Jebote, ja veze neam sha je konzum.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
... jesu okolo ....
Ja sam sebe izbrisem dok me oni nisu izbrisali.
Fuddo wrote: 07 Sep 2019, 19:30Ja sam sebe izbrisem dok me oni nisu izbrisali.
Dodijalo mi.
Otvorim da vidim sta ima a ono,
Red truNpa,
Red hadisa,
Red mudrih misli iz cenife,
Red pateticnih stihova...
E nes Fudo, ukini se. dobro je.
Dobro, to je i razumljivo.Sheval wrote: 07 Sep 2019, 19:36 Ne znam...mislim da ove generacije, koje su otisli u ratu, ili nedugo zatim...vise osjecaju tu nostalgiju, i tu zelju za povratkom.
Ja ne osjecam nista, samo zal sto i ja nisam tu dosao prije 25 godina.
... ovo je sasvim ok ....storm wrote: 07 Sep 2019, 19:50Dobro, to je i razumljivo.Sheval wrote: 07 Sep 2019, 19:36 Ne znam...mislim da ove generacije, koje su otisli u ratu, ili nedugo zatim...vise osjecaju tu nostalgiju, i tu zelju za povratkom.
Ja ne osjecam nista, samo zal sto i ja nisam tu dosao prije 25 godina.
Ona je generacija otišla u nuzdi, silom prilika, ne svojom voljom i neki žal ostaje.
Vi sad idete svjesno, sa ciljem, voljom, željom... Skroz drugi psihološki moment, pa tako ni nema neke izražene nostalgije, barem ne toliko.
Pa moguće, nema tu pravila.Pasaga wrote: 07 Sep 2019, 19:54... ovo je sasvim ok ....storm wrote: 07 Sep 2019, 19:50
Dobro, to je i razumljivo.
Ona je generacija otišla u nuzdi, silom prilika, ne svojom voljom i neki žal ostaje.
Vi sad idete svjesno, sa ciljem, voljom, željom... Skroz drugi psihološki moment, pa tako ni nema neke izražene nostalgije, barem ne toliko.
ima ovde generacija,dosli su medju prvim...ranih 50-tih ....
cesto sam ih sretao....pricali ...
svi su se vec skorom vratili....
svi kazu jedno....nismo mi ove gore list....
bez obzira tolike godine provedene ovde ....
Istine radi, u putanju je globalizacija.Sheval wrote: 07 Sep 2019, 20:04Mi smo suroviji, istina...bez toliko emocija.storm wrote: 07 Sep 2019, 19:50
Dobro, to je i razumljivo.
Mi smo, svojevoljno, svojim novcem otisli...nismo bili prisiljeni.
Ali, isto tako, imali smo puno manje, odnosno, nikakvih poticaja, za razliku od ratnih.
Zbog svega toga smo mozda suroviji.
Slab sam na mlade ljude – iskreno da kažem. Iako u potpunosti shvatam njihov odlazak za boljim sutra, mislim da nisu svi svjesni cijene koju tim plaćaju. Ostati bez identiteta u nekoj stranoj zemlji je cijena. To smo svi mi koji smo vani morali platiti. Zato mislim da treba da dobro razmisle – jesu li na to spremni, prije nego što spakuju kofere i krenu.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest