Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Hoće li biti lakše ako stavimo hipotenuzu recimo korjen od 5 ?
Hajd neka bude korjen od 3.
Ps.
U redu je Nora. Nismo se razumjeli.
Pa nije uredu naravno. Ali nećemo tako naprijed.
Objasni, nacrtaj, izračunaj.
Ja ću ti odmah reći da ne može. A ti probaj pa mi dokaži da može.
Nemoj toga nismo se razumjeli.
Ili si trol, ili pojma nemaš o matematici
Ne znam šta da ti kažem a da ne zvučim agresivno ko ti.
Ti si govorila o trouglu. Ja sam odgovorio trougao.
Onda si ti spomenula pravougli trougao. Ja sam onda ušutio jer to nije ono o čemu sam ja pričao.
Pokahontaš ?
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
A kakvo je to omalovazavanje isticuci za koji je razred zadatak Evo ja ne znam ni zadatak za 5. uradit, ne znam razlomke, ne znam racunske operacije sa negativnim brojevima, ne znam korijen, ne znam Pitagorinu teoremu, ni tablica mnozenja mi ne ide glatko, ne znam nista osim sabiranja i oduzimanja.
Ipak, daj mi bilo sta iz historije, geografije, biologije, daj mi sta hoces iz strucnih predmeta medicinske skole i dozvoli samo dva puta da procitam, ja sam to naucila.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Ja ću ti odmah reći da ne može. A ti probaj pa mi dokaži da može.
Nemoj toga nismo se razumjeli.
Ili si trol, ili pojma nemaš o matematici
Onda si ti spomenula pravougli trougao. Ja sam onda ušutio jer to nije ono o čemu sam ja pričao.
Pokahontaš ?
ali pohakontaj ti kad kažeš hipotenuza i kateta, onda je riječ o pravouglom trouglu.
Pitagorina teorema se odnosi samo na pravougli trougao.
Da nije tako, puno lakše bih položila kinematiku jer bi onda na svaki trokutić na koji naiđem krhnula pitagorinu teoremu i Bog da me vidi. Ali ne može.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Pokahontaš ?
ali pohakontaj ti kad kažeš hipotenuza i kateta, onda je riječ o pravouglom trouglu.
Da nije tako, puno lakše bih položila kinematiku jer bi onda na svaki trokutić na koji naiđem krhnula pitagorinu teoremu i Bog da me vidi. Ali ne može.
U biti možeš ti na svaki trokutić staviti pitagorinu teoremu.
Last edited by prog321 on 10 Feb 2020, 12:13, edited 1 time in total.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
spacebound wrote: 10 Feb 2020, 12:10
A kakvo je to omalovazavanje isticuci za koji je razred zadatak Evo ja ne znam ni zadatak za 5. uradit, ne znam razlomke, ne znam racunske operacije sa negativnim brojevima, ne znam korijen, ne znam Pitagorinu teoremu, ni tablica mnozenja mi ne ide glatko, ne znam nista osim sabiranja i oduzimanja.
Ipak, daj mi bilo sta iz historije, geografije, biologije, daj mi sta hoces iz strucnih predmeta medicinske skole i dozvoli samo dva puta da procitam, ja sam to naucila.
Nije omalovažavanje nego nivoi znanja i težine matematike. Znači, samo matematike.
Ako ti ne ide matematika ne znači da si ti komplet na nivou petog razreda, nego da ti je znanje matematike na tom nivou.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
U biti možeš ti na svaki trouglić staviti pitagorinu teoremu.
Možeš ako ga svedeš na pravougli trougao. I to sam već objasnila.
Ili možeš koristiti sinusni ili kosinusni poučak, na svakom trouglu, ali to nije pitagorina teorema.
Šta je hipotenuza?
Hipotenuza je najduža strana pravouglog trouglaa na strani suprotnoj od pravog ugla. Dužina hipotenuze pravouglog trougla može se naći pomoću Pitagorine teoreme.
Šta je pitagorina teorema?
Površina kvadrata nad hipotenuzom pravokutnog trokuta jednaka je zbroju površina kvadrata nad katetama.
spacebound wrote: 10 Feb 2020, 12:10
Nije omalovažavanje nego nivoi znanja i težine matematike. Znači, samo matematike.
Ako ti ne ide matematika ne znači da si ti komplet na nivou petog razreda, nego da ti je znanje matematike na tom nivou.
Ma zbog proga napisah, jer se obraca nadmeno i sa visine.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.