Gledala sam.

Moderator: Krokodil Behko
A ima smisla, Italija je trenutno "u vatri" baš taj sjeverni dio, koji je tu na dohvat i Sloveniji i hrvatskoj...Iskra wrote: 23 Feb 2020, 20:43 Gledam HRT dnevnik, Tema dana....koronavirus.
Dr, imunolog navodi sta su sve do sada hrvati uradili da spremno dočekaju eventualnu pojavu zaraze. Oni se pravo spremaju...Sve bolnice dostavile podatke o raspolozivosti infrastrukturnih kapaciteta za karantene. Tačno se zna koliko osoblja bi bilo angažirano, način izolacije, sve...sutra imaju sastanak sa premijerom.
Rade li naši ista?
![]()
storm wrote: 23 Feb 2020, 21:01A ima smisla, Italija je trenutno "u vatri" baš taj sjeverni dio, koji je tu na dohvat i Sloveniji i hrvatskoj...Iskra wrote: 23 Feb 2020, 20:43 Gledam HRT dnevnik, Tema dana....koronavirus.
Dr, imunolog navodi sta su sve do sada hrvati uradili da spremno dočekaju eventualnu pojavu zaraze. Oni se pravo spremaju...Sve bolnice dostavile podatke o raspolozivosti infrastrukturnih kapaciteta za karantene. Tačno se zna koliko osoblja bi bilo angažirano, način izolacije, sve...sutra imaju sastanak sa premijerom.
Rade li naši ista?
![]()
I ovdje se užurbano odvija organizacija za zbrinjavanje i eventualno žarište zaraze...
Pozivi građanima, koji su ovih tjedana bili u Italiji, da se jave na pretrage...
Opasni su superprenositelji, mogu desetke ljudi zaraziti u neznanju.
A ljudi više zbijaju šale, nego ozbiljno razmišljaju.
U Lodiu je tip od 38 godina dobio virus, ali nije bio u Kini, niti je imao kontakte sa ljudima koji su dosli iz Kine. Zarazilo se osoblje bolnice koja je komplet u karantenu. Ne mogu da utvrde od koga je dobio, niti nultog pacijenta ne mogu da nadju.Iskra wrote: 23 Feb 2020, 21:04storm wrote: 23 Feb 2020, 21:01
A ima smisla, Italija je trenutno "u vatri" baš taj sjeverni dio, koji je tu na dohvat i Sloveniji i hrvatskoj...
I ovdje se užurbano odvija organizacija za zbrinjavanje i eventualno žarište zaraze...
Pozivi građanima, koji su ovih tjedana bili u Italiji, da se jave na pretrage...
Opasni su superprenositelji, mogu desetke ljudi zaraziti u neznanju.
A ljudi više zbijaju šale, nego ozbiljno razmišljaju.
U Italiji je Baš prebrzo "explodiralo", kažu da nisu sigurni zašto, pretpostavlja se da ljekari nisu prepoznali virus, simptomatologija se baš lagano uklapa u sezonski gripu ili pneumoniju, bar u početku. Lično ne.mislim da je to uzrok.
Nemoguće....pa cijeli svijet je na nogama a kao ljekari nisu prepoznali...
mi nismo zadnje dve vezbe imali zbog korone
Jel to fluid nabavio koronu
Hannibal wrote: 23 Feb 2020, 21:43 ontopic : zajeba korona inter, odgodise im utakmicu, nadoknadice je u nekom bezveze terminu samo ce ih pretrpat![]()
Sta je ono smislilo i serviralo ocu i materi, samo da ne ide u skolu.
vrhbosnica wrote: 24 Feb 2020, 10:21 moji trebali pocetkom marta u rim, imaju karte i smjestaj i sve...sad citali da je hrvatska otkazala sve ekskurzije u italiju, pa se neckaju dali da idu ili ne![]()
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests