Pa jel ti citas sta ja pisem? Sad sam ti rekla da je volontirala u opcoj, kad kazem volontirala mislim radila sa na raznim odjelilma, radila sa pacijentima, davala infuzije, inekcije, vakcine, asistirala na operacijama, laganim i onim komplikovanim, nekad i po 5-6 sati, i jos sta sve doktori rade. Nisam strucnjak za medicinu pa da sad ne pisem preopsirno. Uglavnom cura ima iskustva.prog321 wrote: 18 Feb 2020, 12:57Vidiš studija ti ništa ne znači bez radnog iskustva.Snowie wrote: 18 Feb 2020, 12:51
Znala sam da ces ti prvi se javiti sa glupim komentarom![]()
Cuj sta hoce vise? Pa nije 6 godina studirala da sad radi u domu i pise po papirima i daje uputinice ljudima. Radila je koliko hoces, volontirala u Opcoj bolnici, na KUM-u, ali joj je to vise dosadilo, raditi za dzaba. Ali eto to se ne racuna kao iskustvo?
Šta mi znači što si učila 6 godina ako ne znaš držati iglu? Ako si ters prema pacijentima ? Ako si nekulturna. Neuredna . I u biti krkan ?
Hajde objasni?
Za koga se sređuju žene?
Moderator: spacebound
Re: Savremene djevojke žele se udati za bogataše
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9795 times
- Been thanked: 16457 times
- Status: Offline
Ne hranite trola 

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 5021 times
- Been thanked: 6520 times
- Status: Online
+1lejlamo wrote: 18 Feb 2020, 12:46evo jagospođa Brams wrote: 18 Feb 2020, 11:51 Mislim da se puno ljudi, pogotovo zena danas, razbacuje rijecima "samostalan" "neovisan" i slicno, a tko od nas to zaista jest...tko od nas je bas sve stekao sam i ne uziva ni na koji nacin plodove tudeg rada...ja za sebe uopce ne mislim da sam neovisna jer sam imala pomoc, i od roditelja i od muskarca, ali ne smatram to uopce necim negativnim, nit smatram da bi svi trebali moci sve sami. Nema nista lose u tome da zeni treba muskarac, kao ni obrnuto. U svakom mogucem smislu. To je prirodno.![]()
Sve, od do

Doduše još otplaćujem stambeni kredit pa je to za sad polustečeno

Last edited by Vanilla on 18 Feb 2020, 13:22, edited 1 time in total.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 1424 times
Snowie, moraš biti svjesna jedne stvari u BiH, sve će ti biti oprošteno osim poštenog rada, napretka, i boljitka.... Radiš dobro, budeš kažnjen sa duplo više posla za istu platu, napreduješ prebrzo, izmisli se milion nekih začkoljica dok te ovi koje si prestigao ne sustignu ili prestignu, a ti i dalje kao stoka radiš za siću, dok oni ''ništa neznaju'' a beru opasan keš .... Lično osjetio na svojoj kožo vjeruj mi...Snowie wrote: 18 Feb 2020, 13:02 Pa jel ti citas sta ja pisem? Sad sam ti rekla da je volontirala u opcoj, kad kazem volontirala mislim radila sa na raznim odjelilma, radila sa pacijentima, davala infuzije, inekcije, vakcine, asistirala na operacijama, laganim i onim komplikovanim, nekad i po 5-6 sati, i jos sta sve doktori rade. Nisam strucnjak za medicinu pa da sad ne pisem preopsirno. Uglavnom cura ima iskustva.
Ako ima išta u životu što mi ide na živce onda je to ona šuplja priča tipa ''pa ti to znaš'' .... Uredu ja to znam, ali zar to nebi trebalo biti plaćeno što ja to znam?!
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- prog321
- Aktivni forumaš
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Tu nešto fali. Tu moraju biti neki detalji koje ne znaš i koji su odlučujući faktor.Snowie wrote: 18 Feb 2020, 13:02Pa jel ti citas sta ja pisem? Sad sam ti rekla da je volontirala u opcoj, kad kazem volontirala mislim radila sa na raznim odjelilma, radila sa pacijentima, davala infuzije, inekcije, vakcine, asistirala na operacijama, laganim i onim komplikovanim, nekad i po 5-6 sati, i jos sta sve doktori rade. Nisam strucnjak za medicinu pa da sad ne pisem preopsirno. Uglavnom cura ima iskustva.prog321 wrote: 18 Feb 2020, 12:57
Vidiš studija ti ništa ne znači bez radnog iskustva.
Šta mi znači što si učila 6 godina ako ne znaš držati iglu? Ako si ters prema pacijentima ? Ako si nekulturna. Neuredna . I u biti krkan ?
Hajde objasni?
Mislim medicinar. Zašto uopšte pričamo o njima kad su svi pred deutsch amabasadom ?
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Prevedite te stanove na 1/1 kad se udate

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Trolanje je relativan pojam.
Vidim, sad se priča o financijskoj nezavisnosti.
A ko kaže da nezavisne žene ne biraju imućnije muškarce? Čak mislim da bi upravo one trebale takve da biraju.
Vidim, sad se priča o financijskoj nezavisnosti.
A ko kaže da nezavisne žene ne biraju imućnije muškarce? Čak mislim da bi upravo one trebale takve da biraju.
. . . . . . . . .
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
Dobrodošla u klub polustećenih

- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Priznajem samo ljubav

U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
500 maraka jeste malo.Snowie wrote: 18 Feb 2020, 12:42 Kad smo kod plata vec. Moja sestra zavrsila medicinu, dobila posao u domu zdravlja, plata 500 maraka, radila mjesec i dala otkaz. To je bas ponizavanje cisto, neko ko ima zavrsen fakultet raditi za tako malo.
Ali, završen fakultet ti ništa ne osigurava. Diploma fakulteta samo znači da ti je neko dao potvrdu da si položila potrebne ispite i možda stekla neko znanje.
Ali ti ta diploma ne osigurava validaciju tog znanja na tržištu, ne osigurava da to tvoje znanje neko traži, dakle, ne osigurava ti ni na ćeš imati posao, ni ako ga dobiješ da će biti pristojno plaćen.
Nekome rad vodoinstalatera više vrijedi od nečijeg fakulteta.
Znam ženu koja je završila hemiju, ima oko 50 godina i nikada nije radila kao hemičarka. Nikome hemičar u ovoj zemlji ne treba i džaba joj fakultet. Ženu kojoj je 40, završila žurnalistiku i nikada nije radila kao novinarka, znam ljude koji rade kao novinari sa završenom žurnalistikom i drugim fakultetima društvenih nauka a rade za plate od 450-700 KM, znam jednog pravnika koji radi kao taksista, jednog koji radi kao zanatlija (polaže laminate po kućama), imaš ekonomiste koji prodaju za pijaci za stolom itd.
Fakultet nije garancija ni za šta.
Naravno, možeš sebe i svoj fakultet cijeniti i zahtijevati da ti ga i drugi poštuju, ali ako ti tržište to ne potvrdi, džaba.
Nije više socijalistička Jugoslaviaj koja je koliko-toliko garantovala posao. I ljudi sa završenim visokim školama su kao i svi drugi, naprosto roba na tržištu, i prodaće se za onoliko za koliko je neko spreman da ih kupi.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1207 times
- Been thanked: 3823 times
Heidi, Lejla i Vanilla. 

Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Heidi
- Forum [Bot]
I bogatasi preferiraju nezavisne zene.
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Heidi
- Forum [Bot]
Ja bih sve prodala za ljubav. Al nema.
Pa uglavnom ima ko i svugdje muljaze..prog321 wrote: 18 Feb 2020, 13:07Tu nešto fali. Tu moraju biti neki detalji koje ne znaš i koji su odlučujući faktor.Snowie wrote: 18 Feb 2020, 13:02
Pa jel ti citas sta ja pisem? Sad sam ti rekla da je volontirala u opcoj, kad kazem volontirala mislim radila sa na raznim odjelilma, radila sa pacijentima, davala infuzije, inekcije, vakcine, asistirala na operacijama, laganim i onim komplikovanim, nekad i po 5-6 sati, i jos sta sve doktori rade. Nisam strucnjak za medicinu pa da sad ne pisem preopsirno. Uglavnom cura ima iskustva.
Mislim medicinar. Zašto uopšte pričamo o njima kad su svi pred deutsch amabasadom ?

Ali upravu si, ona sad ganja Njemacku, jos ispit jedan da polozi tamo i to je to
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1207 times
- Been thanked: 3823 times
Onda otplaćuj ratu.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ovo je lijepo čitati ovako napisano. Međutim, sasvim sam siguran da i ti imaš neke druge filtere osim ljubavi.
Da nemaš, onda bi svako na ovoj planeti imao istu šansu da ga zavolis. A to jednostavno nije tacno.
Last edited by Socrates on 18 Feb 2020, 13:15, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
- prog321
- Aktivni forumaš
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Spejs kaže ja trolam?Snowie wrote: 18 Feb 2020, 13:12Pa uglavnom ima ko i svugdje muljaze..prog321 wrote: 18 Feb 2020, 13:07
Tu nešto fali. Tu moraju biti neki detalji koje ne znaš i koji su odlučujući faktor.
Mislim medicinar. Zašto uopšte pričamo o njima kad su svi pred deutsch amabasadom ?![]()
Ali upravu si, ona sad ganja Njemacku, jos ispit jedan da polozi tamo i to je to![]()
A ti si mogla to odmah reći da ne gubim po sata života.

It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 195 times
- Been thanked: 842 times
Moje pitanje je bilo vise za razmisljanje, al nek ste se pohvalile 

somehow I manage
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Ok.