Kako stojite s matematikom?
Moderator: Krokodil Behko
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Kako stojite s matematikom?
Nice try je u pravu.
Last edited by prog321 on 10 Feb 2020, 10:15, edited 1 time in total.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Nice Try je upravu.prog321 wrote: 10 Feb 2020, 09:49 Rekli smo C na kvadrat =3 na kvadrat +4 na kvadrat
Da izračunamo C onda onaj kvadrat prebacimo i postane korjen.
Taj korjen briše kvadrate na 3 i 4.
I ostane C =7
I sama pitagorina teorema kaže da u biti zbir dvije katete daju ti hipotenuzu.
Mogli smo to odmah izračunati bez korjena i kvadrata. . Samo treba malo mućnuti.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2854 times
- Been thanked: 23547 times
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Naravno da jest..Snowie wrote: 10 Feb 2020, 09:54Nice Try je upravu.prog321 wrote: 10 Feb 2020, 09:49 Rekli smo C na kvadrat =3 na kvadrat +4 na kvadrat
Da izračunamo C onda onaj kvadrat prebacimo i postane korjen.
Taj korjen briše kvadrate na 3 i 4.
I ostane C =7
I sama pitagorina teorema kaže da u biti zbir dvije katete daju ti hipotenuzu.
Mogli smo to odmah izračunati bez korjena i kvadrata. . Samo treba malo mućnuti.
Za 8 razred osnovne.
Ja sam tačniji za veći nivo.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Ovo je pitagora iz 6og.
U pravu si.
Namjerno zakomplikovao da bi vas zbunio. .
Evo sad ću naci nešto iz 8og.
U pravu si.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2854 times
- Been thanked: 23547 times
Niko meni parket da izracuna,bice ostataka puno. 
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Zadatak je vrlo jednostavan. Ti ga komplikujes a i c na kvadrat= 4 na kvadrat + 3 na kvadrat ne moze nikako biti 7 ako gledamo po onoj sliciprog321 wrote: 10 Feb 2020, 10:13 Ovo je pitagora iz 6og.
U pravu si.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Snowie. Evo pitanja iz 8og.
Izračunajte katete trougla koji ima hipotenizu korjen od 18. ?
Koristite pitagorinu teoremu.
Izračunajte katete trougla koji ima hipotenizu korjen od 18. ?
Koristite pitagorinu teoremu.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Snowie wrote: 10 Feb 2020, 10:17Zadatak je vrlo jednostavan. Ti ga komplikujes a i c na kvadrat= 4 na kvadrat + 3 na kvadrat ne moze nikako biti 7 ako gledamo po onoj sliciprog321 wrote: 10 Feb 2020, 10:13 Ovo je pitagora iz 6og.
U pravu si.
Evo sad ću naci nešto iz 8og.![]()
Naravno da može.
Duž dvije katete na kvadrat daji ti hipotenuzu na kvadrat. To je u svim naprednijim zadacima hoš više izraženo. Evo izračunaj ovaj novi zadatak. Pa će ti možda biti jasnije.
Po tebi je 49=25?prog321 wrote: 10 Feb 2020, 10:23Snowie wrote: 10 Feb 2020, 10:17
Zadatak je vrlo jednostavan. Ti ga komplikujes a i c na kvadrat= 4 na kvadrat + 3 na kvadrat ne moze nikako biti 7 ako gledamo po onoj slici![]()
Naravno da može.
Duž dvije katete na kvadrat daji ti hipotenuzu na kvadrat. To je u svim naprednijim zadacima hoš više izraženo. Evo izračunaj ovaj novi zadatak. Pa će ti možda biti jasnije.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Možeš li izračunati ?
To je malo napredniji zadatak ali nije težak.
Samo mučni malo.
Rekoh već onaj zadatak je za amere vjerovatno bio.
Ja bih ga napravio više seksi. Ali ono je bilo prejednostavno. A to zna itekako biti problem ako se navikneš na komplikovaniji shit.
Samo mučni malo.
Ja bih ga napravio više seksi. Ali ono je bilo prejednostavno. A to zna itekako biti problem ako se navikneš na komplikovaniji shit.
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 26 times
Pa daj tlocrt te sobe ba
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
Ne mogu, mogla sam nekad prije ali vec dugo se ne koristim matematikom toliko pa sam zaboravila malo kako se racunaprog321 wrote: 10 Feb 2020, 10:52 Možeš li izračunati ?
Samo mučni malo.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2706 times
- Been thanked: 4843 times
O čemu ti?prog321 wrote: 10 Feb 2020, 09:39 Da. Ali korjen se prebaci prije računjanja kvadrata.
Korjen izbriše kvadrat.
Ostane 3+4
![]()
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Kaze da je to neka visa matematika to njegovo nestoNora Ibsenova wrote: 10 Feb 2020, 11:01O čemu ti?prog321 wrote: 10 Feb 2020, 09:39 Da. Ali korjen se prebaci prije računjanja kvadrata.
Korjen izbriše kvadrat.
Ostane 3+4
![]()
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2706 times
- Been thanked: 4843 times
Ma kakva viša matematika.
Uzmeš papir i nacrtaš dvije katete od 3 i 4 cm i vidjećeš da nema teoretske šanse da hipotenuza bude išta više od 5 cm.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Znas li izracunati onaj njegov zadatak: Izračunajte katete trougla koji ima hipotenizu korijen iz 18? Ja nisam pametnaNora Ibsenova wrote: 10 Feb 2020, 11:05Ma kakva viša matematika.
Uzmeš papir i nacrtaš dvije katete od 3 i 4 cm i vidjećeš da nema teoretske šanse da hipotenuza bude išta više od 5 cm.