Da li su muškarci stvarno bolji prijatelji od žena?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2689 times
Been thanked: 8310 times
Status: Online

Re: Muškarci su mnogo bolji prijatelji od žena: Ovo su razlozi zbog kojih je to tako

Post by Duminjo »

Merlin246 wrote: 03 Feb 2020, 23:44 Koliko god odnos bio prijateljski svaki put primjetim odmjeravanje cim se vidimo. I kad popiju znaju da se opuste i moras da ih podsjecas da ste prijatelji. To su mane muskih prijatelja :D.
Zato ne kontam, zasto mnogo zena odmah misli da joj muškarac nije prijatelj ako zeli Sa njom i Sex.

To je samo Bonus :ooo
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times
Status: Offline

Re: Muškarci su mnogo bolji prijatelji od žena: Ovo su razlozi zbog kojih je to tako

Post by Chloe »

Nora Ibsenova wrote: 03 Feb 2020, 23:42
Chloe wrote: 03 Feb 2020, 23:39

Nisi jedina koja s tim ima problem, ali eto ti izazova da poradiš na tome ako ti je stalo do njega.... :obrve
Draga Chloe, to prijateljstvo je puklo prije ... 3 godine.
Mislim da će se sad nekad na ljeto i oženiti.
Aahaaa, skontah da i sad imaš istu situaciju... :lupa
:D. Nesporazum.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

gospođa Brams wrote: 03 Feb 2020, 23:45
Socrates wrote: 03 Feb 2020, 23:41 Pa ima li iko da nema bar jednog prijatelja suprotnog spola?
Pa evo, ja imam jednog kojeg vise smatram poznanikom nego prijateljem, a ostalo sve zene :hm Radne kolege, susjede i slicno ne racunam. Mislim da stvarno nemam muskih prijatelja uopce u pravom smislu te rijeci.
Meni to pomalo nejasno, al' hajde. Bas da se nikako ne desi prijateljstvo. Mislim da ulogu igra i kako ste se upoznali. Ja imam prijateljicu od dolaska u Kanadu. I komšinica je bila. Nikad ništa između nas, a bila je jedna od najljepših djevojaka generacije. Jednostavno, to je bilo izvan svake mogucnosti.

Sad je udata i daleko, ali i dalje smo naravno prijatelji. Ne znam sta njen muž misli o tome, al čini se cool.
. . . . . . . . .
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi »

Postoje I zene koje preferiraju muske prijatelje jer u zenskom drustvu ne dolaze do izrazaja.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

A imam i jednu koja mi je više projekt zaštite, nego klasična prijateljica, valjda zato sto je samohrana majka, a otac djeteta joj popriličan idiot. Njenom sinu sam Godfather. :cvike
. . . . . . . . .
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 842 times

Post by gospođa Brams »

Socrates wrote: 03 Feb 2020, 23:51
gospođa Brams wrote: 03 Feb 2020, 23:45

Pa evo, ja imam jednog kojeg vise smatram poznanikom nego prijateljem, a ostalo sve zene :hm Radne kolege, susjede i slicno ne racunam. Mislim da stvarno nemam muskih prijatelja uopce u pravom smislu te rijeci.
Meni to pomalo nejasno, al' hajde. Bas da se nikako ne desi prijateljstvo. Mislim da ulogu igra i kako ste se upoznali. Ja imam prijateljicu od dolaska u Kanadu. I komšinica je bila. Nikad ništa između nas, a bila je jedna od najljepših djevojaka generacije. Jednostavno, to je bilo izvan svake mogucnosti.

Sad je udata i daleko, ali i dalje smo naravno prijatelji. Ne znam sta njen muž misli o tome, al čini se cool.
Pa desilo se nekoliko puta ali je i zavrsilo i gledajuci unatrag ne znam sto bih uopce mislila o tom odnosu.
Jedan se odselio u inozemstvo prije par godina, mozda jedini kojeg bih nazvala pravim prijateljem, sad smo izgubili kontakt...
No, moram reci da mene bas i ne privlaci previse prijateljevanje s muskarcima :ooo imam tu stav kao Lejla
somehow I manage
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1211 times
Been thanked: 3833 times

Post by Laser »

Ja imam dvije prijateljice i jednu drugaricu.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

Koja je razlika izmedju prijateljice i drugarice?
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Laser wrote: 03 Feb 2020, 23:58 Ja imam dvije prijateljice i jednu drugaricu.
Valjajul?
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

Vrag wrote: 03 Feb 2020, 23:59 Koja je razlika izmedju prijateljice i drugarice?
sa prijateljicom prijateljujes a sa drugaricom se druzis
🐽
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser »

Duminjo wrote: 03 Feb 2020, 23:59
Laser wrote: 03 Feb 2020, 23:58 Ja imam dvije prijateljice i jednu drugaricu.
Valjajul?
Prijateljice nisu hrđave nimalo, al drugarica je ihaaaaj. :oo
bRoot
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 25 times

Post by bRoot »

Ja sebe nalazim u ovom što su napisale Bramsica ,lejla i vanilla.
Prijateljstvo je za mene nešto mnogo dublje od onog što to je poznanstvo.
Pravih prijatelja sam imao na prste jedne ruke i to onih od djetinjstva osnovne i srednje škole,
a kad si mlad totalno otvorne glave i srca ne praviš razliku ,gledaš svakog isto i daješ svakom šansu al' kao što već neko pomenu vrijeme koje provodiš i blizina rezultira u dubljoj povezanosti u slučaju kad je prijatelj Ona
i ne nisam ja bio taj perverznjak kao što Maja reče...
3 puta sam u toku nekoliko godina izravno čuo riječi koje počinju sa :moram nešto da ti kažem...
jer nisam si ni dao naslutiti to a bilo ih je i kad sam osjetio čemu vodi i istog trena samo isčezao iz slike.

Nedavno sam baš vidio jednu u jednoj recimo trgovini, odmah sam se sjetio svoga hladnokrvnog Ne i suza koje su usljedile...

Sada kad imam dovoljno iza sebe koraka na ovoj kugli i znanja stečenog istim kažem da ne želim djevojku da prijatelja ,osim one koja je već pored mene
i koje je sve uključujući i to.
Ništa ne gubim tim.

ima tu još dosta stvari ovo je prešturo al' nemam običaj ni' ovako pisati ozbiljno pa iz nekog razloga napisah, dosta je i ovo
Obična perverznjačina
Take a walk on the wild side,
the animal side...Image
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Laser wrote: 04 Feb 2020, 00:02

Valjajul?
:plavi :plavi ajd idi se u kurac lijepi

:haha
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 3 times

Post by Merlin246 »

Nora Ibsenova wrote: 03 Feb 2020, 23:45
Merlin246 wrote: 03 Feb 2020, 23:44 Koliko god odnos bio prijateljski svaki put primjetim odmjeravanje cim se vidimo. I kad popiju znaju da se opuste i moras da ih podsjecas da ste prijatelji. To su mane muskih prijatelja :D.
Meni se nikad nije desilo da moram pijanog druga da podsjećam da smo drugovi, a bilo je pijanki ... :D.
Meni se nije nikad desilo da ne moram da podsjecam.
Iskreno reci dal te odmjere dobro sta si obukla svaki put, jel koriste prilike da te kao slucajno dodirnu dok pricate o necemu? Jel te vise gleda u usne ili oci ili sise? 🤷‍♀️
Kod prijateljica nema toga al muskarci koliko god su ti dobri prijatelji oni su ipak samo muskarci :cudi

Tuzno ali tako je kako je
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 3 times

Post by Merlin246 »

gospođa Brams wrote: 03 Feb 2020, 23:34 Uvijek sam izbjegavala muskarce s puno prijateljica. Nekako mi to odbojno :hm preferiram da nema nijednu :jutarnja
Ja preferiram samo sestru 🙇‍♂️😊
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Merlin246 wrote: 04 Feb 2020, 00:05

Meni se nikad nije desilo da moram pijanog druga da podsjećam da smo drugovi, a bilo je pijanki ... :D.
Iskreno reci dal te odmjere dobro sta si obukla svaki put, jel koriste prilike da te kao slucajno dodirnu dok pricate o necemu? Jel te vise gleda u usne ili oci ili sise? 🤷‍♀️
Kod prijateljica nema toga al muskarci koliko god su ti dobri prijatelji oni su ipak samo muskarci :cudi

Nie tako 😎
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Heidi wrote: 03 Feb 2020, 23:53 Postoje I zene koje preferiraju muske prijatelje jer u zenskom drustvu ne dolaze do izrazaja.
Ovi je interesantno. :hm
. . . . . . . . .
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser »

Vrag wrote: 03 Feb 2020, 23:59 Koja je razlika izmedju prijateljice i drugarice?
Kao između žene i zaručnice.

Otprilike. :oo
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2543 times
Been thanked: 4397 times

Post by Nora Ibsenova »

Merlin246 wrote: 04 Feb 2020, 00:05

Pa i prijateljica me odmjeri i prokomentariše šta sam obukla, dodiruju me i prijateljice kao i drugovi, zagrle me, itd ali nikad to ne shvaćam u nekom seksualnom kontekstu.

Drugovi me ne gledaju u sise, barem ne da ja primijetim, dok me prijateljice redovno gledaju, komentarišu i pipkaju :D.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2543 times
Been thanked: 4397 times

Post by Nora Ibsenova »

Laser wrote: 04 Feb 2020, 00:02

Valjajul?
E hvala. Ihaaaaa :D.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”