Turska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10010 times
- Status: Offline
Re: Turska
Talibani nemaju opozicije. A i ovih je ostalo tamam ovo u i oko Idliba
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8550 times
- Been thanked: 5251 times
- Status: Online
Dole ne postoji više Sirija, osim na papiru.
Postoje dijelovi Sirije, koji su preko nekih lokalnih grupa, pod kontrolom drugih država.
Kad kažeš Asad i ta Sirija, to je zapravo Putin i Rusija. Očito je.
Asad će pasti onog trena kad ga Rusi puste niz vodu.
Postoje dijelovi Sirije, koji su preko nekih lokalnih grupa, pod kontrolom drugih država.
Kad kažeš Asad i ta Sirija, to je zapravo Putin i Rusija. Očito je.
Asad će pasti onog trena kad ga Rusi puste niz vodu.
The Dark Side Of The Forum...
- insomnia
- Rđav kurac
Nece ga Rusi nikad pustiti. Hazreti doktor se svakako nista ne pita. Jbt na sastanku o sudbini Sirije jedini prisutni Sirijci budu konobari
- Mister No
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 4 times
Pa imaju i Rusi ograničenja. Sve to dole košta, a oni nisu nešto za rasipanje para. Javnost u Rusiji uglavnom traži povlacenje, mada se neće desiti skoro, vjerovatno.
Dok su dole Rusi, prihvataju ga uglavnom lideri na Bliskom Istoku i okruzenju, osim Turske i Izraela. Čak i Saudijska Arabija odnedavno.
Hoće li ga UN ganjati zbog ratnih zločina je drugo pitanje. Rusi i Kinezi će uvijek staviti veto na to.
Važnije pitanje je ko će dati pare za obnovu Sirije, kad dođe to na dnevni red. Rusi nemaju para, Kinezi su već izrazili rezerviranost. Dakle, ostaje Zapad. E sad, hoće li Zapad dati pare dok je on na vlasti, upitno je.
Dok su dole Rusi, prihvataju ga uglavnom lideri na Bliskom Istoku i okruzenju, osim Turske i Izraela. Čak i Saudijska Arabija odnedavno.
Hoće li ga UN ganjati zbog ratnih zločina je drugo pitanje. Rusi i Kinezi će uvijek staviti veto na to.
Važnije pitanje je ko će dati pare za obnovu Sirije, kad dođe to na dnevni red. Rusi nemaju para, Kinezi su već izrazili rezerviranost. Dakle, ostaje Zapad. E sad, hoće li Zapad dati pare dok je on na vlasti, upitno je.
. . . . . . . . .
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2524 times
- Been thanked: 7806 times
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3838 times
- Been thanked: 2883 times
Nisu Americke.
Francuzi su im dali,gotovo,i tehnologiju...proces
...jos davne ...51...52-ge god.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Duminjo
- Urednik foruma
NA SVOM Twitter profilu Mughira Al Sharif, reporter BBC-ja, objavio je snimku ubojstva, kako tvrdi, sirijskog migranta kojeg je upucao grčki policajac.
"Sirijski migrant Ahmed Abu Emad iz Aleppa ubijen je danas od strane grčkih graničnih policajaca dok je pokušavao ući u Grčku zajedno sa stotinama drugih migranata. Pogođen je u vrat u 9.07 nedaleko od Ipsale. Njegovo je tijelo vraćeno u Tursku"
Zasad nije potvrđena autentičnost snimke. Preuzeli su je drugi novinari, među njima i nagrađivani sirijski novinar Abdalaziz Alhamza. Reuters je objavio da je sirijski migrant koji je pokušavao prijeći iz Turske u Grčku preminuo jutros od ozljeda nakon što su grčke vlasti intervenirale kako bi spriječile prolaz migranata okupljenih pred graničnim prijelazom. Kazali su to pripadnici turskih sigurnosnih snaga.
Brutalne snimke s granice objavila je i novinarka Al-Aan TV-a. Ona tvrdi da je grčka policija bacila suzavac na migrante, među kojima je bilo djece.
"U stalnom smo kontaktu s partnerima iz Europske unije i onima koji vode računa o rutama na zapadnom Balkanu. Ako se zaštita vanjskih granica EU-a ne uspije realizirati, Austrija će zaštititi vlastite granice", kazao je Kurz.
Službena Ankara poručila je da više ne kani zadržavati stotine tisuća azilanata
“Politika grčke vlade je ta da neće puštati migrante na nezakonit način i mi ćemo im svim sredstvima pomagati u tome da zaštitimo vanjske granice EU-a, konkretno grčku i bugarsku granicu. Ako dođe do veće eskalacije, razmišljat ćemo trebaju li se priključiti postrojbe hrvatske vojske” , rekao je sinoć u intervjuu za HTV hrvatski premijer Andrej Plenković.
"Sirijski migrant Ahmed Abu Emad iz Aleppa ubijen je danas od strane grčkih graničnih policajaca dok je pokušavao ući u Grčku zajedno sa stotinama drugih migranata. Pogođen je u vrat u 9.07 nedaleko od Ipsale. Njegovo je tijelo vraćeno u Tursku"
Zasad nije potvrđena autentičnost snimke. Preuzeli su je drugi novinari, među njima i nagrađivani sirijski novinar Abdalaziz Alhamza. Reuters je objavio da je sirijski migrant koji je pokušavao prijeći iz Turske u Grčku preminuo jutros od ozljeda nakon što su grčke vlasti intervenirale kako bi spriječile prolaz migranata okupljenih pred graničnim prijelazom. Kazali su to pripadnici turskih sigurnosnih snaga.
Brutalne snimke s granice objavila je i novinarka Al-Aan TV-a. Ona tvrdi da je grčka policija bacila suzavac na migrante, među kojima je bilo djece.
"U stalnom smo kontaktu s partnerima iz Europske unije i onima koji vode računa o rutama na zapadnom Balkanu. Ako se zaštita vanjskih granica EU-a ne uspije realizirati, Austrija će zaštititi vlastite granice", kazao je Kurz.
Službena Ankara poručila je da više ne kani zadržavati stotine tisuća azilanata
“Politika grčke vlade je ta da neće puštati migrante na nezakonit način i mi ćemo im svim sredstvima pomagati u tome da zaštitimo vanjske granice EU-a, konkretno grčku i bugarsku granicu. Ako dođe do veće eskalacije, razmišljat ćemo trebaju li se priključiti postrojbe hrvatske vojske” , rekao je sinoć u intervjuu za HTV hrvatski premijer Andrej Plenković.
- Mister No
Turci nemaju svoje nukl. oruzje niti ikakvu kontrolu nad onim koje se nalazi u NATO bazi Incirlik.
The Dark Side Of The Forum...
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3838 times
- Been thanked: 2883 times
Izvinjavam se .....

Misao mi je bila na Izraelu ....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- insomnia
- Rđav kurac
Sta bi, dje su oni druga sila NATO-a? SAA u kontraofanzivi
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9100 times
- Been thanked: 10796 times
Syrian arab arnyKrokodil Behko wrote: 03 Mar 2020, 00:53
Šta je SAA. Meni gugl javlja da je to South african airlines.
Assad forces

Habibti, ya nour el - ain... 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9100 times
- Been thanked: 10796 times
Ma kakvi oni i njihove ofanzive. Ovo je za Erdogana, ipak više diplomatska igra. Prethodno treba obezbjediti, da usred sukoba, ne ulete Amerika, ili Rusija. Ta će Assad? U principu, Turska to tamo može sve potarcati: Siriju, Jordan, Irak, Iran, Izrael..
Treba razumjeti Ergodana. Na početku rata u Siriji, diskretno su ga gurkali u otvoreni rat, bez garancije da će stati iza njega, makar diplomatski. Potom su podržavali Kurde, a potom nisu stali iza njega, kad je uradio ono što ni Amerika nije smjela - srušio ruske avione. Udomio je cca 3.000.000 izbjeglica i pored svega probili su se u prvih 15 ekonomija na svijetu. Nisam njegov fan, ali ovo su činjenice.
Treba razumjeti Ergodana. Na početku rata u Siriji, diskretno su ga gurkali u otvoreni rat, bez garancije da će stati iza njega, makar diplomatski. Potom su podržavali Kurde, a potom nisu stali iza njega, kad je uradio ono što ni Amerika nije smjela - srušio ruske avione. Udomio je cca 3.000.000 izbjeglica i pored svega probili su se u prvih 15 ekonomija na svijetu. Nisam njegov fan, ali ovo su činjenice.
Nije nikakva tajna da je Amerika sa svojim saveznicima party crasher u Siriji i na Bliskom istoku, ali je ovaj put na vratima nocnog kluba u Damasku izbacivac iz Rusije.Mister No wrote: 02 Mar 2020, 12:26 Dole ne postoji više Sirija, osim na papiru.
Glup sam!
- Duminjo
- Urednik foruma
- Mister No
- prog321
- Aktivni forumaš
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Šta god da dogovore najgore će proći sirijci.
Ebo ih idlib.
Zbog jednog grada da izginu desetine hiljada.
Neka asad prvo pošalje svoje sinove u napad .
Ebo ih idlib.
Zbog jednog grada da izginu desetine hiljada.
Neka asad prvo pošalje svoje sinove u napad .
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Duminjo
- Urednik foruma
Mislim da bi mu bilo pametno sutra malo Putinu guze poljubit.
Razapece ga Sa svih strana ko Hitlera
- Mister No
Brko nije nimalo glup.
Nakon svega to je i očito.
Ako bude trebalo, i bude pametan, malo ce poljubiti Putina u guzove. Jos uvijek bi trebao to da radi, ali ne zadugo.
Ni Putina niti ikoga drugog uskoro nece trebati vise tetošit.
Brko sa J. Korejom ulazi zajedno u proizvodnju najnovijeg tenka zasnovanom na Leopardu, a sa Malezijom ide u razvoj lovca 5 generacije.
Odbijanje NATO-a da mu isporuci Patriote, a sad se vec navodi da mu nisu htjeli prodati niti one osmatracke "Predatore" (u isto vrijeme Izraelu su dali hrpu), je natjeralo Tursku da se okrene sebi i razvoju svoje namjenske industrije.
Ovi dronovi sto ubise dole po Siriji su cist Turski proizvod i u rangu su onima koje radi zapad i Kina.
Ove prije sto su imali, a kupljene od Zapada i Izraela, ili nisu radili ili su snimali sto se Izraelu svidjalo.
Ako za 5 god. ispliva Brko iz svega, Tursku vise niko nece smjeti ni mrko pogledati, a o organizovanju puča ili ubijaju 30 vojnika da se ne govori. Vrijedi i za blokadu brodova koji nose pomoc u Gazu.
Izrael je najveci protivnik i neprijatelj Turske trenutno.
Last edited by Mister No on 04 Mar 2020, 23:14, edited 1 time in total.