Ps Fata je Julija-KlaraFata wrote:Eh da...
Nekad davno, jos u srednjoj skoli, dobili smo temu za pismeni opisati osobu koju najvise volimo i ja, naravno, opisah svog djeda. Roditelji su uvijek bili roditelji,neko koga gledas sa izvjesnom dozom postovanja i straha (mada nisu bili strogi nikada),ali djed-on je bio pravi drug!Taj covjek je uvijek bio nasmijan,volio djecu,salio se s njima cak i na ulici.Kad krenu prve tresnje on ih kupi na pijaci i do kuce podijeli djeci sve sto je kupio.Pustao me da "radim" u njegovoj radionici,ustvari shupi u kojoj je bilo i "gujinij ociju", cak mi davao farbe da farbam.Nekako mi se u to vrijeme svidjalo farbanje necega pa taman to bila i obicna daska. A inace bavio se glumom, i u gradu su ga svi zvali "Djedo" (dj kao djuvec), i bila sam ponosna jer sam za neke bila "djedina unuka", a za madju generaciju, generaciju moga oca bila sam "Charlijev andjeo"Sjecam se, dok je radio u Domu kulture da sam uvijek isla s njim provjeravati je li sve zakljucano, i onda bismo izgurali veliki klavir na binu, i pustao mi je da "sviram", onda smo zajedno recitovali, ja sam plesala,a posto lijepo pjevam a on je glumac, samo za sebe smo izvodili scenu Mite i Kostane-on je recitovao a ja sam pjevala
Umro je prije par godina...
Njegova supruga,moja majka (kod nas nije nena nego majka) bila je susta suprotnost.Nije pricala puno, bila je tiha,ali ostra, i nekako me uvijek bilo strah da je ista pitam,ali nikad nije rekla "ne"...Sjecam se da mi je kradom davale pare da sebi kupim "Bravo"jer su moji branili da kupijem novine samo radi sjeckana slicica ... To su tatini roditelji.
S druge strane mamina mama je jos uvijek ziva,prije 30 godina je otisla u penzijujos uvijek je jednako bolesna/zdrava i jednako cesto mjeri pritisak i skace nam po glavama kod pojave najobicnijeg kaslja. Poprilicno nam se razlikuju gledista na sve, galamimo jedna drugu, jer za nju postoje razlici arsini kada su u pitanju unuci i unuke-jedan za mene i moju sestru, drugi za unuke u Austriji, i treci za kcerke mog dajdze...I tu se prepiremo, jer sta god "austrijanci" urade je super dobro, a sto uradimo mi eh,nas treba biti sramota, i takve gluposti. Ali volim je do neba! Posto vec ima 86 godina svaki put kad mi zazvoni telefon a zovu ne od kuce strah me je da ne kazu da s enjoj nesto dogodilo.Znam da je kraj blizu,i kad god sam kuci gledam da sto vise vremena provedem s njom, iako je tesko slusati istorije bolesti i sve o porodicnom stablu neke osobe koju nikad necu upoznati,a ona to sve zeli podijeliti s nekim
Nek mi je ziva i zdrava! Majka volim te puno!!!
Naši najbolji, najsmješniji i najoriginalniji postovi
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7932 times
- Been thanked: 18756 times
- Status: Offline
Re: Naši najbolji, najsmješniji i najoriginalniji postovi
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Baš lijepo to ona napisa

niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Jao Madam, podsjetila si me na jedan događaj. Ni ja nisam bila svjesna jedne riječi... Ne mogu se sjetiti čemu sam se bila obradovala, pa sam sva sretna okrenula riječ "blago" u "blagoje" ... i uzvikivala "Blagoje ga meni" (više puta)... Kakav sam ukor od oca dobila, pamtiću do kraja života. Nisam bila svjesna šta sam govorila, ali sam postala svjesna i strašno se zastidila kada sam bila opomenuta...

(ih,pa ja ne napisah da je ovo bila silence
)
(ih,pa ja ne napisah da je ovo bila silence
Last edited by Zagorka on 15 May 2012, 15:39, edited 2 times in total.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Maja
- Administrator

Tema Pitaj forumaša:
Malo kasnije nastavljaju dame

zagor wrote:Ljeto.
Jel pogledas u solju ili samo povuces vodu?
String wrote:Ne gledam jer nuzdu vrsim u umivaonik.
Volis li plasticne vrecice?
zagor wrote:Super su, za bubat u njih.
Kolki je dijametar kod umivonika?
String wrote:Ne znam koliki je ali propasira se to rukom poslije.
Koliki je kod tebe?
Malo kasnije nastavljaju dame
madam Bovary wrote:šišaćemo mindje![]()
![]()
kolike su u tebe dlake dole,imas li kovrce
Luna. wrote:nemam, brijem na zebrastu mustru
koje mi uho zvoni?

- Maja
- Administrator

Šta radite poslije sexa?

harlekin wrote:platim
tetovirane_ruke wrote:ja joj zatražim (zamolim je) da mi da gaćice za uspomenu. (nošene naravno)
imam već čitavu kolekciju raznoraznih i uvijek ih sakrijem kada je sezona krečenja
da ih mama ne nađe.
mmmmm Sinjorita!!!!!!
na temu Da li ste sujevjerni

Rum wrote:Kod nas prati ves petkom,ili kad neko putuje masina se nepali ,tako kazu stare nene,ne valja se zeniti udavati izmedju Bajrama ,ogledati se navecer u ogledalo , i ovo gore od Maje sve navedeno.,ja sam samo pljuvao kad sam bio mladji na crne macke ono tri puta hraknes , al sam odustao bilo ih je jednom previse tako da sam se ispljuvao ko kreten pa sam odustao , kad nisam umro ,samo prelazile preko puta a ja ko debil hrako i od tada vise nikada, prokleta crna macka mogla mi spjevati....
E sad necu ni kako ja hocu
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 6 times
IM_ex wrote:na temu Da li ste sujevjerni
Rum wrote:Kod nas prati ves petkom,ili kad neko putuje masina se nepali ,tako kazu stare nene,ne valja se zeniti udavati izmedju Bajrama ,ogledati se navecer u ogledalo , i ovo gore od Maje sve navedeno.,ja sam samo pljuvao kad sam bio mladji na crne macke ono tri puta hraknes , al sam odustao bilo ih je jednom previse tako da sam se ispljuvao ko kreten pa sam odustao , kad nisam umro ,samo prelazile preko puta a ja ko debil hrako i od tada vise nikada, prokleta crna macka mogla mi spjevati....
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9752 times
- Been thanked: 11488 times
String na temi: Etiopija: Za upotrebu Skypea, 15 godina zatvora!

String wrote:Sve se nema a Skype se koristi...vidi, vidi....
Kad sam vidio da se radi o Etiopiji mislio sam da ce vijest biti naslovljena kao:
"Za vise od pola hljeba u kuci, 15 godina zatvora!"
Re: Smiješni nickovi i postovi
Maja wrote:Krokodil Behko wrote: Kad na momenat,prica prestane,gledaj je
ravno u oci... Kao kobra.. ..Nemoj da trepces ko zuto na semaforu..
![]()
![]()
kroki legendo
legenda i po a da vidie sad izlara na licu budale kojem je ovo pisao hahahha
"Poštovati žene dužnost je svakog dobrog čovjeka od njegovog rođenja"
"Najveći poklon što nekome pokloniti možeš to je 'svoje vrijeme', jer kad nekome pokloniš vrijeme, poklanjaš mu jedan dio svoga života koji se nikada više vratiti neće..!"
"Najveći poklon što nekome pokloniti možeš to je 'svoje vrijeme', jer kad nekome pokloniš vrijeme, poklanjaš mu jedan dio svoga života koji se nikada više vratiti neće..!"
na vijest o aktuelnom, dobro plativom otkupu zlata

harlekin wrote:sta mislis izvedem malu na pice negdje na plazi
dodje konobar ja mu bacim zub kazem popi i ti nest momak
vijest:MIŠO KOVAČ: Odjeknuo "medijski šamar" Severini i Rozgi

Mister No wrote:Pričaj ti Mišo sta hoceš... Seve je samo taka
Mister No wrote:blento59 wrote:covjek je pricao o pjevackim kvalitetima![]()
Baš me briga
- Maja
- Administrator

tovar wrote:Kavijar volim jer me mirisom podsjeća na čkupi i volim kad mi jajašca pucketaju u ustima kad ih stisnem jezikom o nepce.
- Maja
- Administrator

Nadimak markonoc
Kaže Rum

Kaže Rum
Rum wrote:I vrijedi li ggledanja marokanac

- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8948 times
- Been thanked: 5693 times
- Status: Online
- Maja
- Administrator

Ban Kulin wrote:nema ništa ljepše vidjeti nego žensku nogu na štikli, valjda je to (čitao sam) vezano i za praiskonske životinjske instikte, urezane duboko u muškoj psihi, (kao prikaz ženke u skoku, koja pobuđuje "programe"-instikte za parenje)
- Maja
- Administrator

Na istoj temi

Tigris wrote:sad je vec uzbudljivo......mozda i Sulejmana preskocim veceras![]()

Re: Smiješni nickovi i postovi
Maja wrote:Krokodil Behko wrote: Kad na momenat,prica prestane,gledaj je
ravno u oci... Kao kobra.. ..Nemoj da trepces ko zuto na semaforu..
![]()
![]()
kroki legendo
ja i Nih*** al za malo hhahhahahah xD
"Poštovati žene dužnost je svakog dobrog čovjeka od njegovog rođenja"
Rum wrote:Nisam zena da se mazem za mali ujed komarca , znaci nista nikad pustim da prodje .(ni ne primjetim nekad)![]()
Za opekotine male isto nista ,pusti da prodje samo(puhnem po koji put u opekotinu godi i to je jedini lijek ako ima neka seka da ljubne jos bolje i to je to) za malo vece fala Bogu nisam imao sam cuo Kantarionovo ulje je dobro![]()
Zulj ako bude probijem ga zubom odmah da izidje dzem iz njega i pustim da zarasta nema tu puno price....
Za posjekotine stavim duhana da zaustavim krv i ima ona neka travulja, znam kada sam kao manji padao sa dimnjaka ,krovova ,sljiva ,crkvi,skola,bicikla,motora,vodokotlica,vodopada,skakaona,tenkova,sahtova,strikova,prozora,supa,kokosinjaca,cumurnjaka,ograde kpz,bojlera,jablana,oraha,koseva itd da ne nabrajam vise, uzberem i stavim na ranu i brzo zaustavi krv (zelena dlakava kadulja ako nije slagacu ).
Grceva nemam fala bogu , ponekad me safata dole grcjedino kad vidim seku u tangama duge crne kose al nije to za lijeka