoci ce rado, i ispravljati te bez podsmijeha, ako ih ti zamolis da te ispravljaju.Da, nasi ti nece puno pomoci, jer ces se oslonit na to da uvijek mozes reci na nasem ili ih upitati nesto sto nisi razumjela.Ali s druge strane, to ti je i dobro, jer ti malo olaksa, cak i ako ti ne treba pomoc, samo saznanje da je ipak tu neko ako zaskripi.Merlin246 wrote: 31 Jan 2020, 11:07
Ima ih 3 samo.. Kad mi se ovo desilo bas me pogodilo i rasplakala se u kuhinji, nisam mogla sacekat ni da u stan dodjemI glavni tehnicar na odjelu je nas i onda prico samnom kako zna kako mi je, jer on kad je doso nije znao bukvalno nista..Kaze eto ja sam super kakav je on bio kaze njemacki nikad nije ucio u skoli nit ista.. I sve na poslu naucio. Meni se ovo desilo kad sam tek dosla na odjel.. sad je lakse dosta jer kolege su super stvarno i imaju razumjevanja svi.. al opet se osjecam nesigurno, i ne mogu ni blizu s pacijentima i kolegama biti opustena kao sto sam bila kod nas. Umjesto da mislis vise na posao mislis najvise kak
o ces sta reci i kako ces skontati i pohvatati sve o cemu pricaju
![]()
Pitaj nekog od pacijenata s kim si se zblizila da ti pomaze, da te ispravlja.Ja sam tako.Martin i Marita su mi pomagali.Sa Martinom se znala do suza ismijat kad mi nesto kaze, a ja ne kontam.Pa dok on to meni objasni, dok upalim.Na kraju od neugodne situacije napravis salu, a ono sto tad skontas sta je htio reci sigurno nikad zaboravit neces![]()
Cura nema problem sa sporazumjevanjemspacebound wrote: 31 Jan 2020, 11:04Normalno da bi joj pomoglo da ima makar jednu osobu koja bi joj mogla pomoci oko sporazumijevanja.
Neces ni kasnije. Vidjet ces zasto.Merlin246 wrote: 31 Jan 2020, 11:28 Sad me Heidi podsjeti da moram da se ispisem iz crkve.
Upisat cu se kad budem imala vecu placu jer ja sada ne mogu jos i crkvu da uzdrzavam![]()
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests