Pa ni Poljaci nisu KanadjaniVenera wrote: 02 Feb 2020, 17:58insomnia, nisma te razumejlainsomnia wrote: 02 Feb 2020, 17:54
Nece. Dok ne uradis nesto van zvanicnog stava. Tada ce se odjednom sjetiti da ti i nisi bas kanadjanin
A i u kanadi se zna da ako si Ahmed ili si na ić da te ne mora bas puno ni pitati
Ni kod nas te nece tako nesto pitatisto znaci uraditi nesto van zvanicnog stava
![]()
netocnno za nastavak prezimena -ic, jer poljaci imaju dugu listu prezimena na -ic![]()
arapska imena ih asoviraju na muslimanska imena, ali ni to nije specifican indikator da si sa Balkana
POVRATAK U DOMOVINU
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10010 times
- Status: Offline
Re: POVRATAK U DOMOVINU
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
ali nisi na njih mislio kad si psomenuo nastavak prezimena na -ic , i ime Ahmedinsomnia wrote: 02 Feb 2020, 18:02Pa ni Poljaci nisu KanadjaniVenera wrote: 02 Feb 2020, 17:58
insomnia, nisma te razumejlasto znaci uraditi nesto van zvanicnog stava
![]()
netocnno za nastavak prezimena -ic, jer poljaci imaju dugu listu prezimena na -ic![]()
arapska imena ih asoviraju na muslimanska imena, ali ni to nije specifican indikator da si sa Balkana

osobe sirom svijeta imaju razlicito iskustvo sa strancima, i mnogi zakljucju o nasem idneitetu ili idenitetu bilo kojeg stranca/kinje na osnovu vlastitog isksutva sa strancima/kinjama, putovanjima, znaju o drugim kulutrama, jezicima

sto znaci "uraditi nesto van zvanicnog stava"

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- prog321
- Aktivni forumaš
- Mood:
- Been thanked: 1 time
I venera pogodi ponekad.
Jašta nego je razlika gdje se nalaziš .
Što se tiče stranaca sjeverna amerika je daleko prihvatljivija od zap.evrope recimo.
Jašta nego je razlika gdje se nalaziš .
Što se tiče stranaca sjeverna amerika je daleko prihvatljivija od zap.evrope recimo.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 4 times
Mah, priča se napamet, barem što se tiče Kanade.
Ostavljam mogućnost da je u Evropi drugačije, a za Ameriku znam da ovisi od niza faktora.
U Kanadi, zvanični stav, na kraju, jedino može donijeti Vrhovni Sud Kanade, a oni su poznati po striktnom legalistickom tumacenju Ustava, za razliku od američkog suda, koji je ispolitiziran.
Ostavljam mogućnost da je u Evropi drugačije, a za Ameriku znam da ovisi od niza faktora.
U Kanadi, zvanični stav, na kraju, jedino može donijeti Vrhovni Sud Kanade, a oni su poznati po striktnom legalistickom tumacenju Ustava, za razliku od američkog suda, koji je ispolitiziran.
. . . . . . . . .
- insomnia
- Rđav kurac
Pa pogledaj npr Ozila u Njemackoj i sta znaci uraditi nesto vam zvanicnog stava. Ili eto ti Amerike, zemlje stranaca. Kako prodju javne licnosti koje se usude kritikovati americke stavove. Pgtv jos ako su crnci ili muslimani oa makar bili i rodjeni u USA
- Socrates
- Forum [Bot]
Recimo, da je Parlament odlučio da prijepomenutom teroristi oduzme državljanstvo, sasvim sigurno je da bi Vrhovni Sud Kanade tu odluku poništio, jer se kosi sa osnovnim legalnim principima.
To što je neko terorista, ne znači da nije Kanadjanin.
. . . . . . . . .
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Je li Ozil stranac ili državljanin Njemačke?insomnia wrote: 02 Feb 2020, 18:13 Pa pogledaj npr Ozila u Njemackoj i sta znaci uraditi nesto vam zvanicnog stava. Ili eto ti Amerike, zemlje stranaca. Kako prodju javne licnosti koje se usude kritikovati americke stavove. Pgtv jos ako su crnci ili muslimani oa makar bili i rodjeni u USA
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
-
- Seksologinja
Sokratic, sto se podrazummijeva pod " zvanicnim stavom"? Mozes li malo obrazloziti, hvalaSocrates wrote: 02 Feb 2020, 18:11 Mah, priča se napamet, barem što se tiče Kanade.

- insomnia
- Rđav kurac
I ja se pitamdadojović wrote: 02 Feb 2020, 18:16Je li Ozil stranac ili državljanin Njemačke?insomnia wrote: 02 Feb 2020, 18:13 Pa pogledaj npr Ozila u Njemackoj i sta znaci uraditi nesto vam zvanicnog stava. Ili eto ti Amerike, zemlje stranaca. Kako prodju javne licnosti koje se usude kritikovati americke stavove. Pgtv jos ako su crnci ili muslimani oa makar bili i rodjeni u USA
-
- Seksologinja
Drzavljanstvo, dobijeno tokom migracije u Kanadu, se ne moze ponistiti?Socrates wrote: 02 Feb 2020, 18:15 Recimo, da je Parlament odlučio da prijepomenutom teroristi oduzme državljanstvo, sasvim sigurno je da bi Vrhovni Sud Kanade tu odluku poništio, jer se kosi sa osnovnim legalnim principima.
- Socrates
- Forum [Bot]
Šta su bolan američki stavovi? Sta su zvanicni stavovi? Jesi li ti siguran da znaš o kakvoj sirini stavova pričaš. Svaki dan u Americi na stotine demonstracija i svako iznosi različite stavove.insomnia wrote: 02 Feb 2020, 18:13 Pa pogledaj npr Ozila u Njemackoj i sta znaci uraditi nesto vam zvanicnog stava. Ili eto ti Amerike, zemlje stranaca. Kako prodju javne licnosti koje se usude kritikovati americke stavove. Pgtv jos ako su crnci ili muslimani oa makar bili i rodjeni u USA
Okupljaju se ljudi na svim principima, pa i na etničkom. Sve dok su skupovi uredno prijavljeni, niko ih ne dira.
Javne ličnosti isto imaju milion stavova. Bio je slučaj sa Dixie Chicks, ali to je izuzetak, i to zato što su bile iz iste drzave kao Bush.
Da ga je onako kritikovao Dylan, sto i jeste, niko se ne bi ni pocesao.
. . . . . . . . .
-
- Seksologinja
to je na nivou dirkiminacije i ucjenjivanjainsomnia wrote: 02 Feb 2020, 18:13 Pa pogledaj npr Ozila u Njemackoj i sta znaci uraditi nesto vam zvanicnog stava. Ili eto ti Amerike, zemlje stranaca. Kako prodju javne licnosti koje se usude kritikovati americke stavove. Pgtv jos ako su crnci ili muslimani oa makar bili i rodjeni u USA

to mozes primjeitti, a to si gore napisao, kod domicinlnog stanovnistva, ne iskuljucivo migranta sa novm drzavljanstvom

- insomnia
- Rđav kurac
Pa upravo je u tome fol. Nema veze sto si se rodio tu ti se zoves Sven Sušić i ti si jebeni stranacVenera wrote: 02 Feb 2020, 18:21to je na nivou dirkiminacije i ucjenjivanjainsomnia wrote: 02 Feb 2020, 18:13 Pa pogledaj npr Ozila u Njemackoj i sta znaci uraditi nesto vam zvanicnog stava. Ili eto ti Amerike, zemlje stranaca. Kako prodju javne licnosti koje se usude kritikovati americke stavove. Pgtv jos ako su crnci ili muslimani oa makar bili i rodjeni u USA![]()
to mozes primjeitti, a to si gore napisao, kod domicinlnog stanovnistva, ne iskuljucivo migranta sa novm drzavljanstvom![]()
- Socrates
- Forum [Bot]
Jedino ako si slagao bitne biografske detalje prilikom ulaska. Davanje lažnog imena, ucstvovanje u ratu, itd.Venera wrote: 02 Feb 2020, 18:19Drzavljanstvo, dobijeno tokom migracije u Kanadu, se ne moze ponistiti?Socrates wrote: 02 Feb 2020, 18:15 Recimo, da je Parlament odlučio da prijepomenutom teroristi oduzme državljanstvo, sasvim sigurno je da bi Vrhovni Sud Kanade tu odluku poništio, jer se kosi sa osnovnim legalnim principima.
Ako te poslije vrbuju kao teroristu, niko živ ti ne može oduzeti državljanstvo.
. . . . . . . . .
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3842 times
- Been thanked: 2887 times
Momcovi ....
U ovo zemlji ima preko 120 nacija,sorti ,podvrsta
Svi ko nesto hoce...
Prava su za sve ista....
Medutim,kadija sudi .....a on je jedan

U ovo zemlji ima preko 120 nacija,sorti ,podvrsta
Svi ko nesto hoce...
Prava su za sve ista....

Medutim,kadija sudi .....a on je jedan
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
- Seksologinja
to jednsotavno nije praviloinsomnia wrote: 02 Feb 2020, 18:22Pa upravo je u tome fol. Nema veze sto si se rodio tu ti se zoves Sven Sušić i ti si jebeni stranacVenera wrote: 02 Feb 2020, 18:21
to je na nivou dirkiminacije i ucjenjivanja![]()
to mozes primjeitti, a to si gore napisao, kod domicinlnog stanovnistva, ne iskuljucivo migranta sa novm drzavljanstvom![]()

stranci imaju normlane zivote u novim drzavama
crnci su svugdje diskimminirani, i kao domicilni i kao strani stanovncnic, ne mogu sakriti boju koze
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Zvanični stav ne postoji. To je kolokvijalni izraz za prevladavajuće mišljenje nekog naroda ili države oko nekog pitanja. Postoje zakoni.
Zvanični.
Stav oko nečega nije obavezan.
Zvanični.
Stav oko nečega nije obavezan.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
-
- Seksologinja
hvala, to za Kanadu nisam znalaSocrates wrote: 02 Feb 2020, 18:23Jedino ako si slagao bitne biografske detalje prilikom ulaska. Davanje lažnog imena, ucstvovanje u ratu, itd.Venera wrote: 02 Feb 2020, 18:19
Drzavljanstvo, dobijeno tokom migracije u Kanadu, se ne moze ponistiti?
Ako te poslije vrbuju kao teroristu, niko živ ti ne može oduzeti državljanstvo.

- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8551 times
- Been thanked: 5260 times
Plaho se voli iskazivat ljubav i velicat i njemacko govno u odnosu na bosansku baklavu.
The Dark Side Of The Forum...
- prog321
- Aktivni forumaš
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Tačno se vidi ko je iz sjeverne amerike a ko iz zap. Evrope.
U pravu ste i vi. I insomnija.
Samo dolazite iz različitih društava.
U pravu ste i vi. I insomnija.
Samo dolazite iz različitih društava.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.