Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Maja wrote: 07 Feb 2020, 11:49
Sad arzo jednom rukom pere desnu nogu pred dzamijom a lijevom rukom tipka, objasnjava sta je dzunup.
Red iza njega. Stari ljudi cekaju da uzmu abdest. Pricaju izmedju sebe, gledaj ove danasnje omladine, ne ispušća mobitel iz ruku. Jos ce uvest klanjanje dzume preko skajpa. Eh, eh...
Zamisli to... moglo bi se klanjati svaki put u drugoj džamiji, sad u Kairu, sad u Rijadu, sad Ljubljani....
ne znam jesam li ti pričao ali pretprošli ramazan najstariji sin i ja se dogovorimo da kada sam slobodan (subota-nedelja) klanjamo svaki vakat u drugoj džamiji u čaršiji. I mal na prvoj džamiji (Novo Brdo) mal nefulasmo podne, nešto nisu otvorili uopšte za podne namaz...
Be tako i ovo, zapuše jači vjetar ukine interenet i osta džematskog sevapa.....
Zamisli to... moglo bi se klanjati svaki put u drugoj džamiji, sad u Kairu, sad u Rijadu, sad Ljubljani....
ne znam jesam li ti pričao ali pretprošli ramazan najstariji sin i ja se dogovorimo da kada sam slobodan (subota-nedelja) klanjamo svaki vakat u drugoj džamiji u čaršiji. I mal na prvoj džamiji (Novo Brdo) mal nefulasmo podne, nešto nisu otvorili uopšte za podne namaz...
Meni baš lijepo zvuči...najstariji sin i ja. Sladak je ma'sha Allah,ko med, i pametan. Neka.je živ i zdrav.
Znaš kako se kaže kad se rodi muško dijete ? Neka bude ponos ocu,majci snaga. Kod tebe je baš tako.
Meni baš lijepo zvuči...najstariji sin i ja. Sladak je ma'sha Allah,ko med, i pametan. Neka.je živ i zdrav.
Znaš kako se kaže kad se rodi muško dijete ? Neka bude ponos ocu,majci snaga. Kod tebe je baš tako.
Eee, jadan je ovaj Katar.
Čuj, "ma'sha Allah". Nema šanse.
Ako već koristimo apostrof za hemze, onda se piše "ma sha' Allah."
arzuhal wrote: 07 Feb 2020, 12:51
Ako će kome biti lakše, poslat ću ga u neku stvar, pa me banujte, da se ne ravlači naka pizdasta priča i piholjanje. Gadi mi se to.
Nešto je ogorčen, ali na krivu adresu...
Vidjeno već, kad priča ne prodje, pa se ide dzonom... Neću reći dzunupski
Svašta...
De, na što sam ogorčen? Mislim, kad se već bavite mnome, de razmotajte to dokraja. I nemojte me razočarati.
Allaha ti...osaburi...
Ko to još zna šta je na čijoj duši i Šta mu je? Ali već sam ti rekla... tvoj animozitet vrišti iz tebe. Nažalost. Mada mi je i svejedno više. Ali zaista se generalno pretjeruje sad s ovim ovdje.
Ja u tome neću učestvovati. Ti kako želiš.
Evo da budem ja otvoren do kraja arzo...
Zaista način na koji sam čitao tvoja slova upućena iskri za "infidel" mi je djelovao malo u visokoj intonaciji na što je iskra zauzela odbranbeni stav sa mogućnošću eskalacije. Par postova kasnije imamo ovako neke zaključke koje čitam i tako...