Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
I nisam ja tako stroga, samo sam svjesna da bez rada nista ne dolazi. Osim ako si guzonjin sin ili kcerka.
Da sam ti napisala, da si trebao kao ja potpuno obnoviti izgorjelu roditeljsku kucu od rata, usput raditi, studirati, raditi, raditi, usput placati sopstvene rezije, uciti, opet na posao.... I do 27 godine sve to obaviti, da se usele I zive ko ljudi a ne izbjeglice, gadjao bi me necim?
Pa eto, nikom to ne bih preporucila ko nije dovoljno jak.
Što bih te gađao? Cijenim svačiju borbu za sebe, a pogotovo za druge. Rijetko ko ima 'pumpu' za to.
A i to kod guzonjinih sinova, pitanje je da li im uopšte nešto dolazi u kvalitativnom smislu. Sve su to empty veins and plastic broken crowns.
Pa jeste. Ali bilo je momenata kad sam mislila da im je sve naklonjeno I lakse, dok danas mislim da je moj zivot OK, I da sam po svijesti drugacija od njih. A to nije mala stvar.
Neko bi rekao da se tjesim.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
insomnia wrote: 18 Feb 2020, 10:38
Kasno je 40 za posao. Prekasno
U BiH nije, ako i tad uspijes naci
Masu ljudi ne bira da ne radi, tako ih zapadne. Poslije na crno sta radi, zavrsava, snalazi se...pa te u 40 uspije naci fini posao.
Otkad sam odselila ne bih vise nikad ni kune trazila od roditelja, nema sanse. Radije zajedno sa svojim muskarcem rjesavam zivot (jer pojedinacno bi tesko) nego da me roditelji financiraju.
Zena kojoj pomaze muskarac financijski - nesamostalna, ovisna o muskarcu i njegovim parama
Zena koja zivi sama, ali u recimo naslijedenoj nekretnini, uz pomoc roditelja, ali ima svoju placu i "svoj novcanik" i muskarac joj ne treba - emancipirana, samostalna, neovisna
Dorian wrote: 18 Feb 2020, 11:00
Kako do 40. imati stan kada radiš za 500 KM?
Jednostavno, odlučiš se i to je to .... ja sam sa 35 podigao stambeni kredit, iako mi je plata bila, doduše ne 500 već 700 KM ... i ev me ... živ i zdrav ... ide pomalo .... imam svoje mjesto pod suncem ... a da bi se skućio moraš zategnuti kaiš buraz ... nema ništa na lijepe oči ni džaba
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Dorian wrote: 18 Feb 2020, 11:00
Kako do 40. imati stan kada radiš za 500 KM?
Jednostavno, odlučiš se i to je to .... ja sam sa 35 podigao stambeni kredit, iako mi je plata bila, doduše ne 500 već 700 KM ... i ev me ... živ i zdrav ... ide pomalo .... imam svoje mjesto pod suncem ... a da bi se skućio moraš zategnuti kaiš buraz ... nema ništa na lijepe oči ni džaba
E, dobro si.
Digao je I kredit I otplacivao rate za stan.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.