napisi zalbu vodovodu imaju novog direktora mozda je procitaPasaga wrote: 18 Nov 2019, 17:28... ovde se neslazem sa tobom...respo wrote: 18 Nov 2019, 17:24 ommadawn otvorio sam temu za izbjeglice i ono o cemu smo pisali pa eto mozemo tamo nastaviti
a ovdje smo otisli od teme u svakom pravcu
uglavnom macron ima neku podlogu da kaze necemo zapadni balkan u eu
mozda previse ide na kartu terorizma i sl al da smo kreteni koji nismo dorasli europi to stoji
cak ...protestujem .....![]()
Evropska unija iznutra
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Macron predstavio plan za Zapadni Balkan
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
pa kad su italija portugal i grcka primljeni?Ommadawn wrote: 18 Nov 2019, 17:37A Italija, Portugal, Grčka jesu.respo wrote: 18 Nov 2019, 17:24 ommadawn otvorio sam temu za izbjeglice i ono o cemu smo pisali pa eto mozemo tamo nastaviti
a ovdje smo otisli od teme u svakom pravcu
uglavnom macron ima neku podlogu da kaze necemo zapadni balkan u eu
mozda previse ide na kartu terorizma i sl al da smo kreteni koji nismo dorasli europi to stoji
Eh što ti je bit’ država sa manje od tri minareta...
i jugi su nudili clanstvo cini mi se 89-90e al znamo kako se zavrsilo
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3921 times
- Been thanked: 2952 times
- Status: Offline
to nudjene prijema je bilo najvece licemjere EU.....
nudili su...javno ....
Dok su Hr...govorili,imate sansu da napravite drzavu,....
itd...bilo je tu jos bisera .....
nudili su...javno ....
Dok su Hr...govorili,imate sansu da napravite drzavu,....
itd...bilo je tu jos bisera .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
ma ok bilo ne bilo licemjerje nudili su sto znaci da je juga tada nesto imala znacila nazovi kako hoces
mi jednostavno nismo za eu trenutno
dovoljno je vidjeti pravosudje da i obicna nepismena osoba kaze pa gdje ce takva drzava u eu
dovoljno je vidjeti pravosudje da i obicna nepismena osoba kaze pa gdje ce takva drzava u eu
- Ommadawn
- Osvježenje foruma

- Location: Prvi sprat, desna vrata. Pozvoni. Ne ocekuj da otvorim. Ne cujem od muzike. Probaj ponovo.
Nudili jesu, nema govora. A znali su da nam samo iskra frcne da ćemo se pomarisati.respo wrote: 18 Nov 2019, 18:13 ma ok bilo ne bilo licemjerje nudili su sto znaci da je juga tada nesto imala znacila nazovi kako hoces
I šta bi kad krenu tarapana?
Ama da je iko zaustavio dok su bombardovali Dubrovnik - jok!
I pustiše nas da se pokoljemo i to momački. I odjednom mirotvorci.
Pa onda priča “Pa eto nudili smo vam da članstvo u EU a vi hoćete da se tučete”.
A Slo i Hr nisu ni proglasile nezavisnost kako treba - ovi ih priznaše. I još nama “De i vi proglasite, kad mogu ovi, možete i vi.”
Neka, hvala. Turska predala zahtjev još 87-e a u boljoj je poziciji i od Rumunije i Bugarske zajedno. Pa što ih ne primiše?
Ab yul ann idyad awt
En yab na log a toc na awd
F*CK CANCER! F*CK DIABETES!
En yab na log a toc na awd
F*CK CANCER! F*CK DIABETES!
nisu ih primili iz istog razloga kao sto nisu primili maroko i alzirOmmadawn wrote: 18 Nov 2019, 18:34Nudili jesu, nema govora. A znali su da nam samo iskra frcne da ćemo se pomarisati.respo wrote: 18 Nov 2019, 18:13 ma ok bilo ne bilo licemjerje nudili su sto znaci da je juga tada nesto imala znacila nazovi kako hoces
I šta bi kad krenu tarapana?
Ama da je iko zaustavio dok su bombardovali Dubrovnik - jok!
I pustiše nas da se pokoljemo i to momački. I odjednom mirotvorci.
Pa onda priča “Pa eto nudili smo vam da članstvo u EU a vi hoćete da se tučete”.
A Slo i Hr nisu ni proglasile nezavisnost kako treba - ovi ih priznaše. I još nama “De i vi proglasite, kad mogu ovi, možete i vi.”
Neka, hvala. Turska predala zahtjev još 87-e a u boljoj je poziciji i od Rumunije i Bugarske zajedno. Pa što ih ne primiše?
po meni tursku i ne trebaju primiti jer su oni vise u aziji nego u europi
zatim i bez toga vjerovatno i oni imaju problema sa uskladjivanjem zakona sa eu
tu je i kipar
problemi sa grckom i ko zna sta jos
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9868 times
- Been thanked: 11663 times
- Status: Online
Momak, ti ko da se cilit bangom drogiraš.respo wrote: 18 Nov 2019, 16:15zaboravljas da je istra 25 godina prije toga bila "jugoslovenska" pa je pariskom konvencijom pripala italiji a da je u beogradu 45-e pripala jugoslaviji itd itdFuddo wrote: 18 Nov 2019, 16:08
Kako bolan nije, rokali se ko velki.
Da nije bilo Engleza uso bi u Rim.
Zajeban igrac bio.
jugoslovenska pod navodnicima zato jer je tada bila kraljevina shs
Istra prije 1947. nikad nije bila jugoslovenska. Pariška konvencija bila je i iza prvog i iza drugog svjetskog rata, pa si ti to pomiješao, misleći da je bila samo jedna.
cija je istra bila prije 1920-e?Krokodil Behko wrote: 18 Nov 2019, 18:57Momak, ti ko da se cilit bangom drogiraš.respo wrote: 18 Nov 2019, 16:15
zaboravljas da je istra 25 godina prije toga bila "jugoslovenska" pa je pariskom konvencijom pripala italiji a da je u beogradu 45-e pripala jugoslaviji itd itd
jugoslovenska pod navodnicima zato jer je tada bila kraljevina shs
Istra prije 1947. nikad nije bila jugoslovenska. Pariška konvencija bila je i iza prvog i iza drugog svjetskog rata, pa si ti to pomiješao, misleći da je bila samo jedna.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

respo wrote: 18 Nov 2019, 19:01cija je istra bila prije 1920-e?Krokodil Behko wrote: 18 Nov 2019, 18:57
Momak, ti ko da se cilit bangom drogiraš.
Jugoslovenska nije bila sigurno.
nego je bila kraljevine shs jel tako
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ama čovječe božiji, bila je u K&K, a nakon njenog raspada, pripala je ITALIJI.
Nema te karte kraljevine SHS, s Istrom unutar nje.
Jedino može biti, da do sada nisi doznao za kratkotrajno postojanje Države Slovenaca Hrvata i Srba, koji su nakon raspada K&K proglasili samostalnost i iscrtali ono što misle da im pripada.

Međutim, Talijani su i prije početka pariške konvencije, okupirali Istru i na taj način novostvorenu državu, doveli u težak položaj. Uplašeni Hrvatski i Slovenački političari, pod jakim uticajem i propagandom lokalnih Srba, pohrlili su u zagrljaj Karađorđevićima.
https://www.jutarnji.hr/globus/Globus-p ... a/8014310/
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Evo šta Njemački predstavnici kažu o inicijativi ovog Mikrona
Macron je svojim komentarom crtao liniju između zemalja koje po njegovom mišljenju mogu jednog dana postati članice - trenutni kandidati - i dvije koje ne mogu - BiH i Kosovo. Ali to je samo moja lična interpretacija njegovog komentara", zaključio je naš sagovornik.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3921 times
- Been thanked: 2952 times
tu je to ...u koju deku .....Krokodil Behko wrote: 18 Nov 2019, 19:28 Evo šta Njemački predstavnici kažu o inicijativi ovog Mikrona
Macron je svojim komentarom crtao liniju između zemalja koje po njegovom mišljenju mogu jednog dana postati članice - trenutni kandidati - i dvije koje ne mogu - BiH i Kosovo. Ali to je samo moja lična interpretacija njegovog komentara", zaključio je naš sagovornik.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
shs je postojala od 18-29 a italije je istru dobila pariskim sporazumom u septembru 19e i 20 oficijelno postala italijaKrokodil Behko wrote: 18 Nov 2019, 19:26
Jedino može biti, da do sada nisi doznao za kratkotrajno postojanje Države Slovenaca Hrvata i Srba, koji su nakon raspada K&K proglasili samostalnost i iscrtali ono što misle da im pripada.
Međutim, Talijani su i prije početka pariške konvencije, okupirali Istru i na taj način novostvorenu državu, doveli u težak položaj. Uplašeni Hrvatski i Slovenački političari, pod jakim uticajem i propagandom lokalnih Srba, pohrlili su u zagrljaj Karađorđevićima.
te dvije godine istra je bila "jugoslovenska" prije toga autrougraska itd
1929 postaje kraljevina jugoslavija
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

respo wrote: 18 Nov 2019, 19:39shs je postojala od 18-29 a italije je istru dobila pariskim sporazumom u septembru 19e i 20 oficijelno postala italijaKrokodil Behko wrote: 18 Nov 2019, 19:26
te dvije godine istra je bila "jugoslovenska" prije toga autrougraska itd
1929 postaje kraljevina jugoslavija
Znači ja ovdje džaba crtam?
Ok, hajde idi donesi mi taj link o jugoslovenskoj Istri, dvije godine prije pariške konferencije.
guglaj sporazum rapallo
zatim pariska ta konvencija i londonski sporazum iz 1915
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

respo wrote: 18 Nov 2019, 19:54 guglaj sporazum rapallo
Londonski sporazum je tajni, pa tako da samo možemo nagađati.
Taj Rapalo sporazum, kako vidim, bio je 1920, a u tom trenutku Istra je već bila u Italiji.
Znači, još uvijek čekamo taj link o "jugoslovenskoj istri" prije pariške konvencije. Tako si tvrdio.
pa eto dao sam ti da izguglas ta 3 sporazuma pa ce ti sve fino objasnjeno biti kako je to teklo sa au preko "juge" na italijuKrokodil Behko wrote: 18 Nov 2019, 20:12respo wrote: 18 Nov 2019, 19:54 guglaj sporazum rapallo
Taj Rapalo sporazum, kako vidim, bio je 1920, a u tom trenutku Istra je već bila u Italiji.
Znači, još uvijek čekamo taj link o "jugoslovenskoj istri" prije pariške konvencije. Tako si tvrdio.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

respo wrote: 18 Nov 2019, 20:15pa eto dao sam ti da izguglas ta 3 sporazuma pa ce ti sve fino objasnjeno biti kako je to teklo sa au preko "juge" na italijuKrokodil Behko wrote: 18 Nov 2019, 20:12
Mrsko mi da čitam, pa zato, jel bilo šta konkretno,. ili je to samo nešto bačeno na papir?
Poređenja radi, kako bi bilo da uvažimo Bobanov i karadžićev sporazum iz Gratza?
pa konkretno je bilo da je italija dobila istru
zadar cini mi se da je postao talijanski i rijeka ili je rijeka postala slobodna "republika" fiume
za ovo drugo nisam siguran
poredjenja radi boban i karadzic nisu pravili sporazum na drzavnom nivou kao talijani "jugosloveni" i ostali u to vrijeme
zadar cini mi se da je postao talijanski i rijeka ili je rijeka postala slobodna "republika" fiume
za ovo drugo nisam siguran
poredjenja radi boban i karadzic nisu pravili sporazum na drzavnom nivou kao talijani "jugosloveni" i ostali u to vrijeme