Socrates wrote: 13 Feb 2020, 20:18 Šta bi tek katolici u Americi rekli?
Jednog predsjednika imase, i njega roknuse.
Zar Obama nije katolik?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Socrates wrote: 13 Feb 2020, 20:18 Šta bi tek katolici u Americi rekli?
Nije.Krokodil Behko wrote: 13 Feb 2020, 20:21Socrates wrote: 13 Feb 2020, 20:18 Šta bi tek katolici u Americi rekli?
Zar Obama nije katolik?
Po broju napada na bogomolje u Fr prednjace napadi na crkve. I to debelo prednjace.vila wrote: 13 Feb 2020, 20:17 @rocke
Mislis li da katolicanstvo ne trpi hejtanje u europi?
I da li bi itko reagirao da je djevojka sve isto izrekla o bibliji?
Ustvari..bi netko
Ali sigurno ne bi otislo toliko daleko da predsjednik ima sto na to reci
Hocu reci: posve je uobicajeno u medijskom,umjetnickom,blogerskom i ostalom svijetu izrugivati se sa katolicanstvom
Nazoves to performans i dobijes aplauz
E jbg sad, ti odobravas vrijeđanje čitave religije zato što je jedan pripadnik idiot?Podrinjac wrote: 13 Feb 2020, 20:24 A uvreda upučena njoj od muslimana. Da je prljava kurva, lezbijka... Šta s tim?
Pa u Bosni se religije stalno vrijeđaju, i...?
Prodaje izlizane, populističke, balkanske fore...insomnia wrote: 13 Feb 2020, 20:27 Makronu bi bolje bilo da se prifati posla. Penzione reforme i ostalog. Jebeni sindikati haman svaki dan protestuju. Kako ce supak frknuti Hollandeov poraz ce izgledati kao uspjeh
Socrates wrote: 13 Feb 2020, 20:05 Jbg, rock, ti pretjera ovdje u mnogo stvari.
Sta je tako loše što guraju specijalne veze sa Turskom, a smatraju da joj nije mjesto u EU?
To su prije svega ekonomski razlozi, a ne razlozi vjere.
Da li su uopste Turci spremni da se odreknu svoje nacije, da bi zadovoljili tu tvoju viziju Evrope?
Uglavnom muslimanska nacija sa 75 miliona ljudi i rastućom ekonomijom.said the mainly Muslim nation, with its 75 million people and a growing economy
Jesi li ti ikad pobogu sreo ijednog Turcina?Rockefeller wrote: 13 Feb 2020, 20:29Socrates wrote: 13 Feb 2020, 20:05 Jbg, rock, ti pretjera ovdje u mnogo stvari.
Sta je tako loše što guraju specijalne veze sa Turskom, a smatraju da joj nije mjesto u EU?
To su prije svega ekonomski razlozi, a ne razlozi vjere.
Da li su uopste Turci spremni da se odreknu svoje nacije, da bi zadovoljili tu tvoju viziju Evrope?Uglavnom muslimanska nacija sa 75 miliona ljudi i rastućom ekonomijom.said the mainly Muslim nation, with its 75 million people and a growing economy
Druga je uloga ulaska Turske u EU - uspostavio bi se balans i dao glas narodu jer na 500 miliona stanovnika 100 miliona muslimana (oni su diskriminisani na osnovu vjere) nije zanemarivo.
Turci u korjenu nisu nacionalisti oni su to postali u odgovoru na europski nacionalizam. Koliki su Turci bili nacionalisti prije Kemala Pashe Ataturka najbolje govori činjenica da se Mehmed II Osvajač nakon osvajanja Konstantinopola krunisao carem Rima a ne sultanom Turske. Turski nacionalizam je novijeg datuma, počinje sa njihovom borbom za oslobodjenje 1919.
Do tada su društvenu elitu činili mnogi ali izmedju ostalih i janičari - ljudi uglavnom neturskog porijekla. Ne želim da kažem da su bili svileni i idealni ali imali su neki osnov od kojeg su mogli krenuti.
Epilog turskog nacionalizma: 1.5 Armenaca pobijeno, očišćena današnja Turska od Armenije, nepriznata država Kipar, očišćenja Mala Azija od Grka (uglavnom tudjmanovim humanim preseljenjem).
Ne bi ja sad isla toliko daleko ...Socrates wrote: 13 Feb 2020, 20:18 Šta bi tek katolici u Americi rekli?
Ljudima je otežano zapošljavanje, obrazovanje, osnovno normalno funkcionisanje. I dugujem ti nešto posredno povezano sa ovim; sve što sam mislio za Komšića danas ne mislim. Sve što se uradilo njegovim biranjem u predsjedništvo je da su se dva naroda udaljila i da je nestao politički pluralizam kod oba ta naroda.vila wrote: 13 Feb 2020, 20:17 @rocke
Ustvari..bi netko
Hocu reci: posve je uobicajeno u medijskom,umjetnickom,blogerskom i ostalom svijetu izrugivati se sa katolicanstvom
A mogao si me davno poslusatiRockefeller wrote: 13 Feb 2020, 20:37Ljudima je otežano zapošljavanje, obrazovanje, osnovno normalno funkcionisanje. I dugujem ti nešto posredno povezano sa ovim; sve što sam mislio za Komšića danas ne mislim. Sve što se uradilo njegovim biranjem u predsjedništvo je da su se dva naroda udaljila i da je nestao politički pluralizam kod oba ta naroda.vila wrote: 13 Feb 2020, 20:17 @rocke
Ustvari..bi netko
Pa gledaj, podloga stvaranja američke države su radovi politickog filozofa John Locke-a, a on je bio žestoki anti-katolik. Naravno da to sada nije toliko izraženo, al' opet. Ne bih dalje o tome.vila wrote: 13 Feb 2020, 20:35Ne bi ja sad isla toliko daleko ...Socrates wrote: 13 Feb 2020, 20:18 Šta bi tek katolici u Americi rekli?
Ovo me posjetilo na onaj dogadaj u fr...čarlinesto
Znaci karikature proroka objavljene u novinama su izazvale nasilje
I ja sam tada reagirala (vjerojatno bi i sada) u stilu
Koji klinac imaju objavljivati nesto sto vrijeda vjerske osjecaje jedne skupine i tako izazivati potencijalno nasilje a sve pod okriljem novinarske slobode
Al onda sam se zapitala
Zasto bi muslimani u europi imali drugaciji "status" ?
To jest zasto bi bili postedeni vrijedanja vjerskih osjecaja ako vec i katolici trpe isto?
Ja ne bih mijenjao ime. Volim ponekad pred spavanje se nasmijat Zoranu Kesiću kako ismijava srpske časopise a ti me tim rezonovanjima podsjećaš na njega: Rocke bi da ukida Francusku! Francuska na koljenima. Arapi zahtjevaju islamsku republiku! I tako dalje. Nisam kreativan k'o Kurir i Tanjug.Socrates wrote: 13 Feb 2020, 20:29 I o kakvoj fucking multikulturalnosti Rocke priča kad bi mjenjao ime Francuske?
Biće svih ostalih, al' neće Francuza?
A kako imamo previse rasprava na forumu pa nemamo kad ?Socrates wrote: 13 Feb 2020, 20:41Pa gledaj, podloga stvaranja američke države su radovi politickog filozofa John Locke-a, a on je bio žestoki anti-katolik. Naravno da to sada nije toliko izraženo, al' opet. Ne bih dalje o tome.vila wrote: 13 Feb 2020, 20:35
Ne bi ja sad isla toliko daleko ...
Koji klinac imaju objavljivati nesto sto vrijeda vjerske osjecaje jedne skupine i tako izazivati potencijalno nasilje a sve pod okriljem novinarske slobode
Al onda sam se zapitala
To jest zasto bi bili postedeni vrijedanja vjerskih osjecaja ako vec i katolici trpe isto?
A ovo oko vrijeđanja, iskreno, podugacka je to rasprava.
Isto, citati Rocka na ovakvim temama je prosto besmisleno, jer ovo njegovo iskreno ne vodi nigdje, al' eto.
Pa i ne treba drukčiji status, riječ je o nečemu drugom: naviknutosti katolika na samorazumijevajuću slobodu da ih se vrijeđa (odnosno ne katolike nego područje svetog u katoličanstvu) a oni sliježu ramenima jer je to, naprosto, tako, tako treba, ne može se protiv toga, poklopi se ušima, šuti, itd.vila wrote: 13 Feb 2020, 20:35Ne bi ja sad isla toliko daleko ...Socrates wrote: 13 Feb 2020, 20:18 Šta bi tek katolici u Americi rekli?
Al onda sam se zapitala