Teror vjernika nad nevjernicima !
- Dori
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 15099 times
- Been thanked: 14877 times
- Status: Offline
Re: Imaju li ateisti pravo na sahranu?
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
Meni je jedna rekla obožavam kad me #$@^&*.Dr. Wheel wrote: 12 Feb 2020, 18:22Obožavati ne znači voljeti, zato i postoji riječ oBO(G>Ž)avanje.prog321 wrote: 12 Feb 2020, 17:55 Čuj obožavati boga.
Bojim ga se i poštujem ali da ga volim. Jok. Da mogu nogom bi ga u guJicu nabio.
Koliko je samo sranja u njegovo ime počinjeno.Obožavati i ne možeš ništa osim boga.
Nije mislila na boga
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Pa ne znam zašto se ne bi moglo obožavati i ljudsko biće. Prvo zato sto rijeci ne koristimo samo u doslovnom znacenju. A drugo, i u bukvalnom značenju, jedan ili vise ljudi može čovjeku dati neke karakteristike Boga.
. . . . . . . . .
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Covjek se valjda sudi po djelima STA je koga briga na koji se nacin ukopati ,nekusno mi je bilo i ono medijskonpreseravanje oko Donee Ares
Ostalo je cutanje.
- Socrates
- Forum [Bot]
Nije mi jasno ovo "čovjek se sudi po djelima".
Kakva je poveznica sa ukopavanjem?
. . . . . . . . .
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 4673 times
- Been thanked: 4332 times
Sudili su ga po tome sto je bio ateist, i neznajuci ga. Njega i citav njegov zivot.Socrates wrote: 12 Feb 2020, 19:37 Nije mi jasno ovo "čovjek se sudi po djelima".
A nitko jos nije ostao neukopan pa necemo ni mi.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa dobro, implikacija je onda bila da ljude koji žive lošim životom, prevaranti su i lopovi, ne treba ukopavati bez obzira na religioznost.uvijek_kontra wrote: 12 Feb 2020, 21:21Sudili su ga po tome sto je bio ateist, i neznajuci ga. Njega i citav njegov zivot.Socrates wrote: 12 Feb 2020, 19:37 Nije mi jasno ovo "čovjek se sudi po djelima".
A nitko jos nije ostao neukopan pa necemo ni mi.![]()
A ti sama reče da će svi biti ukopani. Znači ukopavanje uopste ne ovisi od djela.
. . . . . . . . .
Neka.
Last edited by Dorian on 12 Feb 2020, 21:34, edited 1 time in total.
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 4673 times
- Been thanked: 4332 times
Naravno da ne zavisi, nije to ni rekla.Socrates wrote: 12 Feb 2020, 21:25
Pa dobro, implikacija je onda bila da ljude koji žive lošim životom, prevaranti su i lopovi, ne treba ukopavati bez obzira na religioznost.
A ti sama reče da će svi biti ukopani. Znači ukopavanje uopste ne ovisi od djela.
Rekla je da, ako vec sudimo, trebamo sudit po tome kakav je bio kao covjek, a ne jel bio ateist il nesto drugo. Sto isto ne znaci, da ako je bio los, ne treba ga ukopati. Mislim da se komentar odnosio samo na ruzne komentare vezane za situaciju, ne samo ukopavanje.
Bar sam ja tako shvatila.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Naravno da imaju, uzmemo li u obzir da su ateisti već na pola puta do vjere. 
Sigurno da imaju. Ne znam da im se to ikad osporavalo osim sto se desi da se covjek izjasnjava cijelog zivota kao neki ateista a kad umre bihuzure vjersku zajednicu da ga se ukopa po svim propisima doticne vjere.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9907 times
- Been thanked: 16706 times
- Status: Online
Taj slucaj je bio kod mog oca.Covjek je bio ateista, htio je da ga se kopa u ateisticko groblje.Tetka je sa njim dugo pricala o tome.Na kraju je odlucio da ga se ukopa u mezarluke gdje su mu i roditelji i ostali clanovi porodice, da nas koji ostajemo ne "remeti" da njemu posebno na mezar idemo.I nije dao da bude vise od dva hodze, iz tog razloga su se salavati samo na dvije dzamije ucili.Njegova zelja.I sta koga briga gdje i kako se ko htio ukopati?REMB wrote: 21 Feb 2020, 07:52 Sigurno da imaju. Ne znam da im se to ikad osporavalo osim sto se desi da se covjek izjasnjava cijelog zivota kao neki ateista a kad umre bihuzure vjersku zajednicu da ga se ukopa po svim propisima doticne vjere.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2831 times
- Been thanked: 23347 times
E kad bi moji bihuzurili bilo koga za to kad ja umrem i mimo moje zelje...Jebo bi im sve od do,iz groba.REMB wrote: 21 Feb 2020, 07:52 Sigurno da imaju. Ne znam da im se to ikad osporavalo osim sto se desi da se covjek izjasnjava cijelog zivota kao neki ateista a kad umre bihuzure vjersku zajednicu da ga se ukopa po svim propisima doticne vjere.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine

Briga je,budalu je sve briga.On zna najbolje sve.spacebound wrote: 21 Feb 2020, 08:04Taj slucaj je bio kod mog oca.Covjek je bio ateista, htio je da ga se kopa u ateisticko groblje.Tetka je sa njim dugo pricala o tome.Na kraju je odlucio da ga se ukopa u mezarluke gdje su mu i roditelji i ostali clanovi porodice, da nas koji ostajemo ne "remeti" da njemu posebno na mezar idemo.I nije dao da bude vise od dva hodze, iz tog razloga su se salavati samo na dvije dzamije ucili.Njegova zelja.I sta koga briga gdje i kako se ko htio ukopati?REMB wrote: 21 Feb 2020, 07:52 Sigurno da imaju. Ne znam da im se to ikad osporavalo osim sto se desi da se covjek izjasnjava cijelog zivota kao neki ateista a kad umre bihuzure vjersku zajednicu da ga se ukopa po svim propisima doticne vjere.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
HAVANA wrote: 21 Feb 2020, 08:07E kad bi moji bihuzurili bilo koga za to kad ja umrem i mimo moje zelje...Jebo bi im sve od do,iz groba.REMB wrote: 21 Feb 2020, 07:52 Sigurno da imaju. Ne znam da im se to ikad osporavalo osim sto se desi da se covjek izjasnjava cijelog zivota kao neki ateista a kad umre bihuzure vjersku zajednicu da ga se ukopa po svim propisima doticne vjere.Znam par takvih slucajeva,mimo zelje pokojnika...Fuj.
A to ti misliš kad ostariš i smrt zakuca na vrata da se nećeš vratit vjeri pradjedovoj ?
Buahahah
Naravno da hoćeš.
Nije mali broj takvih kao ti.
U mladosti komunjare. A pred smrt postekija i tespih
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- HAVANA
- Forumaš godine

Necu.A sto te to briga i da hocu? O kome je onda ova tema ako je to tako kako ti kazes? Ko se onda kopa ateisticki?prog321 wrote: 21 Feb 2020, 09:08HAVANA wrote: 21 Feb 2020, 08:07
E kad bi moji bihuzurili bilo koga za to kad ja umrem i mimo moje zelje...Jebo bi im sve od do,iz groba.Znam par takvih slucajeva,mimo zelje pokojnika...Fuj.
A to ti misliš kad ostariš i smrt zakuca na vrata da se nećeš vratit vjeri pradjedovoj ?
Buahahah
Naravno da hoćeš.
Nije mali broj takvih kao ti.
U mladosti komunjare. A pred smrt postekija i tespih![]()
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Vidiš da je momak poginuo mlad.
Nije imao vremena da se vrati . Rodu svom
Nije imao vremena da se vrati . Rodu svom
- HAVANA
- Forumaš godine

- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Propustio si poentu.
Ma ne znam šta se uopšte petljam.
Zaboravi.
Ma ne znam šta se uopšte petljam.
Zaboravi.