Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
prog321 wrote: 18 Feb 2020, 14:52
Ima naravno i starih ljudi koji hoće da ostanu.
Nismo ja i havana sami.
Ali medicinari. Pogotovo ako izmišlja neku platu od 500. Taj je u glavi već kupio kartu u jednom smjeru.
Ps. Od sad ko kaže da lupetam ili trolam neće dobiti odgovor od mene.
Hoces reci da moja sestra izmislja? Da joj bila normalna plata ko ono sto si dole naveo ne bi nikad dala otkaz.
To nije tačno da većina radi ispod 950. Samo što se kod nas računa neto plata. Odvojeno dodatak za hranu. Odvojeno dodatak za transport. I sve ostalo. Dok se na zapadu gleda sve zajedno bruto.
Itekako je tačno .... ja sa svim što si ti naveo dobijam 840 KM .... nemoj pričati ono što neznaš
Meni cim padne stanje ispod osam joja nesto me prisice
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio
Snowie wrote: 18 Feb 2020, 12:42
Kad smo kod plata vec. Moja sestra zavrsila medicinu, dobila posao u domu zdravlja, plata 500 maraka, radila mjesec i dala otkaz. To je bas ponizavanje cisto, neko ko ima zavrsen fakultet raditi za tako malo.
Tek je počela. Nema radnog iskustva. Zakačila se na državnu sisu. Šta hoće više?
Ja joj ne bih dao bi toliko.
Ionako će otići u njemačku kad stekne radno iskustvo.
E pajdo nekad je dobro razmislit hoces li rec ono sto se konstruisalo u mozgu.
I prvi put kada bude trebalo u 2 ujutro u januaru na -15 izaći iz kuće da se ode u ćenifu jer je nužda a nema WC-a u kući, pa se poslije oprati hladnom vodom iz pumpe u dvorištu, odjednom materijalno dobije strahovito na značaju.
A gdje to ima? Osim ako se ne udas negdje u Lukomir?
Mojne elitizma, cuj u lukomiru cenife
Stani na prag i udri ili zadji malo u sumu, nema nigdje nikog
Socrates wrote: 18 Feb 2020, 17:15
Sto se to zove topli obrok a ne samo obrok?
a je li termin potiče od ishrane zaposlenika u kantinama firme kada dobiju bonove za jedan obrok....pa obično naruče nešto toplo...? birokratski naziv ...troškovi prehrane