Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Kuhar sigurno neće ispod hiljade ustati. A ne možeš ga naći za te pare. Policajci uvijek budu dodatno plaćeni. Prekvalifikacije. Seminari.
Medicinare ne mozes zadržati u bosni.
Ovi u proizvodnji u fabrikama. Vrti se oko hiljadu ako nisi početnik.
Znači ostaju pekara i bingo.
Svi ostali više zarađuju .
Izvinite. Znam da vam probijam balon. Ali samo istinu kažem.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Heidi wrote: 18 Feb 2020, 11:37
Dorian, napisah ti, moj prijatelj je radio mnogo, da, imao je rate, ali zivio je kod roditelja do 38. Nije htio da se ozeni dok to nije osposobio.
Ko ne zeli I ne mora, ili ne moze, svejedno, nije smak svijeta. Samo kazem da je bolje.
prog321 wrote: 18 Feb 2020, 12:05
Kuhar sigurno neće ispod hiljade ustati. A ne možeš ga naći za te pare. Policajci uvijek budu dodatno plaćeni. Prekvalifikacije. Seminari.
Medicinare ne mozes zadržati u bosni.
Ovi u proizvodnji u fabrikama. Vrti se oko hiljadu ako nisi početnik.
Znači ostaju pekara i bingo.
Svi ostali više zarađuju .
Izvinite. Znam da vam probijam balon. Ali samo istinu kažem.
Koliko onda treba biti plaćen radnik u realnom sektoru (od čijih para se daju plate gore navedenim Policajcima)?!
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Kad smo kod plata vec. Moja sestra zavrsila medicinu, dobila posao u domu zdravlja, plata 500 maraka, radila mjesec i dala otkaz. To je bas ponizavanje cisto, neko ko ima zavrsen fakultet raditi za tako malo.
gospođa Brams wrote: 18 Feb 2020, 11:51
Mislim da se puno ljudi, pogotovo zena danas, razbacuje rijecima "samostalan" "neovisan" i slicno, a tko od nas to zaista jest...tko od nas je bas sve stekao sam i ne uziva ni na koji nacin plodove tudeg rada...ja za sebe uopce ne mislim da sam neovisna jer sam imala pomoc, i od roditelja i od muskarca, ali ne smatram to uopce necim negativnim, nit smatram da bi svi trebali moci sve sami. Nema nista lose u tome da zeni treba muskarac, kao ni obrnuto. U svakom mogucem smislu. To je prirodno.
Snowie wrote: 18 Feb 2020, 12:42
Kad smo kod plata vec. Moja sestra zavrsila medicinu, dobila posao u domu zdravlja, plata 500 maraka, radila mjesec i dala otkaz. To je bas ponizavanje cisto, neko ko ima zavrsen fakultet raditi za tako malo.
Tek je počela. Nema radnog iskustva. Zakačila se na državnu sisu. Šta hoće više?
Ja joj ne bih dao bi toliko.
Ionako će otići u njemačku kad stekne radno iskustvo.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
Snowie wrote: 18 Feb 2020, 12:42
Tek je počela. Nema radnog iskustva. Zakačila se na državnu sisu. Šta hoće više?
Znala sam da ces ti prvi se javiti sa glupim komentarom
Cuj sta hoce vise? Pa nije 6 godina studirala da sad radi u domu i pise po papirima i daje uputinice ljudima. Radila je koliko hoces, volontirala u Opcoj bolnici, na KUM-u, ali joj je to vise dosadilo, raditi za dzaba. Ali eto to se ne racuna kao iskustvo?
Znala sam da ces ti prvi se javiti sa glupim komentarom
Cuj sta hoce vise? Pa nije 6 godina studirala da sad radi u domu i pise po papirima i daje uputinice ljudima. Radila je koliko hoces, volontirala u Opcoj bolnici, na KUM-u, ali joj je to vise dosadilo, raditi za dzaba. Ali eto to se ne racuna kao iskustvo?
Vidiš studija ti ništa ne znači bez radnog iskustva.
Šta mi znači što si učila 6 godina ako ne znaš držati iglu? Ako si ters prema pacijentima ? Ako si nekulturna. Neuredna . I u biti krkan ?
Hajde objasni?