ja se cijeli zivot osjecam kao strnakinja, bilo gdje, u domovinama i u inostranstvu

ali meni je taj osjecaj fantastican , ne dozivljavam ga kao negativnu pojavu , vec kao proces koji je tako izgadio moju idenitet

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
ja se cijeli zivot osjecam kao strnakinja, bilo gdje, u domovinama i u inostranstvu
Ne mozes ti na osnovu iskustava deugih donositi licne odluke.Merlin246 wrote: 06 Feb 2020, 00:42 Znaci da ti je 20 i da nemas djece, da imas fin posao dole ne bi vamo isla?
Ili bii jer si slobodnog duha![]()
sustina je sljedecea: kako i koliko je svaka osoba srpmena prebroditi fazu tranzicijeČupava wrote: 06 Feb 2020, 09:20Ne mozes ti na osnovu iskustava deugih donositi licne odluke.Merlin246 wrote: 06 Feb 2020, 00:42 Znaci da ti je 20 i da nemas djece, da imas fin posao dole ne bi vamo isla?
Ti odlucujes za sebe, ti trbas razmisliti i znati, sta ces dobiti ako ostanes,sta izgubiti..Ako se vraris da li ces se pokajati,ili ne.
Sta ti budi zelju za povratkom? Roditelji, sestra. Ko ti garantuje i ako se vraris, da ce sestra uvjek biti u tvojoj blizini. Mlada si, mogucnosti imas da upoznaš nekoga ko nije iz istog grada u domovini i opet spakujes kofere i odes. I opet ces biti bez roditelja i sestre.
Kada se ossmostslis mogucnosti su vece da ides im cesce a i da tu oni dodu. Minhen nije preko svijeta, za par sati iz Minhena mozes biti na kraju svijeta ako hoces. Distance danas nisu problem, veci problem je drzava, koja umjesto da ide napred.. stoji u mjestu preko 20godina. Nikakvog napredka.
Ja vjerujem da si trenutno u toj dvoumici, normalna faza..a svaki dan, sto prode nudi ti nesto novo da naucis, sretnes nove ljude, od kojih ce neki mozda biti i prijatelji.
Ne zaboravi da, postoje mladi da bi voljeli biti na tvom mjestu, i sve bi dali za to.
Venera wrote: 06 Feb 2020, 09:17ja se cijeli zivot osjecam kao strnakinja, bilo gdje, u domovinama i u inostranstvu![]()
ali meni je taj osjecaj fantastican , ne dozivljavam ga kao negativnu pojavu , vec kao proces koji je tako izgadio moju idenitet![]()
![]()
ja nemam nista sa njimaKrokodil Behko wrote: 06 Feb 2020, 09:54Venera wrote: 06 Feb 2020, 09:17
ja se cijeli zivot osjecam kao strnakinja, bilo gdje, u domovinama i u inostranstvu![]()
ali meni je taj osjecaj fantastican , ne dozivljavam ga kao negativnu pojavu , vec kao proces koji je tako izgadio moju idenitet![]()
![]()
Šta bi sa BHANSA-om?
Pa ti reče da si konkurisala, meni se čini
ali ne za njih
a, zasto pitas
Pa da znam, ako ćeš ti preuzeti kontrolu, nad našim zračnim saobraćajem, da ne sjedam u savion nikako, osim ako ćeš ga ti lično voziti
Krokodil Behko wrote: 06 Feb 2020, 10:02Pa da znam, ako ćeš ti preuzeti kontrolu, nad našim zračnim saobraćajem, da ne sjedam u savion nikako, osim ako ćeš ga ti lično voziti![]()
Nije uopste los osjecaj,cak je i interesantno .Ali iz godine u godinu,kako sam stario ,zena, djeca,roditelji...Sve mi je bilo manje interesantno i sve me vise vuklo kuci.Svi smo razliciti,ja samo ovde mogu biti stvarno sretan.Sve sam probao,nemam ja sta izmisljat toplu vodu.Meni je tako,nekom drugom nije.I sve je to ok.
HAVANA wrote: 06 Feb 2020, 10:18Nije uopste los osjecaj,cak je i interesantno .Ali iz godine u godinu,kako sam stario ,zena, djeca,roditelji...Sve mi je bilo manje interesantno i sve me vise vuklo kuci.Svi smo razliciti,ja samo ovde mogu biti stvarno sretan.Sve sam probao,nemam ja sta izmisljat toplu vodu.Meni je tako,nekom drugom nije.I sve je to ok.
Znam sve to Cupe. I ja sam odlucila vec ostati i dati sve od sebe da uspijem i zivim lijepo tu. Al svaki put kad se cujem sa svojima i sestrom razmisljam o svemu ponovo i preispitujem sve. Nista ja tamo nemam sto ovdje isto ne mogu imati s vremenomČupava wrote: 06 Feb 2020, 09:20Ne mozes ti na osnovu iskustava deugih donositi licne odluke.Merlin246 wrote: 06 Feb 2020, 00:42 Znaci da ti je 20 i da nemas djece, da imas fin posao dole ne bi vamo isla?
Ti odlucujes za sebe, ti trbas razmisliti i znati, sta ces dobiti ako ostanes,sta izgubiti..Ako se vraris da li ces se pokajati,ili ne.
Sta ti budi zelju za povratkom? Roditelji, sestra. Ko ti garantuje i ako se vraris, da ce sestra uvjek biti u tvojoj blizini. Mlada si, mogucnosti imas da upoznaš nekoga ko nije iz istog grada u domovini i opet spakujes kofere i odes. I opet ces biti bez roditelja i sestre.
Kada se ossmostslis mogucnosti su vece da ides im cesce a i da tu oni dodu. Minhen nije preko svijeta, za par sati iz Minhena mozes biti na kraju svijeta ako hoces. Distance danas nisu problem, veci problem je drzava, koja umjesto da ide napred.. stoji u mjestu preko 20godina. Nikakvog napredka.
Ja vjerujem da si trenutno u toj dvoumici, normalna faza..a svaki dan, sto prode nudi ti nesto novo da naucis, sretnes nove ljude, od kojih ce neki mozda biti i prijatelji.
Ne zaboravi da, postoje mladi da bi voljeli biti na tvom mjestu, i sve bi dali za to.
Svakako si ti dobro odlucila.Ostala ili se vratila mnogo ces nauciti.Zaradices i novca a ako nista,iskustva sigurno.Pa jezik,poznanstva...Gledaj,uci,razmisljaj,gledaj njih kako prave uspjesne price,rade,grade,kupuju,pricaju...Nebitno.Iz svega mozes nesto nauciti a ako se vratis, to ce ti mnogo valjati.Samo gledaj pozitivne stvari i na njih se fokusiraj.Negativne zaobilazi i ne zamaraj se njima.Ja iskreno sve sto imam,radim,mogu i znam...temelj sam napravio vani.Ovde samo nastavio.Pazi,ja sam uvijek nesto radio i imao,ali sam na totalno pogresan nacin trosio,ulagao,slusao druge i zamarao se sa glupostima.Merlin246 wrote: 06 Feb 2020, 13:05 Al eto uvijek me zanimaju i tudje price i iskustva..
Pa kao da hocu da mi netko potvrdi da sam dobro odlucilaJer svako malo imam krize neke da se vratim i dodje mi tesko
Al to je prolazno nadam se..![]()
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests