Šta trenutno čitate?
- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
- Has thanked: 3878 times
- Been thanked: 3709 times
- Status: Online
Re: Šta trenutno čitate?
Nista konkretno.
Objave Sarajevskog John Doa. Jako mi se svidja.
Objave Sarajevskog John Doa. Jako mi se svidja.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
Reci cu samo ovo...gospođa Brams wrote: 26 Jul 2012, 15:28takođerJulia-Klara wrote:
oooo, kako se ja svaki put isplacem kad citam pricu o Giti i njenon drugom poljupcu![]()
mislim da je ovo već treći put da čitam tu zbirku
imam i još dvije - Historijska čitanka 1 i 2
takve stvari uvijek čitam obavezno uz paket maramica
inače njegovo najdraže djelo mi je Mama Leone
sreća da ga stari voli čitat pa imamo dosta njegovih knjiga
Imao sam prijatelja koji mi je nekoliko puta godisnje slao pisma, zvao se Oliver. Pisao je kratke novinske price i povremeno knjige, sve o incestu. Podsjeca me na Miljenka koji je napisao 40 romana, u svakom pise o Sarajevu i svojoj porodici.
Koliko god bile primamljive te price, tesko je postovati njihovo monotono bavljenje s bliskim osobama, majkom, ocem. Mislim da su mentalno bolesni.
Glup sam!
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 10 times
- Status: Offline
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 842 times
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13881 times
- Been thanked: 22819 times
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Da li je moguce da si jako malo procitao od Jergovica, pogotovo sto je on majstor kratke price a ne romana?Gobbledegook wrote: 12 Jan 2020, 05:40Reci cu samo ovo...gospođa Brams wrote: 26 Jul 2012, 15:28
također![]()
mislim da je ovo već treći put da čitam tu zbirku
imam i još dvije - Historijska čitanka 1 i 2
takve stvari uvijek čitam obavezno uz paket maramica
inače njegovo najdraže djelo mi je Mama Leone
sreća da ga stari voli čitat pa imamo dosta njegovih knjiga
Imao sam prijatelja koji mi je nekoliko puta godisnje slao pisma, zvao se Oliver. Pisao je kratke novinske price i povremeno knjige, sve o incestu. Podsjeca me na Miljenka koji je napisao 40 romana, u svakom pise o Sarajevu i svojoj porodici.
Koliko god bile primamljive te price, tesko je postovati njihovo monotono bavljenje s bliskim osobama, majkom, ocem. Mislim da su mentalno bolesni.
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
Zubi moje majkeMirelam wrote: 21 Jan 2020, 18:26Da li je moguce da si jako malo procitao od Jergovica, pogotovo sto je on majstor kratke price a ne romana?Gobbledegook wrote: 12 Jan 2020, 05:40
Reci cu samo ovo...
“Umjetni fragment osmijeha, ugrađen u izraz lica.
U rujnu ili listopadu, mjesec ili dva prije smrti, nije je podnosila u ustima.
Kada sam je posljednji put vidio, bila je bez zuba u donjoj vilici. Starica, vještica na umoru iz dječje bajke.”
~Miljenko Jergovic o majci
Ocito je lud, kao njegova majka, otac, baba i ostatak familije.
Glup sam!
- Mirelam
- Forum [Bot]
Na osnovu cega ova tvrdnja? Na osnovu ovog citata iz knjige, na osnovu svega sto je napisao, na osnovu dvije knjige u kojima je pisano u prvom licu jednine gdje se dotice svoje porodice,...Gobbledegook wrote: 21 Jan 2020, 22:42
Ne razumijem te.
Sidranova sestra jednom je prebacila Avdi da nije trebao zbog dugova da pise onako ruzno o ocu u autobiografskom djelu Otkup sirove koze, a to je misji prdez u poredjenju sa piscem sa Mejtasa, koji zigose majku jer je abortirala, i naziva je vjesticom zato sto mu nije slala novac dok je bio u JNA.Mirelam wrote: 21 Jan 2020, 22:51Na osnovu cega ova tvrdnja? Na osnovu ovog citata iz knjige, na osnovu svega sto je napisao, na osnovu dvije knjige u kojima je pisano u prvom licu jednine gdje se dotice svoje porodice,...Gobbledegook wrote: 21 Jan 2020, 22:42
Ne razumijem te.
Mirko Kovac je u romanu Grad u zrcalu napisao:Mislim da je u nasoj porodici, blizoj i daljoj, uvijek bilo incesta.
Kad bi Miljenko napisao da je product incesta, i da je zbog toga rodjen omalen sa heksagonalnom glavom, i dalje bi imao podrsku ljudi kao sto si ti.
Cudno ipak, tu mi nisi iskren. Mislio sam da se vecina djece nije druzila sa cotavim djecacima - koji su imali glavu ko Cocin bubanj, sto je on i sam priznao u svojim pricama.
Glup sam!
- Mirelam
- Forum [Bot]
Ne znam na cemu si ti i sta ti smeta kod Jergovica, ali ovo sto pises ne znam uopste kako nazvati. Apriori zalijepiti nekome da je plod incesta, da je lud i vrhunac argumenata je heksagonalna gla.va. Prije toga nebulozna paralela sa Sidranom i Kovacom....Nevjerovatno.
Mogu shvatiti da ti se necije pisanje ne svidja iz raznih razloga ali ako su ovo argumenti, preporucujem ti povratak na Veselu svesku.
Mogu shvatiti da ti se necije pisanje ne svidja iz raznih razloga ali ako su ovo argumenti, preporucujem ti povratak na Veselu svesku.
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4027 times
- Been thanked: 4075 times
Neću pasti pod tvoj uticajUsername wrote: 09 Jan 2020, 08:11 Ne usvajamo sve, ali zivimo zablude i predrasude svog ogranicenog uma i ega, ne slazes se?
Ljudski um ne razumije zivot, niti ga je kad razumio, on dozivljava zivot kao problem koji treba rijesiti
Obrazovanje uma se prvo uci pa polaze test, u zivotu prvo polazes pa ucis na greskama
Ovo moze u misao dana gdje puno besmislenih i netacnih citata
Prvi put za 3god nesto napisem i nije temasrculence7 wrote: 08 Jan 2020, 23:47 Možemo se mi baviti dinamikom ličnosti ali nije to tema ovde, nego čitaš li nešto?
I šta ti bi?
Otkud preobražaj odjednom?![]()
Iznenadjena si ili je iznenadjen tvoj um :smajlkojisekezi
Mozda sam napustio filozofiju uma?
Mogu detaljno obrazloziti iznad napisano ako zelis nesto nauciti :opetsmajlkojisekezi

A slobodno ti, ispratiću sa velikim interesovanjem, pa to se 3 godine krčkalo

Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7766 times
- Been thanked: 18248 times
Huzur
Martina Mlinarevic
Iskreno, ne znam zasto sam posudila da citam kad mi se njen stil pisanja nikad nije svidjao.
Previse napadacki, iritantan
Ovo je mogla biti interesantna ispovijest o borbi s rakom dojke koja bi oboljelim zenama dala snage da prodju kroz taj pakao ali meni lici na knjigu o drugima, mahali, malogradjanstini, koju je napisala zena oboljela od raka.
Isto kao njeni statusi na fb i svi ti ljudi koji lajkaju i slazu se s njom jer, hvala bogu, niko od njih nije mahalac i malogradjanin. Ne daj Boze, đe ce to.
Martina Mlinarevic
Iskreno, ne znam zasto sam posudila da citam kad mi se njen stil pisanja nikad nije svidjao.
Ovo je mogla biti interesantna ispovijest o borbi s rakom dojke koja bi oboljelim zenama dala snage da prodju kroz taj pakao ali meni lici na knjigu o drugima, mahali, malogradjanstini, koju je napisala zena oboljela od raka.
Isto kao njeni statusi na fb i svi ti ljudi koji lajkaju i slazu se s njom jer, hvala bogu, niko od njih nije mahalac i malogradjanin. Ne daj Boze, đe ce to.
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Nisam posebni zagovornik mahalanja, ali imam dojam da se previše negativno gleda na tu pojavu. Na neki način to je dio obilježja ovih prostora, neka specifičnost, koja ima i neki svoj šarm.Maja wrote: 06 Feb 2020, 17:22 Huzur
Martina Mlinarevic
Uzmimo primjer kultnih Smojinih Maloga i Velog Mista.
Što je to nego, na neki lijepo upakirani način, niz ćakula, odnosno mahalanja.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Veneru na forumu
Zapleti, zapleti, zapleti
I ja se zapetljah
Zapleti, zapleti, zapleti
I ja se zapetljah
"ignorance is bliss"
-
- Sitna buranija
- Been thanked: 1 time
Čitam o bijelom luku lol http://www.zdravosfera.com/bijeli-luk-cesnjak/
i čitam "John Cacioppo - Loneliness-- Human Nature and the Need for Social Connection", tačnije slušam audiobook
i čitam "John Cacioppo - Loneliness-- Human Nature and the Need for Social Connection", tačnije slušam audiobook
- Maja
- Administrator
To je dio nas, pogotovo starijih generacija i ako je npr Martini neko rekao kako ce joj jos biti teze boriti se s rakom nakon sto se razvela (navodim primjer), ne znaci da joj je time htio nesto lose. Ljudi se osjecaju obaveznim da nesto kazu nakon sto saznaju neku vaznu/losu vijest. Samo je stvar u tome sto neko ne zna sta reci, kakve rijeci podrske da uputi, pa lupi bezveze. Glupo je da se covjek takvim stvarima opterecuje.dadojović wrote: 06 Feb 2020, 18:15Nisam posebni zagovornik mahalanja, ali imam dojam da se previše negativno gleda na tu pojavu. Na neki način to je dio obilježja ovih prostora, neka specifičnost, koja ima i neki svoj šarm.Maja wrote: 06 Feb 2020, 17:22 Huzur
Martina Mlinarevic
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Spomenutu knjigu nisam čitao, pa ne mogu konkretno o njoj pričati, ali načelno, da slažem se.Maja wrote: 06 Feb 2020, 18:34To je dio nas, pogotovo starijih generacija i ako je npr Martini neko rekao kako ce joj jos biti teze boriti se s rakom nakon sto se razvela (navodim primjer), ne znaci da joj je time htio nesto lose. Ljudi se osjecaju obaveznim da nesto kazu nakon sto saznaju neku vaznu/losu vijest. Samo je stvar u tome sto neko ne zna sta reci, kakve rijeci podrske da uputi, pa lupi bezveze. Glupo je da se covjek takvim stvarima opterecuje.dadojović wrote: 06 Feb 2020, 18:15
Nisam posebni zagovornik mahalanja, ali imam dojam da se previše negativno gleda na tu pojavu. Na neki način to je dio obilježja ovih prostora, neka specifičnost, koja ima i neki svoj šarm.
To je dio ovih prostora, bilo bi možda pretjerano reći da je i dio identiteta, ali u svakom slučaju, pojava koja je više bezazlena i zabavna nego zla.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Maja
- Administrator
Ja sam sam htjela da kazem da je ona kao relativno utjecajna licnost mogla napisati knjigu koja ce buducim pacijenticama biti obavezno stivo i to sam i ocekivala kad sam posudila knjigu al ostala sam...njah...
Ima tu nekih finih trenutaka, al u globalu, nisam odusevljena.
Mozda je ona to iznosila na svoj nacin. Samo meni ne lezi.
Ima tu nekih finih trenutaka, al u globalu, nisam odusevljena.
Mozda je ona to iznosila na svoj nacin. Samo meni ne lezi.