E kad budem sama zivjela jos cu vise zaradjivati
Tako da ce mi biti jos lakse i ljepse
Moderator: VIP
E kad budem sama zivjela jos cu vise zaradjivati
Itekako ako hoces da radis.. ja nisam radila mjesec i po dana povisili mi placu kao i ostalima iako sam tek dosla.. I od svake place do sada sam tako radila..dio meni, dio mojima, dio strini..spacebound wrote: 01 Mar 2020, 11:25 U Njemackoj se moze sasvim lijepo zaradit.I ja sam zensko pa sam placala kiriju, slala svojima, i to lijepu svotu, kupovala i njima i sebi, i od svake plate ostavila sa strane.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

kako ces vise zaradjivati , nisma razumjela

Lazem.Radila za crkavicu, nije mi moglo bit do pola mjeseca iako sam samo kifle i sirni namaz jela.Evo, je l' sad lakseprog321 wrote: 01 Mar 2020, 11:58 Ti si indijanac tamo.
Znači njemački natucaš. Stranac. Jedva nekog radnog iskustva u njemačkoj .naučna fantastika da možeš imati 2k neto kad toliko ne može ni angestelta u poreznoj rođena nijemica imati.
Ps.
Hajd neću više.

Jel to kifla i sir sirotinjsko obiljezje?spacebound wrote: 01 Mar 2020, 12:01Lazem.Radila za crkavicu, nije mi moglo bit do pola mjeseca iako sam samo kifle i sirni namaz jela.Evo, je l' sad lakseprog321 wrote: 01 Mar 2020, 11:58 Ti si indijanac tamo.
Znači njemački natucaš. Stranac. Jedva nekog radnog iskustva u njemačkoj .naučna fantastika da možeš imati 2k neto kad toliko ne može ni angestelta u poreznoj rođena nijemica imati.
Ps.
Hajd neću više.![]()

Ne valja zivit sa ocem i materom, oni mogu ogulit kolko malo ko mozeJulia-Klara wrote: 01 Mar 2020, 11:52 Naravno da moze![]()
I svakome bih preporucila da pocnu zovjeti odvojeno od roditelja, kako bi naucili rasporedjivati novac.

Pa najjeftinije, tamo Philadelphia skoro dzabaElTriconi wrote: 01 Mar 2020, 12:13Jel to kifla i sir sirotinjsko obiljezje?spacebound wrote: 01 Mar 2020, 12:01
Lazem.Radila za crkavicu, nije mi moglo bit do pola mjeseca iako sam samo kifle i sirni namaz jela.Evo, je l' sad lakse![]()
Meni kad je mrsko bilo sta spremat ili ic nedje jest kifla i sir odlicno dodju![]()
Pa lijepo zato jer cu do tada ako Bog da vec poloziti i B2 i imati Anerkennung

a sad kuzim, to je super, jer imas mogucnost da zivis sama u stanu

meni to nije ni vazno, jer je vaznija mogucnost adekvatne raspodjele plate tokom mjesec dana