arzuhal wrote: 06 Feb 2020, 07:49O, nebesa!Iskra wrote: 06 Feb 2020, 07:43 Čini mi se....Opet će kriza. Ali ne dam se... u kući fale papuče. Mamine papuče! Ko se usudio obući njene papuče! Ko? Vratite mamine papuče, smjesta! Tako.... tu da stoje. Da ih vidim kad god hodnikom prodjem. Tu im.je mjesto.
I dan je lijep, bit će još ljepši, Habibi je tu, da utjesi, zagrli, da kaže....blentavo moje, pomiluje po kosi...
E tako. Dnevna doza kukanja gotova. Dan je odličan. Tako sam.odlucila.![]()
Jeste li to vi, nestašni kućni patuljci, što posvunoć kradete i porite stare, zaboravljene, vunene čarape, pa pletete kapice svojoj reprezentaciji u klizanju na obližnjem potočiću, jeste li, kažite brzo! Lopovi jedni mali!
Vratite to dok voda za čaja ne propišti i kuću ne prožme opojni miris cimeta, đumbira i nane!
I dok nas oblaci s juga ljubavlju ne zapljusnu sve, pa flopnemo kao da nas dranglaju klinknim binvurldama!
![]()
Ahhh ya Rabbi! Ma...kakvi patuljci, kakvo pletivo... to hafiza moja u zanosu aska, po kuci hoda ko da je meleci nose, zamucenog pogleda, s rukama na grudima, s osmjehom na usnama...prenu je moj krik , "vracajte mamine papuce", pa poleti prestravljena, izazivajući u pomoć: Hvaljen neka je Alah, Stvoritelj nebesa i Zemlje, koji meleke sa po dva, tri i četiri krila čini izaslanicima; On onome što stvara dodaje što hoće, On, uistinu, sve može." Hajde sad ponesite me vi cwtverokrilni, dok se na me srdzba njena ne obrusi....Evo bona papuca sta se deres! Bez daha evo dovi...Ali bit će ona dobro.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)