Aferim ljudino!HAVANA wrote: 07 Feb 2020, 07:14To je pocetak, polako. Skontaces i naci nacina. Samo radi i gledaj, uci, pitaj, upoznaj ljude. Ja sam placao tadasnjih 250 eura samo adresu kod turcina u brlogu gdje mi se gadilo da udjem uzeti postu. Pogurali su me ti mrski nasi i posudili mi za 3 kirije i sve, spavao kod njih ali jednostavno niko nije zelio da mi izda stan. Stranac, izbjeglica, tek dosao,ni racuna u banci nemam, nista... Jezik ne znam. Zaposlio se na izolaciji, baustela a navece kod kineza prao sudje. Poslije prekino to pa za turcina razvozio pice. Zena sa masinstva na krpu i metlu. Cisti po kucama...Merlin246 wrote: 06 Feb 2020, 23:04
Ja kad skontam da cu morati 1000 eura izdvajati samo za jednu sobicu dodje mi da budem beskucnik![]()
Radio po 13 sati dnevno. Nisam bio na socijali. Patio se sa jezikom vise nego ti.Jos gluh na jedno uho a onaj ga smrljavi, rokce, veze ja nemam sta mi je reko.
Al ide to, dobili papire, kartice, polako ucili jezik, postali kreditno sposobni, iznajmili stan... Uputili me kako se podmicuju agencije i notari kesom da ti nadju stan. Uzeo kredit, kupio stan, srusio ga sam sa dvojicom bugara, tek pridoslim, bez izbora kao i ja na pocetku... Zena se zaposlila u napucanoj slasticarni, ja skontao da cu pravo dobro zaraditi na stanu. Radio i dalje po 2 posla. Jednom kupio auto od gazde zeninog, kao on nas pripazio, dragi mu jer smo vrijedni... Prodo taj auto sutradan i zaradio pola plate sa baustele. Ustao na posao, reko zeno ovo je zadnji dan da ja u zivotu idem na ovu baustelu.
Jebo to pored nekretnina i auta. Otvorio firmu i radio jos 3 godine privatno, kupio radnjicu u sarajevu, prodao stan, zatvorio kredit, od ostatka kupio stan u sarajevu koji danas vise nego duplo vrijedi i vratili se. U biti ljudi vani vrlo jednostavno dolaze do novca u mnogo slucajeva, koje sam ja posmatrao. Mnogo rade, uce, zaduzuju se, ulazu i trose pametno. Nema glupe price i statusnih simbola, bar kod ovih koji su meni bili primjer. Danas su milioneri al i dan danas mi cucne i zamijeni felgu... Ti sjedi, ti si musterija... I dan danas ih nadjem nose vrece sa sutom, ruse stan, nesta istovaraju... A ima dvocifren broj nekretnina... Belgijanci... Nekako isti danas kao sto su bili kad nisu imali nista. Volim takve ljude i moze se mnogo nauciti od njih. Tako i ti gledaj, ko ti je interesantan, ko te inspirise, kako bi ti, kako do stana, na koji nacin, kako se zaduzuje i uzima kredit, sta je isplativo a sta ne... Ako budes samo radila, placala rentu i racune, hranu... Suzice ti se mogucnosti i proci vrijeme. Onda ako dodje naslov teme na red, neces moci do penzije...Pisao sam vec o ovome 5 puta ali eto ako nekome moze olaksati, nije mi mrsko. Prvo nauci kako se trose pare, da bi ih poslije lakse zaradila... Gledaj, uci, radi. Citav zivot gledaj, uci, radi. I uvijek se ima sta nauciti.
POVRATAK U DOMOVINU
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
- Status: Offline
Re: POVRATAK U DOMOVINU
Ilijada (Sto osamdeset peto izmjenjeno i skraceno izdanje)HAVANA wrote: 07 Feb 2020, 07:14To je pocetak, polako. Skontaces i naci nacina. Samo radi i gledaj, uci, pitaj, upoznaj ljude. Ja sam placao tadasnjih 250 eura samo adresu kod turcina u brlogu gdje mi se gadilo da udjem uzeti postu. Pogurali su me ti mrski nasi i posudili mi za 3 kirije i sve, spavao kod njih ali jednostavno niko nije zelio da mi izda stan. Stranac, izbjeglica, tek dosao,ni racuna u banci nemam, nista... Jezik ne znam. Zaposlio se na izolaciji, baustela a navece kod kineza prao sudje. Poslije prekino to pa za turcina razvozio pice. Zena sa masinstva na krpu i metlu. Cisti po kucama...Merlin246 wrote: 06 Feb 2020, 23:04
Ja kad skontam da cu morati 1000 eura izdvajati samo za jednu sobicu dodje mi da budem beskucnik![]()
Radio po 13 sati dnevno. Nisam bio na socijali. Patio se sa jezikom vise nego ti.Jos gluh na jedno uho a onaj ga smrljavi, rokce, veze ja nemam sta mi je reko.
Al ide to, dobili papire, kartice, polako ucili jezik, postali kreditno sposobni, iznajmili stan... Uputili me kako se podmicuju agencije i notari kesom da ti nadju stan. Uzeo kredit, kupio stan, srusio ga sam sa dvojicom bugara, tek pridoslim, bez izbora kao i ja na pocetku... Zena se zaposlila u napucanoj slasticarni, ja skontao da cu pravo dobro zaraditi na stanu. Radio i dalje po 2 posla. Jednom kupio auto od gazde zeninog, kao on nas pripazio, dragi mu jer smo vrijedni... Prodo taj auto sutradan i zaradio pola plate sa baustele. Ustao na posao, reko zeno ovo je zadnji dan da ja u zivotu idem na ovu baustelu.
Jebo to pored nekretnina i auta. Otvorio firmu i radio jos 3 godine privatno, kupio radnjicu u sarajevu, prodao stan, zatvorio kredit, od ostatka kupio stan u sarajevu koji danas vise nego duplo vrijedi i vratili se. U biti ljudi vani vrlo jednostavno dolaze do novca u mnogo slucajeva, koje sam ja posmatrao. Mnogo rade, uce, zaduzuju se, ulazu i trose pametno. Nema glupe price i statusnih simbola, bar kod ovih koji su meni bili primjer. Danas su milioneri al i dan danas mi cucne i zamijeni felgu... Ti sjedi, ti si musterija... I dan danas ih nadjem nose vrece sa sutom, ruse stan, nesta istovaraju... A ima dvocifren broj nekretnina... Belgijanci... Nekako isti danas kao sto su bili kad nisu imali nista. Volim takve ljude i moze se mnogo nauciti od njih. Tako i ti gledaj, ko ti je interesantan, ko te inspirise, kako bi ti, kako do stana, na koji nacin, kako se zaduzuje i uzima kredit, sta je isplativo a sta ne... Ako budes samo radila, placala rentu i racune, hranu... Suzice ti se mogucnosti i proci vrijeme. Onda ako dodje naslov teme na red, neces moci do penzije...Pisao sam vec o ovome 5 puta ali eto ako nekome moze olaksati, nije mi mrsko. Prvo nauci kako se trose pare, da bi ih poslije lakse zaradila... Gledaj, uci, radi. Citav zivot gledaj, uci, radi. I uvijek se ima sta nauciti.
Zaista niko ne sumnja da si ti izmislio sve pustolovine radeci kao vodoinstalater i trgovac polovnim automobilima, ali mlada kolegica nije glavni junak iz tvojih elegicnih prica, ona radi kao medicinska sestra.
Glup sam!
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Ovakvih primjera imam oko sebe. Nisu vodoinstaleri, niti trgovci autima ali su vrijedno radili, odricali se i nešto više napravili, pa su danas u svojoj državi i sasvim pristojno žive.grunf wrote: 07 Feb 2020, 08:43Ilijada (Sto osamdeset peto izmjenjeno i skraceno izdanje)HAVANA wrote: 07 Feb 2020, 07:14
To je pocetak, polako. Skontaces i naci nacina. Samo radi i gledaj, uci, pitaj, upoznaj ljude. Ja sam placao tadasnjih 250 eura samo adresu kod turcina u brlogu gdje mi se gadilo da udjem uzeti postu. Pogurali su me ti mrski nasi i posudili mi za 3 kirije i sve, spavao kod njih ali jednostavno niko nije zelio da mi izda stan. Stranac, izbjeglica, tek dosao,ni racuna u banci nemam, nista... Jezik ne znam. Zaposlio se na izolaciji, baustela a navece kod kineza prao sudje. Poslije prekino to pa za turcina razvozio pice. Zena sa masinstva na krpu i metlu. Cisti po kucama...Radio po 13 sati dnevno. Nisam bio na socijali. Patio se sa jezikom vise nego ti.Jos gluh na jedno uho a onaj ga smrljavi, rokce, veze ja nemam sta mi je reko.
Zaista niko ne sumnja da si ti izmislio sve pustolovine radeci kao vodoinstalater i trgovac polovnim automobilima, ali mlada kolegica nije glavni junak iz tvojih elegicnih prica, ona radi kao medicinska sestra.
To što je Merlin medicinska sestra ne zanči da ni ona neće moći doškolavati se, napredovati ili u nečemu se još naći.
Ovakve priče insana morališu, i ukazuju da ništa nije jednostavno. Poslije kiše dođe sunce, abd.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Nije svako spreman na poduzetnistvo Havana. Neko bi puco izolaciju do kraja zivota.
Osim toga drugacije je bilo ratnim nego ovim ekonomskim izbjeglicama. Imali su vise manevarskog prostora
Osim toga drugacije je bilo ratnim nego ovim ekonomskim izbjeglicama. Imali su vise manevarskog prostora
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2918 times
- Been thanked: 24163 times
- Status: Online
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Penzioner

Znam bolan,ali ovo je samo neki slijed koji nekome moze pomoci ako je kadar za toga.Ako nije pici po svom.Sretno svima.Ma znas standardnu pricu,vazda se ujedem za jezik kad sta napisem.I ne treba nista pisati.Sisa,guzovi,pihihi i cao...Dje mi je briga,hajmo na vaginu i cao.insomnia wrote: 07 Feb 2020, 09:06 Nije svako spreman na poduzetnistvo Havana. Neko bi puco izolaciju do kraja zivota.
Last edited by HAVANA on 07 Feb 2020, 09:20, edited 2 times in total.
- HAVANA
- Penzioner

Ok,izmislio sam.Jel ti sad lakse? Jedino malo ti jebe tu pricu to sto mene zna licno jako puno ljudi sa foruma.Ne krijem se iza grunfa i serem nako bezveze.Napisi ti nesto pametnjakovicu.grunf wrote: 07 Feb 2020, 08:43Ilijada (Sto osamdeset peto izmjenjeno i skraceno izdanje)HAVANA wrote: 07 Feb 2020, 07:14
To je pocetak, polako. Skontaces i naci nacina. Samo radi i gledaj, uci, pitaj, upoznaj ljude. Ja sam placao tadasnjih 250 eura samo adresu kod turcina u brlogu gdje mi se gadilo da udjem uzeti postu. Pogurali su me ti mrski nasi i posudili mi za 3 kirije i sve, spavao kod njih ali jednostavno niko nije zelio da mi izda stan. Stranac, izbjeglica, tek dosao,ni racuna u banci nemam, nista... Jezik ne znam. Zaposlio se na izolaciji, baustela a navece kod kineza prao sudje. Poslije prekino to pa za turcina razvozio pice. Zena sa masinstva na krpu i metlu. Cisti po kucama...Radio po 13 sati dnevno. Nisam bio na socijali. Patio se sa jezikom vise nego ti.Jos gluh na jedno uho a onaj ga smrljavi, rokce, veze ja nemam sta mi je reko.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
De ba havana.
Da radiš 13 sati po dva posla. I u bosni bi toliko stekao
.
Fyi,.
Ja te razumijem ali..
Nije svako rođen da bude poduzetnik.
Da radiš 13 sati po dva posla. I u bosni bi toliko stekao
Fyi,.
Ja te razumijem ali..
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- HAVANA
- Penzioner

U bosni vise zaradjujem.prog321 wrote: 07 Feb 2020, 09:20 De ba havana.
Da radiš 13 sati po dva posla. I u bosni bi toliko stekao.
Fyi,.
Ja te razumijem ali..
Ma ne mora uopste biti poduzetnik.Moze pametno trositi pare,kredite koristiti za pametnije stvari...O tome pisem...
- HAVANA
- Penzioner

- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
Shvatam te potpuno.
Nekidan u Mcd gledam koliko onaj objekat košta. Pa sabiram koliko radnika, mašina. Bil ja to mogao brže i jeftinije.
Ok. Ali medicinski radnik nije za to.
Nekidan u Mcd gledam koliko onaj objekat košta. Pa sabiram koliko radnika, mašina. Bil ja to mogao brže i jeftinije.
Ok. Ali medicinski radnik nije za to.
Last edited by prog321 on 07 Feb 2020, 09:56, edited 1 time in total.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
HAVANA , ne nerviraj se, pisi sto god zelis, svaka tema, ti si meniHAVANA wrote: 07 Feb 2020, 09:15Znam bolan,ali ovo je samo neki slijed koji nekome moze pomoci ako je kadar za toga.Ako nije pici po svom.Sretno svima.Ma znas standardnu pricu,vazda se ujedem za jezik kad sta napisem.I ne treba nista pisati.Sisa,guzovi,pihihi i cao...Dje mi je briga,hajmo na vaginu i cao.insomnia wrote: 07 Feb 2020, 09:06 Nije svako spreman na poduzetnistvo Havana. Neko bi puco izolaciju do kraja zivota.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
I promjeni nick u homer 
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Salko
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
de pusti, lik se nedavno registrovao i napisao cijelih 30 postova.....HAVANA wrote: 07 Feb 2020, 09:13Evo merlinko,samo sam ovo cekao,kao i na kliksu...Ujedem se za jezik svaki put kad nesto licno napisem a ne znam drugacije niti mogu prenositi tudja iskustva nego vlastita.Nasi ljudi su ponekad cudo,ne svi ali jako puno.Osnovna razlika i koju ces odma primjetiti.Kad sam vani upoznao ljude i pricao sa njima,razmijenjivao savjete i iskustva,nikad se nisam sretao sa ovakvim stvarima.ja kad svom belgijancu i dan danas kazem planiram to i to,uzeo sam zemlju ili nesta njegova reakcija je bravo ,sretno ti bilo,pametno ti je to ali pazi na te i te stvari,ja sam pravio pa pogrijesio tu i tu,dobro sam prosao na ovaj nacin.Pa onda on mene pita,skupo mu nesta,pa ja kazem nemoj,cekaj,poslacu ti ja odavde firmu za alu stolariju,ustedices to i to.Ok,hvala.Pa on mene zovne kaze imam nesto za tebe,necu ni stavljati na prodaju...Savjeti,razmjena iskustva,informacija...Samo kod nas sta god kazes ide ili negativa ili te poklapaju ovakvim seljackim doskocicama.Izbjegavaj ovakve ljude,sisu energiju i bezveze te zamaraju.
ne gledaj šta ti kaže već ko ti kaže...
Svaka tebi čast prijatelju na bilo kakvom savjetu koji si spreman dati i ovoliko se raspisati sa svojim životnim iskustvom....
"ignorance is bliss"
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
HAVANA wrote: 07 Feb 2020, 09:13Evo merlinko,samo sam ovo cekao,kao i na kliksu...Ujedem se za jezik svaki put kad nesto licno napisem a ne znam drugacije niti mogu prenositi tudja iskustva nego vlastita.Nasi ljudi su ponekad cudo,ne svi ali jako puno.Osnovna razlika i koju ces odma primjetiti.Kad sam vani upoznao ljude i pricao sa njima,razmijenjivao savjete i iskustva,nikad se nisam sretao sa ovakvim stvarima.ja kad svom belgijancu i dan danas kazem planiram to i to,uzeo sam zemlju ili nesta njegova reakcija je bravo ,sretno ti bilo,pametno ti je to ali pazi na te i te stvari,ja sam pravio pa pogrijesio tu i tu,dobro sam prosao na ovaj nacin.Pa onda on mene pita,skupo mu nesta,pa ja kazem nemoj,cekaj,poslacu ti ja odavde firmu za alu stolariju,ustedices to i to.Ok,hvala.Pa on mene zovne kaze imam nesto za tebe,necu ni stavljati na prodaju...Savjeti,razmjena iskustva,informacija...Samo kod nas sta god kazes ide ili negativa ili te poklapaju ovakvim seljackim doskocicama.Izbjegavaj ovakve ljude,sisu energiju i bezveze te zamaraju.
Šta te briga šta ko kaže. Svačiji se rezultati vide. Mene zanima... Boga ti, kupiš li maramice od migranata? Ili ih kulturno mrsnes?
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
- HAVANA
- Penzioner