Prodavačica odgovara: 'Nije sir skup, nego si se ti loše udala.'

Moderator: spacebound
Afganistanci nisu HarapiDorian wrote: 17 Feb 2020, 15:00Juče gledam emisiju sa Morganom Freemanom kao voditeljem. I priča je o muzičarki iz Afganistana koja pjeva u pravima žena u Afganistanu, zove se Paradise Sorouri.
I priča ona kako je jednog dana, dok još nije pobjegla iz Afganistana, čula vijest da joj je rodica, mislim da je kćerka od tetke, izvršila samoubistvo samospaljivanjem jer su htjeli da je udaju za čovjeka od 60-ak godina. Djevojčica je imala 11. Njena sestra, koja je tada imala 9, zajedno sa sestrom se zapalila svjesna da ako sestra umre, ona će biti ta koju će udati. Ova mlađa je preživjela, ali izgorjela je više od pola.
Slava Allahu i braći Arapima...
Nisu ni mnogo različiti.insomnia wrote: 17 Feb 2020, 15:28Afganistanci nisu HarapiDorian wrote: 17 Feb 2020, 15:00
Juče gledam emisiju sa Morganom Freemanom kao voditeljem. I priča je o muzičarki iz Afganistana koja pjeva u pravima žena u Afganistanu, zove se Paradise Sorouri.
I priča ona kako je jednog dana, dok još nije pobjegla iz Afganistana, čula vijest da joj je rodica, mislim da je kćerka od tetke, izvršila samoubistvo samospaljivanjem jer su htjeli da je udaju za čovjeka od 60-ak godina. Djevojčica je imala 11. Njena sestra, koja je tada imala 9, zajedno sa sestrom se zapalila svjesna da ako sestra umre, ona će biti ta koju će udati. Ova mlađa je preživjela, ali izgorjela je više od pola.
Slava Allahu i braći Arapima...
Da ti ja ne pričam, sve to možeš čitati i slušati direktno od nje.
Ne kazem ja da ona izmislja no da su to plemenski obicaji koji nemaju puno veze sa religijamaDorian wrote: 17 Feb 2020, 16:06Da ti ja ne pričam, sve to možeš čitati i slušati direktno od nje.
https://www.theguardian.com/music/2016/ ... -interview
1. Žena konkretno priča o talibanima.insomnia wrote: 17 Feb 2020, 16:30Ne kazem ja da ona izmislja no da su to plemenski obicaji koji nemaju puno veze sa religijamaDorian wrote: 17 Feb 2020, 16:06
Da ti ja ne pričam, sve to možeš čitati i slušati direktno od nje.
https://www.theguardian.com/music/2016/ ... -interview
Jel trazi babo sebi il sinu tu zenu?Hannibal wrote: 17 Feb 2020, 14:19 lik ima vec jednu zenu i dvoje djece msm, najstariji sin mu je inzinjer u aldzaziri
Dobro i sta predlazes? Da ih bombardujemo? Silom pokrstimo? Oni su takvi bili i prije a haman ce biti i poslije islama. Oni se i u Engleskoj tako ponasajuDorian wrote: 17 Feb 2020, 16:401. Žena konkretno priča o talibanima.insomnia wrote: 17 Feb 2020, 16:30
Ne kazem ja da ona izmislja no da su to plemenski obicaji koji nemaju puno veze sa religijama
2. Da pobijedi zlo dovoljno je da dobro ništa na uradi. Ako je islam dobro...
To ti je isto kao da kažeš "Nema veze, onaj pedofil, to je genetski u njegovoj porodici". I pustiš ga da nastavi...
Doduše, ja sam za to da jedna kultura ne nameće svoje vrijednosti drugoj, pa što se mene tiče neka i islam pusti da ljudi koji ga prihvate nastave sa plemenskim običajima.
Samo, šta će im onda uopšte islam i kakva uopšte korist od njega? Ali, to su već teška pitanja.
Petljaš se u islam a pojma nemaš o njemu.Dorian wrote: 17 Feb 2020, 16:401. Žena konkretno priča o talibanima.insomnia wrote: 17 Feb 2020, 16:30
Ne kazem ja da ona izmislja no da su to plemenski obicaji koji nemaju puno veze sa religijama
To ti je isto kao da kažeš "Nema veze, onaj pedofil, to je genetski u njegovoj porodici". I pustiš ga da nastavi...
Doduše, ja sam za to da jedna kultura ne nameće svoje vrijednosti drugoj, pa što se mene tiče neka i islam pusti da ljudi koji ga prihvate nastave sa plemenskim običajima.
Samo, šta će im onda uopšte islam i kakva uopšte korist od njega? Ali, to su već teška pitanja.
Odvadi i ti maloprog321 wrote: 17 Feb 2020, 17:04Petljaš se u islam a pojma nemaš o njemu.Dorian wrote: 17 Feb 2020, 16:40
1. Žena konkretno priča o talibanima.
I neumjesno ga parkiraš sa temom koja nema veze sa tim.
Onog iz afganistana ko bi oženio 11godisnje dijete rokno bih prije bilo kog četnika.
Shvataš sad koliko to ima zajedničko sa muslimanima ?
Pedofilija nije dozvoljena u islamu.
Uzmaš primjer retardiranih talibana isto kao kad bih ja uzeo primjer sektaškog krstaša iz amerike koji je isto tako silovao djevojčice i govorio da su svi amerikanci ili svi protestanti takvi.
Nonsense.