Aha, tu si
Da dođeš kod mene u goste, u ovaj "mekši", nesuđeni "treći" entitet
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Aha, tu si

Pa ono, jeste.Nice try wrote: 28 Feb 2020, 15:22Imali smo i to...nije ništa dobro donijelo.Zizi wrote: 27 Feb 2020, 17:10
Dobro, i šta onda treba da urade?
Da možda onda krenu s ubijanjem jednih drugih?
Dijalog, razumijevanje i nastojanje da se živi životom dostojnim čovjeka je jedino normalno rješenje kojem se može okrenuti.
Sve drugo je smućkaj, pa prolij iliti hajdemo puniti stranice teme šupljom pričom.

Svugdje ima ljudi.Fuddo wrote: 28 Feb 2020, 15:33Pa ono, jeste.Nice try wrote: 28 Feb 2020, 15:22
Imali smo i to...nije ništa dobro donijelo.
Dijalog, razumijevanje i nastojanje da se živi životom dostojnim čovjeka je jedino normalno rješenje kojem se može okrenuti.
Sve drugo je smućkaj, pa prolij iliti hajdemo puniti stranice teme šupljom pričom.
Ima li kakvog razuma i dijaloga?
Bez zeze, mislim, ti zivis tu sa tom rajom.
Ne treba
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Jesi li mog'o sta žešće izsupljirat' na veoma konkretnu temu?HAVANA wrote: 28 Feb 2020, 07:29Potpuno se predati poboljsanju uslova zivota u federaciji, suzbijanju korupcije, hapsenju i procesuiranju kriminala, gurati i sredjivati stanje u zdravstvu, skolstvu, forsirati i podrzati omladinu, svu pricu i podrivanja prebaciti na obrazovanje, ulaganje u infrastrukturne projekte, stipendije, finansijski i projektima pomoci ljude koji zive u srebrenici i u rs-u, strucne ljude i ljude sa idejama postavljati na mjesta gdje mogu dati doprinos svojim znanjem, svu snagu usmjeriti na ekonomiju i poboljsanje zivota a sto manje suplje price i stranackih talova. Samo ekonomija i obrazovanje, samo to ce dugorocno rijesiti i ta tvoja 4 pitanja. Dok god se budemo fokusirali na ovo na sta smo fokusirani toliko godina, nikada ovde nece biti bolje. Jacaj federaciju, jacaj je u fulu. A to se moze vjeruj, vrlo lako. Samo da nije ovih gladnih a nesposobnih majmuna. Cisto gubljenje vremena i pljacka je ovo sto oni rade. Napravi ovo sto gore pisem pa ces vidjeti kako vremenom ekonomski prosperitet, obrazovanje, podmladjivanje kadra daje rezultat u svim segmentima. Saradjuj sa svima u okruzenju, i susjednim zemljama i po rs-u, sa onim koji zele, radi, pravi pare... Ja ne vodim drugi put. Haj ti meni sad napisi to 1234...sta bi ti uradio? Da se pobijemo, podijelimo se svi ovakvi jadni i bijedni, sta? Ko? Kome je do toga i sta to moze rijesiti, i kako? Odbrusio bakir, naruzio ih zeljko, reko ovaj, reko onaj... Daj ba ne nasmijavajte me. Gledaj prekjuce sijela i previranja ko ce se progurati fikret, efendic, igre bez granica oko para i moci. Boli njih qrac za te ljude tamo i ovde. Sve ih parama pokupovat, te po funkcijama. Sta god ti treba. To je nama nasa borba dala. Kad to rijesimo i drugo ce se poceti rijesavati. Napisi mi to 1234 sta bi ti. Bas me interesuje. Kako? Mozda grijesim. Mozda je rjesenje kad mali cetnicic pocupa maramu djevojcici da ja isto tako ovde nekom djetetu pocupam maramu, pedji vicem da je cetnik, silne ljude i firme sa kojim radim po rs-u odjebem, da se zatvorim mozgom i idejama u ovo malo jada i rezim povazdan... Jes al u qrcu rjesenje.Krokodil Behko wrote: 27 Feb 2020, 19:38
I šta bi oni mogli učiniti na četničkoj teritoriji, među četnicima, konkretno?
Evo, ja ti napravim šablon, kako to treba izgledati
1. Prva stvar
2. druga stvar
3. treća stvar
4. itd

Kad se uzp Bude zvao uzp a ne "ubijanje jednih drugih", zovi

Ja tebe u potpunosti razumijem.Nice try wrote: 28 Feb 2020, 15:37Svugdje ima ljudi.Fuddo wrote: 28 Feb 2020, 15:33
Pa ono, jeste.
Ima li kakvog razuma i dijaloga?
Bez zeze, mislim, ti zivis tu sa tom rajom.
Pričaš s kim možeš, s kim ne možeš, ignoriši ga.
Ne trebam ponavljati da nemam nikakvih problema. A nije da nema često tenzija i podgrijavanja atmosfere.
Također, mnogi sukobi, da ih tako nazovem, nemaju pozadinu kakva se predstavi u javnosti.
Može pričati onaj koji je duboko u svom toru kako ne može ovo i ono, ali da dođe u situaciju da mora živjeti negdje u manjini, vidio bi šta znači dijalog.

Što bolan, ne bio.
Probani su razni načini.Fuddo wrote: 28 Feb 2020, 15:40Ja tebe u potpunosti razumijem.Nice try wrote: 28 Feb 2020, 15:37
Svugdje ima ljudi.
Pričaš s kim možeš, s kim ne možeš, ignoriši ga.
Ne trebam ponavljati da nemam nikakvih problema. A nije da nema često tenzija i podgrijavanja atmosfere.
Također, mnogi sukobi, da ih tako nazovem, nemaju pozadinu kakva se predstavi u javnosti.
Može pričati onaj koji je duboko u svom toru kako ne može ovo i ono, ali da dođe u situaciju da mora živjeti negdje u manjini, vidio bi šta znači dijalog.
Samo, je l’ to bas pravi nacin?
Ono, ignorisi, suti i trpi?
Dokle?

Falice mi komšije iz Kiseljaka i Kreševa
i k tomu još da prostiš u srcu pokolja kojeg ti početnici napraviše nad djecom sa maramamaSocrates wrote: 28 Feb 2020, 15:45 Kako se konkretno ignorise kad ti napadnu dijete zato što nosi maramu i kad se necija djeca ponose po skoli što su početnici?![]()

Sve ok,Nice try wrote: 28 Feb 2020, 15:51Probani su razni načini.Fuddo wrote: 28 Feb 2020, 15:40
Ja tebe u potpunosti razumijem.
Samo, je l’ to bas pravi nacin?
Ono, ignorisi, suti i trpi?
Dokle?
Glasanje, ne glasanje, podrška, suživot, svađa, bitka, ignorisanje, podrška radi ekonomije, zajednički interes, posebni interes,...
Gledaj pred sebe i ne talasaj puno.
Jer, nema niko da te zaštiti.
Imamo predstavnike u vlasti, kantonalnoj, lokalnoj, ali boli ih đon za probleme malog čovjeka. Naročito ako nisi ni u jednoj stranci.
Znači, prepušten si sam sebi i što možeš postići kao jedinka, to i radiš.

Da si roditelj ove curice, vjerovatno bi naso dobrog Advokata, kad vec vidis da drzava ne rjesava stvar, slozio tuzbu i ogulio im roditelje?Socrates wrote: 28 Feb 2020, 15:45 Kako se konkretno ignorise kad ti napadnu dijete zato što nosi maramu i kad se necija djeca ponose po skoli što su početnici?![]()

Pocnes sovati Aliji majkuSocrates wrote: 28 Feb 2020, 15:45 Kako se konkretno ignorise kad ti napadnu dijete zato što nosi maramu i kad se necija djeca ponose po skoli što su početnici?![]()

Dje bi ih tuzio? Sudu u Srebrenici?Duminjo wrote: 28 Feb 2020, 16:04Da si roditelj ove curice, vjerovatno bi naso dobrog Advokata, kad vec vidis da drzava ne rjesava stvar, slozio tuzbu i ogulio im roditelje?Socrates wrote: 28 Feb 2020, 15:45 Kako se konkretno ignorise kad ti napadnu dijete zato što nosi maramu i kad se necija djeca ponose po skoli što su početnici?![]()
Ili bi nesto trece uradio?

Korak po korak dok ne dodje tuzba Do tebe.