Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Dao sam par puta,ne uvijek i generalno imam problem sa ljudima koji ne traze posao vec novac.Opeko sam se mnogo puta.Ko zadnji levat.Nek odu na hecu i istovare sta,uvijek ima dnevnica od 40km.Ja bi tako.Da ne idemo dalje,ima tu razlicitih ljudi i prica.Od onih kojim stvarno treba pomoci do onih koje nogom treba nabiti.Od onog retarda u podcausu,ne ucestvujem vise nikad u akcijama,nikakvim.On i jos par njih su zakucali to,osim kad me zovne par forumasica i forumasa koje cu uvijek poslusati i dati.Zna vecina ko su sa klixa.Najdivnija i najplemenitija stvorenja sto sam u zivotu upoznao.Iskra wrote: 07 Feb 2020, 12:39HAVANA wrote: 07 Feb 2020, 09:13Evo merlinko,samo sam ovo cekao,kao i na kliksu...Ujedem se za jezik svaki put kad nesto licno napisem a ne znam drugacije niti mogu prenositi tudja iskustva nego vlastita.Nasi ljudi su ponekad cudo,ne svi ali jako puno.Osnovna razlika i koju ces odma primjetiti.Kad sam vani upoznao ljude i pricao sa njima,razmijenjivao savjete i iskustva,nikad se nisam sretao sa ovakvim stvarima.ja kad svom belgijancu i dan danas kazem planiram to i to,uzeo sam zemlju ili nesta njegova reakcija je bravo ,sretno ti bilo,pametno ti je to ali pazi na te i te stvari,ja sam pravio pa pogrijesio tu i tu,dobro sam prosao na ovaj nacin.Pa onda on mene pita,skupo mu nesta,pa ja kazem nemoj,cekaj,poslacu ti ja odavde firmu za alu stolariju,ustedices to i to.Ok,hvala.Pa on mene zovne kaze imam nesto za tebe,necu ni stavljati na prodaju...Savjeti,razmjena iskustva,informacija...Samo kod nas sta god kazes ide ili negativa ili te poklapaju ovakvim seljackim doskocicama.Izbjegavaj ovakve ljude,sisu energiju i bezveze te zamaraju.
Šta te briga šta ko kaže. Svačiji se rezultati vide. Mene zanima... Boga ti, kupiš li maramice od migranata? Ili ih kulturno mrsnes?![]()
Pisem kako mi se pise. Znam kako se pise i necu tako da pisem, ni da govorim, kad govorim OPĆE.
Ne znam da li bi razlog mogao biti da smo mi generalno uplašeni. Kako da objasnim...HAVANA wrote: 07 Feb 2020, 09:13Evo merlinko,samo sam ovo cekao,kao i na kliksu...Ujedem se za jezik svaki put kad nesto licno napisem a ne znam drugacije niti mogu prenositi tudja iskustva nego vlastita.Nasi ljudi su ponekad cudo,ne svi ali jako puno.Osnovna razlika i koju ces odma primjetiti.Kad sam vani upoznao ljude i pricao sa njima,razmijenjivao savjete i iskustva,nikad se nisam sretao sa ovakvim stvarima.ja kad svom belgijancu i dan danas kazem planiram to i to,uzeo sam zemlju ili nesta njegova reakcija je bravo ,sretno ti bilo,pametno ti je to ali pazi na te i te stvari,ja sam pravio pa pogrijesio tu i tu,dobro sam prosao na ovaj nacin.Pa onda on mene pita,skupo mu nesta,pa ja kazem nemoj,cekaj,poslacu ti ja odavde firmu za alu stolariju,ustedices to i to.Ok,hvala.Pa on mene zovne kaze imam nesto za tebe,necu ni stavljati na prodaju...Savjeti,razmjena iskustva,informacija...Samo kod nas sta god kazes ide ili negativa ili te poklapaju ovakvim seljackim doskocicama.Izbjegavaj ovakve ljude,sisu energiju i bezveze te zamaraju.
aha, odlucila si da pises svojim jezikom
Iskra wrote: 07 Feb 2020, 12:39HAVANA wrote: 07 Feb 2020, 09:13Evo merlinko,samo sam ovo cekao,kao i na kliksu...Ujedem se za jezik svaki put kad nesto licno napisem a ne znam drugacije niti mogu prenositi tudja iskustva nego vlastita.Nasi ljudi su ponekad cudo,ne svi ali jako puno.Osnovna razlika i koju ces odma primjetiti.Kad sam vani upoznao ljude i pricao sa njima,razmijenjivao savjete i iskustva,nikad se nisam sretao sa ovakvim stvarima.ja kad svom belgijancu i dan danas kazem planiram to i to,uzeo sam zemlju ili nesta njegova reakcija je bravo ,sretno ti bilo,pametno ti je to ali pazi na te i te stvari,ja sam pravio pa pogrijesio tu i tu,dobro sam prosao na ovaj nacin.Pa onda on mene pita,skupo mu nesta,pa ja kazem nemoj,cekaj,poslacu ti ja odavde firmu za alu stolariju,ustedices to i to.Ok,hvala.Pa on mene zovne kaze imam nesto za tebe,necu ni stavljati na prodaju...Savjeti,razmjena iskustva,informacija...Samo kod nas sta god kazes ide ili negativa ili te poklapaju ovakvim seljackim doskocicama.Izbjegavaj ovakve ljude,sisu energiju i bezveze te zamaraju.
Šta te briga šta ko kaže. Svačiji se rezultati vide. Mene zanima... Boga ti, kupiš li maramice od migranata? Ili ih kulturno mrsnes?![]()
ali, mozda lejlamo promjeni mmisjenje i odluci otici van, ali za takve odluke se mora desiti vise vanjsih i unutarnih faktoraSocrates wrote: 07 Feb 2020, 15:25
Al' eto, meni je krivo sto lejla (misli da) ne može vani, mada bi željela.
moze, nostrifikacija dilome, plus polozi nekoliko strucnih predmeta
Dostojanstvo se ne može izgubiti.Dorian wrote: 07 Feb 2020, 14:40 Eh, da, zaboravio sam da smo mi narod bez dostojanstva.
Da imamo dostojanstvo, lično dostojanstvo, ne bi nas svako mogao tako lako i jeftino kupiti, a to znači i da bi korupcije bilo manje.
Dostojanstvo se ne mjeri po tome koliko si spreman da se potučeš sa onim ko ti opsuje mater, nego po tome za koliko se prodaš.
Ja sam na fakultetu imao profesore koje je pola studenata imalo teškoća razumjeti.insomnia wrote: 07 Feb 2020, 15:56 A cuj teoretski moze i doci u USA te postati clan NASA-e pa onda i prva Bosanka u svemiru
Predpostavljas li koji nivo jezika treba za rad u prosvjeti?
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests