Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9891 times
Been thanked: 16652 times
Status: Offline

Re: Drugi slučaj koronavirusa potvrđen u Hrvatskoj

Post by spacebound »

Gledam kakva je ono guzva, policija, zatvoren put oko Integre kad ono premijeri, ministri, direktori bolnica dosli da caskaju o koroni.Masala, sjetili su se.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2285 times
Been thanked: 5526 times

Re: Prvi slučaj koronavirusa potvrđen u Hrvatskoj

Post by Beni »

Nice try wrote: 26 Feb 2020, 15:14
Mirelam wrote: 26 Feb 2020, 11:16
Sva ta statistika stoji ali kazu da je ona majka svih zajeba. Pitanje je samo da nema sve te kontrole, zastite, prevencije, ogranicenja kakva bi onda bila statistika?
Ne gledam toliko statistiku, a mislim isto, da je ključno prijaviti bolest na vrijeme i izolirati bolesnog.
Naravno, ne treba paničiti, samo treba biti oprezan.
Preppersi na aparatima :valja
Fuck you a friendly note to start the day
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Svakako :hihi
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9891 times
Been thanked: 16652 times

Post by spacebound »

Počeo sastanak entitetskih premijera, te predstavnika institucija BiH zbog koronavirusa

U Doboju je počeo sastanak predstavnika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, kao i institucija BiH o pojavi koronavirusa s ciljem pravljenja zajedničkog plana kako bi se preventivno djelovali u našoj državi.
Sastanku, kako javlja reporter portala Klix.ba, prisustvuju premijer FBiH Fadil Novalić, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, zapovjednica Štaba civilne zaštite i dopremijerka FBiH Jelka Miličević, federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, pomoćnica ministrice civilnih poslova BiH u sektoru za zdravstvo Draženka Malićbegović, kantonalni ministri zdravstva i direktori zdravstvenih ustanova, bolnica i klinika u BiH.

Tema sastanka je opremljenost zdravstvenih ustanova te aktivnosti koje će biti poduzete s ciljem prevencije, pojave i širenja koronavirusa na području BiH.

Ovo je prvi sastanak koji se održava s učešćem predstavnika vlasti i zdravstvenih ustanova oba eniteta, a nakon sastanaka bit će poznate konkretne mjere i planovi koje će poduzeti klinički centri i bolnice te na koji način će Vlade FBiH i RS pružiti podršku.

klix.ba
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

ovdje me sijeci ako nemam koronu
🐽
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac »

Ljudi od obične gripe umiru, a ne od ove korone. Većinom su to stariji i imunološki slabije osobe.
Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel »

Hannibal wrote: 26 Feb 2020, 16:15 ovdje me sijeci ako nemam koronu
Gdje tacno
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

Snowie wrote: 26 Feb 2020, 17:01
Gdje tacno
to se tako kaze, nemoj da me sijeces pls
🐽
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Ja svoju popih...
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

Gdje tacno
Tamo gdje je najtanji.
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Međugorje obavještava goste iz Kine i Italije da je Gospa trenutno u Sarajevu.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9711 times
Been thanked: 11448 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Gdje tacno

U plućima, tu korona udara.
Ariel
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Ariel »

Dorian wrote: 26 Feb 2020, 17:32 Međugorje obavještava goste iz Kine i Italije da je Gospa trenutno u Sarajevu.
Ojjj a Gospaaaa :lupa
Danas na poslu pricaju taj vic i ja cula vojska, pa se kontam kakve veze vojska ima sa Medjugorjem i Kinom :plavi
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14008 times
Been thanked: 23237 times

Post by Fuddo »

Mirelam wrote: 26 Feb 2020, 17:30

Gdje tacno
Tamo gdje je najtanji.
Berluskoni, kakva je situacija?
Nas truNp danas veli, mogli bi mi i bombardovat neke koronase, da ne najebe lombardija? Lud je on.
Dozvolite da se obratimo
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

Fuddo wrote: 26 Feb 2020, 17:41
Mirelam wrote: 26 Feb 2020, 17:30
Tamo gdje je najtanji.
Berluskoni, kakva je situacija?
Nas truNp danas veli, mogli bi mi i bombardovat neke koronase, da ne najebe lombardija? Lud je on.
Ma pod kontrolom sve. Moja pokrajina postavila barikade, ne mere nam niko nista.... :cvike
A vama ne treba vama virus, imate TrUmpa, dzes gore. :ooo
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8884 times
Been thanked: 5644 times

Post by Mister No »

Hrvatski naučnik Igor Štagljar, specijaliziran u području molekularne biohemije, odlučio je jasnim brojkama smiriti paniku u vezi s korona virusom. Sam pogled na brojke sugerira koliko su male šanse da obolite od korona virusa, a još bitno manje da mu podlegnete, prenosi hrvatski RTL.

"Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je da postoji 79.300 zaraženih korona virusom. Od toga velika većina, njih 77.000, u Kini, od čega velika većina u Wuhanu. Wuhan ima 11 milijuna stanovnika. Pretpostavimo da su od gore navedenih 77.000 zaraženih svi u Wuhanu. Dakle, 0,7 posto stanovnika Wuhana je zaraženo, a 99,3 posto stanovnika tog grada nema virus. Govorim o gradu odakle je krenula epidemija", naveo je Štagljar.

Dodao je da je Wuhan bitan jer je žarište korona virusa, što znači da je najopasnije mjesto na Zemlji kad je riječ o mogućnosti da se ljudi zaraze njim.

'Nema potrebe za panikom'
Pojašnjava da je upravo tih 0,7 posto ključna stavka jer na nju tek idu postoci smrtnosti.

"Ako imate 85 godina, imate 0,7 posto šanse uopće pokupiti virus, pa, ako ga pokupite, imate još 14,8 posto šanse umrijeti od njega, odnosno ukupno imate 0,103 posto šanse umrijeti od tog virusa. To znači da je šansa da nećete umrijeti od tog virusa čak 99,897 posto! Za jednog 45-godišnjaka te dvije šanse pomnožene iznose 0,0028 posto da će ih virus ubiti, a 99,9972 posto da neće. Za jednog 35-godišnjaka vjerojatnost da će umrijeti od ovog virusa je 0,0014 posto, a da neće umrijeti je 99,9986 posto. To je 0,7 posto da ga uopće dobijete i 0,2 posto da umrete od njega, ako ste ispod 40 godina starosti", rekao je Štagljar.

Dodao je i da Kina ima 1,386 milijardi stanovnika te istakao da samo 0,0055 posto Kineza ima virus.

"Eto koliko je virus zarazan. Poanta cijele priče: da, opasnost postoji, no potpuno je nepotrebno stvarati ovakvu paniku", zaključio je profesor na Odjelu za biohemiju i medicinsku genetiku na Univerzitetu u Torontu
The Dark Side Of The Forum...
Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2285 times
Been thanked: 5526 times

Post by Beni »

Mister No wrote: 26 Feb 2020, 20:26 Hrvatski naučnik Igor Štagljar, specijaliziran u području molekularne biohemije, odlučio je jasnim brojkama smiriti paniku u vezi s korona virusom. Sam pogled na brojke sugerira koliko su male šanse da obolite od korona virusa, a još bitno manje da mu podlegnete, prenosi hrvatski RTL.

"Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je da postoji 79.300 zaraženih korona virusom. Od toga velika većina, njih 77.000, u Kini, od čega velika većina u Wuhanu. Wuhan ima 11 milijuna stanovnika. Pretpostavimo da su od gore navedenih 77.000 zaraženih svi u Wuhanu. Dakle, 0,7 posto stanovnika Wuhana je zaraženo, a 99,3 posto stanovnika tog grada nema virus. Govorim o gradu odakle je krenula epidemija", naveo je Štagljar.

Dodao je da je Wuhan bitan jer je žarište korona virusa, što znači da je najopasnije mjesto na Zemlji kad je riječ o mogućnosti da se ljudi zaraze njim.

'Nema potrebe za panikom'
Pojašnjava da je upravo tih 0,7 posto ključna stavka jer na nju tek idu postoci smrtnosti.

"Ako imate 85 godina, imate 0,7 posto šanse uopće pokupiti virus, pa, ako ga pokupite, imate još 14,8 posto šanse umrijeti od njega, odnosno ukupno imate 0,103 posto šanse umrijeti od tog virusa. To znači da je šansa da nećete umrijeti od tog virusa čak 99,897 posto! Za jednog 45-godišnjaka te dvije šanse pomnožene iznose 0,0028 posto da će ih virus ubiti, a 99,9972 posto da neće. Za jednog 35-godišnjaka vjerojatnost da će umrijeti od ovog virusa je 0,0014 posto, a da neće umrijeti je 99,9986 posto. To je 0,7 posto da ga uopće dobijete i 0,2 posto da umrete od njega, ako ste ispod 40 godina starosti", rekao je Štagljar.

Dodao je i da Kina ima 1,386 milijardi stanovnika te istakao da samo 0,0055 posto Kineza ima virus.

"Eto koliko je virus zarazan. Poanta cijele priče: da, opasnost postoji, no potpuno je nepotrebno stvarati ovakvu paniku", zaključio je profesor na Odjelu za biohemiju i medicinsku genetiku na Univerzitetu u Torontu
Pametnom dosta :ok
Fuck you a friendly note to start the day
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Znaci kinezi i italijani budale sto srusise sebi ekonomiju
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Re: Prvi slučaj koronavirusa potvrđen u Hrvatskoj

Post by Mala_Mu »

20200227_100356.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times

Post by vrhbosnica »

Dorian wrote: 26 Feb 2020, 17:32 Međugorje obavještava goste iz Kine i Italije da je Gospa trenutno u Sarajevu.
zagrcnuh se od smijeha :plavi
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
Post Reply

Return to “Zdravlje”