Na mobu sam. Ne predajem diskusiju al nmgu tipkat, hell ne vidim ovo sve ni pročitat...gospođa Brams wrote: 04 Mar 2020, 18:20To sto neka djeca zive u situacijama da su im uskracena osnovna prava, ne znaci da to daje zeleno svjetlo da netko drugi svoje dijete u startu zakine za roditelja, sto je takoder jedno od temeljnih prava djeteta. Znaci, to sto postoje djeca koja zive tesko ne daje za pravo nekome da sa svojim djetetom cini sto ga je volja, dok god je njemu koliko toliko dobro. I ako vec govorimo o djeci koja tesko zive, pa zar nije bolje da osoba koja je sama recimo udomi ili posvoji jedno takvo dijete? I opet, uvodite u pricu neke stvari koje nemaju veze s onim sto ja govorim. Ja nigdje nisam rekla da samohrani roditelji koji to postanu stjecajem okolnosti ne mogu napraviti dobar posao, nego o tome da se dijete svjesno stavlja u potencijalno nepovoljan polozaj i krse mu se osnovna prava na nacin da mu se namjerno uskracuje odnos sa svojim drugim roditeljem.Salko_dvominutaš wrote: 04 Mar 2020, 16:43
Vidiš ovo je jako osjetljiva tema, hoću reć jako sam osjetljiv na djecu. Pozivati se na neka prava po UN-u dok mirno gledamo/gledaju kako milioni izbjeglica sa tom istom djecom (koja, jel, imaju oba roditelja) gladuju i spavaju na otvorenom na ovim uslovima mi je malo bezveze. Tj. te direktive UN-a mogu iskoristiti samo kao toalet papir jer su licemjerna i koriste se kako kome paše (ne odnosi se na tvoju primjedbu na ovu temu, govorim o globalnom nivou). Ovo s jedne strane.
Sa druge strane ko garantuje djetetu ta ista prava ako su tu oba roditelja da ih odgajaju. Možda se bolje pazi i odgaja dijete samohranog roditelja. Mi to ne znamo i ne možemo argumentovano potvrditi.
U vremenu globalizacije i modernizacije, gdje je u ovim modernim društvima PORODICA izgubila svoj primat a to su jasni postulati "Brak pa sex pa djeca" nemamo pravo da se mješamo u bilo čiju odluku i iznositi svoje mišljenje na način na koji se iznosi.
Naravno da je obitelj kao vrijednost poljuljana, a pogotovo tom pricom da su djeca prvenstveno nesto sto ce zadovoljiti tvoje potrebe a da je sporedno hoce li to dijete imati i svog oca. Kako mozes pricati o vaznosti obitelji dok istovremeno podrzavas pravljenje djece samo da bi se zadovoljilo svoju potrebu s potpunim zanemarivanjem ocinske uloge i vaznosti oca? Nema smisla.
I da, naravno da svatko od nas ima apsolutno pravo izraziti svoje misljenje o cemu hoce. I ne znam otkada se izrazavanje misljenja o nekoj hipotetskoj situaciji smatra mijesanjem u tudi zivot.
Šta vas je danas zaibretilo?
Moderator: VIP
- Salko
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Status: Offline
Re: Šta vas je danas zaibretilo?
"ignorance is bliss"
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 844 times
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
Bila je negdje neka tema o zenama koje se zele ostvariti kao majke. Sjecam se jer Sam se "kacio" Sa nekoliko.
Ova tema je haman pricaona i ustvari, vi ovdje zachatavate ovom ozbiljnom pricom
A posto si ti Meni draga, ja necu vise
Venero budi me u 20:10
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
zasto osoba koja je sama nema pravo izabrati odgajati djetegospođa Brams wrote: 04 Mar 2020, 18:20To sto neka djeca zive u situacijama da su im uskracena osnovna prava, ne znaci da to daje zeleno svjetlo da netko drugi svoje dijete u startu zakine za roditelja, sto je takoder jedno od temeljnih prava djeteta. Znaci, to sto postoje djeca koja zive tesko ne daje za pravo nekome da sa svojim djetetom cini sto ga je volja, dok god je njemu koliko toliko dobro. I ako vec govorimo o djeci koja tesko zive, pa zar nije bolje da osoba koja je sama recimo udomi ili posvoji jedno takvo dijete? I opet, uvodite u pricu neke stvari koje nemaju veze s onim sto ja govorim. Ja nigdje nisam rekla da samohrani roditelji koji to postanu stjecajem okolnosti ne mogu napraviti dobar posao, nego o tome da se dijete svjesno stavlja u potencijalno nepovoljan polozaj i krse mu se osnovna prava na nacin da mu se namjerno uskracuje odnos sa svojim drugim roditeljem.Salko_dvominutaš wrote: 04 Mar 2020, 16:43
Vidiš ovo je jako osjetljiva tema, hoću reć jako sam osjetljiv na djecu. Pozivati se na neka prava po UN-u dok mirno gledamo/gledaju kako milioni izbjeglica sa tom istom djecom (koja, jel, imaju oba roditelja) gladuju i spavaju na otvorenom na ovim uslovima mi je malo bezveze. Tj. te direktive UN-a mogu iskoristiti samo kao toalet papir jer su licemjerna i koriste se kako kome paše (ne odnosi se na tvoju primjedbu na ovu temu, govorim o globalnom nivou). Ovo s jedne strane.
Sa druge strane ko garantuje djetetu ta ista prava ako su tu oba roditelja da ih odgajaju. Možda se bolje pazi i odgaja dijete samohranog roditelja. Mi to ne znamo i ne možemo argumentovano potvrditi.
U vremenu globalizacije i modernizacije, gdje je u ovim modernim društvima PORODICA izgubila svoj primat a to su jasni postulati "Brak pa sex pa djeca" nemamo pravo da se mješamo u bilo čiju odluku i iznositi svoje mišljenje na način na koji se iznosi.
Naravno da je obitelj kao vrijednost poljuljana, a pogotovo tom pricom da su djeca prvenstveno nesto sto ce zadovoljiti tvoje potrebe a da je sporedno hoce li to dijete imati i svog oca. Kako mozes pricati o vaznosti obitelji dok istovremeno podrzavas pravljenje djece samo da bi se zadovoljilo svoju potrebu s potpunim zanemarivanjem ocinske uloge i vaznosti oca? Nema smisla.
I da, naravno da svatko od nas ima apsolutno pravo izraziti svoje misljenje o cemu hoce. I ne znam otkada se izrazavanje misljenja o nekoj hipotetskoj situaciji smatra mijesanjem u tudi zivot.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
Venera
- Seksologinja

ne , ne , mi nismo avrsili konverzaciju, a ja cu te konvertirati
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Golem ti, a mene mrzi tipkat
Hocu napisat svasta nesta u vezi rezolucija i dvostrukih arsina al fkt nmgu, mal mi
"ignorance is bliss"
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Ne postoji pravo djeteta da ima oba roditelja. To jednostavno ne stoji. Zašto? Jednostavno. Kršenje nečijih prava je kazneno ili prekršajno djelo. To što neko dijete nema oba roditelja nije, niti može biti kazneno djelo, dakle nisu mu nikakva prava prekršena.
Tvoj stav mogu razumjeti, i načelno mi čak i ne smeta, ali ti govoriš o idealnom svijetu, a to ne postoji. Niti je ikada postojao. To su bajke. U stvarnom svijetu, ne tome imaginarno-idealnom, očevi bacaju djecu s balkona s ciljem da ih ubiju. Sjeti se oca-monstruma s Paga, koji je svojih četvero djece pobacao s balkona. U ovom stvarnom svijetu majke djecu ostavljaju u kontejnerima...
Dakle, tvrditi da djeca moraju imati oba roditelja ili kako si se izrazila u startu im uskraćivati pravo na njih, ne može se uzimati kao generalni stav. Već svaki slučaj/dijete/obitelj treba gledati zasebno.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
-
Venera
- Seksologinja

dadojović wrote: 04 Mar 2020, 18:41Ne postoji pravo djeteta da ima oba roditelja. To jednostavno ne stoji. Zašto? Jednostavno. Kršenje nečijih prava je kazneno ili prekršajno djelo. To što neko dijete nema oba roditelja nije, niti može biti kazneno djelo, dakle nisu mu nikakva prava prekršena.
Tvoj stav mogu razumjeti, i načelno mi čak i ne smeta, ali ti govoriš o idealnom svijetu, a to ne postoji. Niti je ikada postojao. To su bajke. U stvarnom svijetu, ne tome imaginarno-idealnom, očevi bacaju djecu s balkona s ciljem da ih ubiju. Sjeti se oca-monstruma s Paga, koji je svojih četvero djece pobacao s balkona. U ovom stvarnom svijetu majke djecu ostavljaju u kontejnerima...
Dakle, tvrditi da djeca moraju imati oba roditelja ili kako si se izrazila u startu im uskraćivati pravo na njih, ne može se uzimati kao generalni stav. Već svaki slučaj/dijete/obitelj treba gledati zasebno.
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Bem ti mobitel
Nakuco nakuco nakuco
I izbaci me
Aaaaaaaaa
Nakuco nakuco nakuco
I izbaci me
Aaaaaaaaa
"ignorance is bliss"
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
nana zakazala starom termin u mup sjenica a lik ne smije da se pojavljuje tamo 
🐽
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Naravno da mene nitko ne moze kazneno goniti ako napravim dijete s nekim i nikad ga ne upoznam s ocem, sto ne znaci da to nije moralno upitno.dadojović wrote: 04 Mar 2020, 18:41Ne postoji pravo djeteta da ima oba roditelja. To jednostavno ne stoji. Zašto? Jednostavno. Kršenje nečijih prava je kazneno ili prekršajno djelo. To što neko dijete nema oba roditelja nije, niti može biti kazneno djelo, dakle nisu mu nikakva prava prekršena.
I to djetetovo pravo nije nesto sto sam ja izmislila, nego je to definirano Konvencijom o pravima djeteta koja kaze da svako dijete ima pravo da poznaje oba roditelja i dobije skrb od njih, ako je to moguce. Naravno da je to nesto sto je jako tesko implementirati u zakonsku praksu jer je u ovim slucajevima o kojima pricamo tesko dokazivo sto je u tim situacijama "moguce". Realno, ja mogu reci da nemam pojma kako se zove otac i tko je on i tu sva prica staje s pravne strane. No svejedno to stoji kao moralna obligacija roditelja i skrbnika. Osim ako cemo u 21. stoljecu negirati Konvenciju o pravima djeteta lol
No, sto mislis zasto roditelji posvojene djece imaju zakonsku obavezu da tom djetetu kazu da je posvojeno i omoguce mu upoznavanje s bioloskim roditeljima ako to zeli? Na cemu se temelji ta zakonska preporuka/odredba?
somehow I manage
- dadojović
- Forum [Bot]
Dakle, ponavljam... ti pišeš o idealnom svijetu, kakav ne postoji. Ja pišem o realnom, postojećem svijetu. Tvoj stav je ispravan, ali spada u domenu: tamo su kuće od čokolade, a prozori od marmelade.gospođa Brams wrote: 05 Mar 2020, 07:04Naravno da mene nitko ne moze kazneno goniti ako napravim dijete s nekim i nikad ga ne upoznam s ocem, sto ne znaci da to nije moralno upitno.dadojović wrote: 04 Mar 2020, 18:41
Ne postoji pravo djeteta da ima oba roditelja. To jednostavno ne stoji. Zašto? Jednostavno. Kršenje nečijih prava je kazneno ili prekršajno djelo. To što neko dijete nema oba roditelja nije, niti može biti kazneno djelo, dakle nisu mu nikakva prava prekršena.
I to djetetovo pravo nije nesto sto sam ja izmislila, nego je to definirano Konvencijom o pravima djeteta koja kaze da svako dijete ima pravo da poznaje oba roditelja i dobije skrb od njih, ako je to moguce. Naravno da je to nesto sto je jako tesko implementirati u zakonsku praksu jer je u ovim slucajevima o kojima pricamo tesko dokazivo sto je u tim situacijama "moguce". Realno, ja mogu reci da nemam pojma kako se zove otac i tko je on i tu sva prica staje s pravne strane. No svejedno to stoji kao moralna obligacija roditelja i skrbnika. Osim ako cemo u 21. stoljecu negirati Konvenciju o pravima djeteta lol
No, sto mislis zasto roditelji posvojene djece imaju zakonsku obavezu da tom djetetu kazu da je posvojeno i omoguce mu upoznavanje s bioloskim roditeljima ako to zele? Na cemu se temelji ta zakonska preporuka/odredba?
Dakle, ponavljam...svaki slučaj/obitelj/dijete treba zasebno gledati.
I nećemo valjda ljude prisilno tjerati na brak?
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Ja nikog ne tjeram na brak nit sam uopce spomenula taj pojam. Ja samo kazem da je moralno upitno djetetu uskratiti odnos s drugim roditeljem, svjesno i s namjerom djetetu oduzeti u ovom slucaju oca. To jednostavno nije fer prema djetetu. A to uopce ne podrazumijeva da ljudi moraju uci u brak, ili ostati u braku samo zbog djeteta. Nego se radi o informiranju i omogucavanju da roditelj i dijete imaju nekakav odnos.
Uglavnom, da zavrsim raspravu, meni nikad nece biti moralno prihvatljivo da je otac samo donator sperme koji nakon cina oplodnje vise nikad ne mora cuti za dijete, niti dijete ne mora cuti za njega. Ako sam zbog toga nekakav idealist, ili nazadna, pa nek bude tako.
Uglavnom, da zavrsim raspravu, meni nikad nece biti moralno prihvatljivo da je otac samo donator sperme koji nakon cina oplodnje vise nikad ne mora cuti za dijete, niti dijete ne mora cuti za njega. Ako sam zbog toga nekakav idealist, ili nazadna, pa nek bude tako.
somehow I manage
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10084 times
- Been thanked: 17076 times
- Status: Online
A sta mislis da se na tebe vrsi pritisak, pa das analac?Venera wrote: 04 Mar 2020, 18:04jesam jednom , ali je dao pod pritiskomDuminjo wrote: 04 Mar 2020, 18:01
Ne pada Mi na pamet pisati na temi predvidjenoj za to![]()
Jesil imala situacija da das a on nece?
mislim da nisu bas svi msukraci happy za davanje oralca
imam i zene koje ne vole, ali mislim da su muskraci malo tezi u tome
napisi mi na pp, izlejcit cu te![]()
![]()
Ne bi bila sretna, ha?
Meni je van pameti partnera silit na nesto u seksu, ako je njemu preko volje ne moze ni meni bit fino.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- dadojović
- Forum [Bot]
Ti to skroz doslovno shvaćaš.gospođa Brams wrote: 05 Mar 2020, 07:16 Ja nikog ne tjeram na brak nit sam uopce spomenula taj pojam. Ja samo kazem da je moralno upitno djetetu uskratiti odnos s drugim roditeljem, svjesno i s namjerom djetetu oduzeti u ovom slucaju oca. To jednostavno nije fer prema djetetu. A to uopce ne podrazumijeva da ljudi moraju uci u brak, ili ostati u braku samo zbog djeteta. Nego se radi o informiranju i omogucavanju da roditelj i dijete imaju nekakav odnos.
Pa neće otac biti samo donator sperme, sudjelovati će u životu djeteta, samo neće biti u braku s majkom djeteta. O tome se radi.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
A to treba vidjeti kako su si te zene to zamislile. Koliko se ja sjecam ovdje se govorilo o tome da zena sama odgaja dijete, a ne ravnopravno s ocem. Zato je i pocela cijela rasprava.
somehow I manage
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Ono sto je mene zasmetalo je taj "rodi ti sebi dijete" stav. Stav da dijete sluzi samo zato da se zena ostvari kao majka i da si ispuni zivot. U toj prici otac je sporedna stavka. Ja se s time ne slazem, eto. Nemam nikakav problem s time da ljudi odluce imati dijete mimo braka ili mimo ljubavne veze ali da razumiju vaznost toga da ih dijete oboje ima i treba u svom zivotu, a ne da sluzi prvenstveno kao poligon za ostvarenje osobnih ambicija jedne strane i da je druga strana samo sredstvo.
Rekla sam zavrsit...pardon. Mislim da sam sad sve rekla.
Rekla sam zavrsit...pardon. Mislim da sam sad sve rekla.
somehow I manage
Malo je nerazumijevanja, ali Brams nije ništa loše rekla.
Stav joj je sasvim uredu s gledišta i majke, oca i djeteta.
Meni također smeta malo što se goni nazor nešto, neka zajednica, bez ovog ili onog, ali...dešava se da žena prođe mnoge veze, čak i brak ili brakove i ne uspije s muškarcem naći zajednički jezik. Znači, pokušala je sve, a u isto vrijeme nije se ostvarila ni kao majka.
Neke žene imaju jaku želju za majčinstvom i ta želja je donekle sebična, ali ne znači da će djetetu nedostajati ljubavi i pažnje.
Meni također smeta malo što se goni nazor nešto, neka zajednica, bez ovog ili onog, ali...dešava se da žena prođe mnoge veze, čak i brak ili brakove i ne uspije s muškarcem naći zajednički jezik. Znači, pokušala je sve, a u isto vrijeme nije se ostvarila ni kao majka.
Neke žene imaju jaku želju za majčinstvom i ta želja je donekle sebična, ali ne znači da će djetetu nedostajati ljubavi i pažnje.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
-
Venera
- Seksologinja

a znas li koliko zena pristana na analac, a ne zeli, jednsotavno pristane , aii ja necuspacebound wrote: 05 Mar 2020, 07:20A sta mislis da se na tebe vrsi pritisak, pa das analac?Venera wrote: 04 Mar 2020, 18:04
jesam jednom , ali je dao pod pritiskom
mislim da nisu bas svi msukraci happy za davanje oralca
imam i zene koje ne vole, ali mislim da su muskraci malo tezi u tome
napisi mi na pp, izlejcit cu te![]()
![]()
Ne bi bila sretna, ha?
Meni je van pameti partnera silit na nesto u seksu, ako je njemu preko volje ne moze ni meni bit fino.
dati oralac zeni je ekvivalnet zza dtai oralac muskracu
-
Venera
- Seksologinja

svi smo sebicna bica, samo ovisi od izboa kako ce se nasa sbicnost primjeniti u zivotuNice try wrote: 05 Mar 2020, 07:57 Malo je nerazumijevanja, ali Brams nije ništa loše rekla.
zene koje izaberu imati djete same se jednako zrvtuju kao majke sa kompletnom prodicom
a mnoge se sa dejteom udaju i eto djetetu muske figure , odnosno kompletne porodice
zivot je pun iznenadjenja