Josip Broz TITO
Moderator: Krokodil Behko
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5297 times
- Been thanked: 6781 times
- Status: Offline
Re: U Srebrenici napadnuta djevojčica zbog marame
Ne razumijem o kakvim pokusajima promjene se prica...
Ne idu promjene jednosmjerno kao, uostalom, nista u zivotu.
Slazem se sa fudom. Pokupit' se i otici. Ne bih jedan dan zivjela takav zivot pod stresom i s njima pa taman negdje drugo pod strehom spavala.
Slazem se sa fudom. Pokupit' se i otici. Ne bih jedan dan zivjela takav zivot pod stresom i s njima pa taman negdje drugo pod strehom spavala.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Cuj ni h od hrabrosti pa ko je jos imao muda u to vrijeme odjebati staljina.....izvini ali koliko imas godina?....ako bar nisi bio punoljetan u onoj drzavi onda mi se stvarno neda debatisatiKrokodil Behko wrote: 21 Feb 2020, 18:21Otava wrote: 21 Feb 2020, 18:14
Jarane ti promasi citavu loptu, a ujedno sam sebi proturjecis,sto takvu podrsku nisu sebi obezbjedili niti jedna clanica iz Warsavskog ugovora a Josip je skupio snage i tu da kaze Njet....mislim nema smisla daljnja debata, a nije ta tema
O čemu pričaš momak?
Pa ti njega hvalio kao hrabrog, a ja sam samo ukazao na to, da tu nema ni h od hrabrosti, nego je to prevrtljivost, zbog opstanka na vlasti.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Otava wrote: 21 Feb 2020, 18:34Cuj ni h od hrabrosti pa ko je jos imao muda u to vrijeme odjebati staljina.....izvini ali koliko imas godina?....ako bar nisi bio punoljetan u onoj drzavi onda mi se stvarno neda debatisatiKrokodil Behko wrote: 21 Feb 2020, 18:21
O čemu pričaš momak?
Pa ti njega hvalio kao hrabrog, a ja sam samo ukazao na to, da tu nema ni h od hrabrosti, nego je to prevrtljivost, zbog opstanka na vlasti.
Onako kako sam opisao, sad se vrati na onaj post za kojeg si rekao da je besmislen, a godina imam 22
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10064 times
- Been thanked: 17062 times
Djes' puteruKrokodil Behko wrote: 21 Feb 2020, 18:35Otava wrote: 21 Feb 2020, 18:34
Cuj ni h od hrabrosti pa ko je jos imao muda u to vrijeme odjebati staljina.....izvini ali koliko imas godina?....ako bar nisi bio punoljetan u onoj drzavi onda mi se stvarno neda debatisati
Onako kako sam opisao, sad se vrati na onaj post za kojeg si rekao da je besmislen, a godina imam 22![]()
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55002 times
- Been thanked: 9805 times
Svi mi znamo sta i kako treba ali niko nista nece da kaze da ne bi nekog uvrjediliVanilla wrote: 21 Feb 2020, 18:31 Ne razumijem o kakvim pokusajima promjene se prica...
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9147 times
- Been thanked: 5837 times
spacebound wrote: 21 Feb 2020, 18:37Djes' puteruKrokodil Behko wrote: 21 Feb 2020, 18:35
Onako kako sam opisao, sad se vrati na onaj post za kojeg si rekao da je besmislen, a godina imam 22![]()
![]()
The Dark Side Of The Forum...
staza?Krokodil Behko wrote: 21 Feb 2020, 18:35Otava wrote: 21 Feb 2020, 18:34
Cuj ni h od hrabrosti pa ko je jos imao muda u to vrijeme odjebati staljina.....izvini ali koliko imas godina?....ako bar nisi bio punoljetan u onoj drzavi onda mi se stvarno neda debatisati
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
behko generacijo mojaKrokodil Behko wrote: 21 Feb 2020, 18:35Otava wrote: 21 Feb 2020, 18:34
🐽
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25244 times
- Been thanked: 6631 times
...jedva procitah 5 stranica, neki mi prEtisak skoci u glavi! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
spacebound wrote: 21 Feb 2020, 18:37Djes' puteruKrokodil Behko wrote: 21 Feb 2020, 18:35
![]()
Evo me mature
Ma jok. Ko je lud, da radi 22 godine
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Ostalo je cutanje.
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Ko su ovi nobelovci u prvom redu
"ignorance is bliss"
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24190 times
Ljudi, nemojte dusu grijesti, Broz je jedan od najvecih genija 20 vijeka.
Pa kad vidis danasnju svijest, kad ljudi imaju pristup svim informacijama, obrazovanju, kad uz malo truda i prisojnosti mogu dokuciti sta nije u redu, a desava se sta se desava, imamo sta imamo,
Mo’s misliti kakva je to haluga bila ‘41 i od cega je on napravio koliko toliko pristojni mjesto za zivot.
Veliki je to covjek bio.
Alija ne moze u istu pricu iz objektivnih okolnosti, ali im je i jednom i drugom zajednicko da nisu zlocinci, sto je u okruzenju kakvom jeste gotovo nemoguca misija.
Pa kad vidis danasnju svijest, kad ljudi imaju pristup svim informacijama, obrazovanju, kad uz malo truda i prisojnosti mogu dokuciti sta nije u redu, a desava se sta se desava, imamo sta imamo,
Mo’s misliti kakva je to haluga bila ‘41 i od cega je on napravio koliko toliko pristojni mjesto za zivot.
Veliki je to covjek bio.
Alija ne moze u istu pricu iz objektivnih okolnosti, ali im je i jednom i drugom zajednicko da nisu zlocinci, sto je u okruzenju kakvom jeste gotovo nemoguca misija.
Dozvolite da se obratimo
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10064 times
- Been thanked: 17062 times
Stavila sam i ja ranije na temi link za vijest na klixu.Cetnici u Prijedoru, eto potrazi
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
De bolan i ti ne pričaj bezveze. Kakva hrabrost? Churchill i Staljin se dogovorili da će Jugoslavija biti pola pola, to jest Tito će vladati ali će zapadni utjecaj biti značajan. Druga je stvar što je Staljin bio podmukao pa gledao da zaboravi sta je dogovorio.Otava wrote: 21 Feb 2020, 18:34Cuj ni h od hrabrosti pa ko je jos imao muda u to vrijeme odjebati staljina.....izvini ali koliko imas godina?....ako bar nisi bio punoljetan u onoj drzavi onda mi se stvarno neda debatisatiKrokodil Behko wrote: 21 Feb 2020, 18:21
O čemu pričaš momak?
Zapad je bio spreman da zbog Jugoslavije udje u rat sa Staljinom. I to je čitava priča oko toga.
Zato je Tito i imao hrabrosti da kaže NE. Da nije Zapad bio tako ozbiljan oko Jugoslavije, Staljin bi pregazio Jugoslaviju kao plitak potok.
Davati Titu sad tu neku preveliku važnost je totalno lupanje.
. . . . . . . . .
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Pa jaspacebound wrote: 21 Feb 2020, 19:16Stavila sam i ja ranije na temi link za vijest na klixu.Cetnici u Prijedoru, eto potrazi
Nobelovci
...
"ignorance is bliss"
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Pa, jbt, Staljin pregazio onakvu njemačku vojsku a sad se nešto kao bojao Jugoslavije.
Ko normalan uopste može da vjeruje u to?
Sravnio bi Jugoslaviju sa zemljom, kamen na kamenu ne bi ostao, da Zapad nije poslao veoma jasnu poruku da tako neće moći.
Sravnio bi Jugoslaviju sa zemljom, kamen na kamenu ne bi ostao, da Zapad nije poslao veoma jasnu poruku da tako neće moći.
. . . . . . . . .
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1273 times
- Been thanked: 4066 times
Brozov štovatelju, pa ti ne znaš razlikovati Jugoslaviju i jugoslavenstvo.Otava wrote: 21 Feb 2020, 18:18Pricas gluposti,ko kaze da je tito tvorac ili ideolog jugoslovenstva ako je do tada vec postojala Jugoslavija,izadjite malo iz tog kruga u kom se nalazite,inace ne vrijedi....cuj pita sta je boljsevizam,evo sad cu da ti kazem druze uciteljuLaser wrote: 21 Feb 2020, 18:07
Što fino ne kažeš da ne znaš?
A ako znaš, što ne kažeš da Brozovi uhljupi nikad nisu imali muda ni pokušati iišta iole ozbiljno sa jugoslavenstvom. Zato što Srbi nikad nisu htjeli čuti ni riječ o tome.
Znaš li da je prije Broza bilo pokušaja sa jugoslavenstvom, tačnije sa integralnim jugoslavenstvom? Znaš li ko je pokušao realizovati tu ideju i zašto je propala?![]()
Klanjam džematile po parkovima.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Eee, da ti je bilo.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Vjeruju Brozovi vjernici. :Socrates wrote: 21 Feb 2020, 19:27 Pa, jbt, Staljin pregazio onakvu njemačku vojsku a sad se nešto kao bojao Jugoslavije.![]()
![]()
Sravnio bi Jugoslaviju sa zemljom, kamen na kamenu ne bi ostao, da Zapad nije poslao veoma jasnu poruku da tako neće moći.![]()
Nikad im nije palo na um da bi Zapad prije zaratio sa Staljinom nego što bi mu pustio pristup Jadranskom moru.