Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Problem je što da bi ovo bilo matematički tačno morao je u zadatku stajati uvjet da se radi o jednakokrakom trouglu.
Ako se ne radi o trouglu sa istim kracima (što nisi naglasio u zadatku pa se podrazumijeva da ne radi) ti si upravo riješio jednačinu sa dvije nepoznate što je matematički potpuno netačno.
*riješio je pod velikim navodnim znacima jer da bi se našle dvije nepoznate potrebno je imat sistem od dvije jednačine sa dvije nepoznate.
De ne blamiraj se.
Ne moraju uopšte biti jednakokraki .
Matematički je potpuno tačno. Imam knjigu kao dokaz.
A ti se dzabe ukopavaš.
Evo recimo da je hipotenuza korjen od 5. Trougao nema iste krake.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
A matematika je interesantna upravo kod ovakvih zadataka gdje je seksines izražen. Moraš uključiti maštu.
Dvije nepoznate a tri strane. Kako dalje.
I tu ta mašta dolazi do izražaja koju ti Nora nažalost nemaš.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Sta procito, prodo ih po 2 marke na hepoku 95 gpdine. Pune 2 kurije. Najzalivije mi one 1000 zasto, 1000 zato. I zivotinjskog carstva. I bilo je casno zivjeti s titom. Debele korice.
cuj ukljuciti mastu, a kaze kako naci katete pravouglog trougla, ako je hipotenuza korijen 18
kojeg, cijeg, kakvog nista
I onda dobije na kraju da je korijen 18 = 6
kad se kaze jednakostranicni pravougli trougao logicno da ce biti "2+2" i vjerovatno bi svi rijesili
kad izostavis rijec jednakostranicni to puno mijenja
Sta procito, prodo ih po 2 marke na hepoku 95 gpdine. Pune 2 kurije. Najzalivije mi one 1000 zasto, 1000 zato. I zivotinjskog carstva. I bilo je casno zivjeti s titom. Debele korice.
Vrag wrote: 11 Feb 2020, 16:14
cuj ukljuciti mastu, a kaze kako naci katete pravouglog trougla, ako je hipotenuza korijen 18
kojeg, cijeg, kakvog nista
I onda dobije na kraju da je korijen 18 = 6
kad se kaze jednakostranicni pravougli trougao logicno da ce biti "2+2" i vjerovatno bi svi rijesili
kad izostavis rijec jednakostranicni to puno mijenja
Problem je što da bi ovo bilo matematički tačno morao je u zadatku stajati uvjet da se radi o jednakokrakom trouglu.
Ako se ne radi o trouglu sa istim kracima (što nisi naglasio u zadatku pa se podrazumijeva da ne radi) ti si upravo riješio jednačinu sa dvije nepoznate što je matematički potpuno netačno.
*riješio je pod velikim navodnim znacima jer da bi se našle dvije nepoznate potrebno je imat sistem od dvije jednačine sa dvije nepoznate.
De ne blamiraj se.
A ti se dzabe ukopavaš.
Pa ne moze i nije tačno.
Ako nisu jednaki kraci onda je bezbroj rješenja.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
prog321 wrote: 11 Feb 2020, 15:50
A matematika je interesantna upravo kod ovakvih zadataka gdje je seksines izražen. Moraš uključiti maštu.
Izađi ti na ispit pa maštaj do ujutru, svak će te oborit.
Može se maštat Al je bezbroj kombinacija čiji zbor kvadrata daje 18. Ne samo 3 i 3 kao što si ti to uradio.
Al hajd, skontala sam davno da si trolčina obična.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
De ne blamiraj se.
A ti se dzabe ukopavaš.
Pa ne moze i nije tačno.
Ako nisu jednaki kraci onda je bezbroj rješenja.
Jedno riješenje.
prog321 wrote: 11 Feb 2020, 16:27
Trol sam jer ti pojma nemaš.
I kažeš ideš na neke skole matematike.
A ja ovo preko .rca radim.
Znači ono kad mi je dosadno.
Radiš ti nešto Al pojma nemaš.
Salko_dvominutaš wrote: 11 Feb 2020, 15:44
kako se zvala ona knjižica što smo je nosali u srednjoj nešta, neke formule bila mala plava, ništa nisam konto šta u njoj piše al sam je morao imat...
jao, ja sma to rasturala, logaritamske tablice
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"