ma narod zna da je zdravstvo nikakvo u BiH , jos nisma cula nekoa da ga hvaliIskra wrote: 05 Mar 2020, 08:51
Sudeći po praksi koja se inace sprovodu u ovakvim slučajevima, svugdje u svijetu, a kod nas pogotovo, imam svoje sumnje u tacnost svega što dolazi do javnosti u vidu informacija iz Ministarstva. Ovo uopće nije stvar zdravstva samo nego i politike.
Isto tako, ako se malo više posveti čitanju o tome kako sirila epidemija SARS, MERS npr , uporedi podatke koji su blii u javnosti tada i pisanje stručnjaka par godina poslije, vidi se znatna razlika.
Donekle shvatam i "razvodnjavanje" ovog eventualnog problema, zdravstvo je u krizi, ne treba dizati paniku i sve to Ali daleko od toga da se smije preferirati lezeran stav.
Ja lično smatram da se kod nas.ljudi ne plaše koronavirusa kao takvog, nego se zna da nam je zdravstvo loše i da bismo u slučaju epidemije skoro pa bili prepušteni sami sebi. To je moj utisak iz svega što vidim i znam.
Hej cao
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Zizi wrote: 05 Mar 2020, 09:16Ozbiljna sam ja, samo očito nemaš petlju da to pokreneš.Iskra wrote: 05 Mar 2020, 09:07
Odgovor ti je apsolutno produktivan i konstruktivan i plodonosan u smislu afirmacije teme![]()
Meni je ova tema suviše ozbiljna da bih ti dala.odgovor u istom tonu.
A Ministarstvo će iznijeti podatke kakve želi i kada želi, a u točnost istih niko neće imati uvid. To je tako. Politika.
Vidi se, ozbiljnost koja nastaje iz realnosti i odgovornosti koju bismo svi trebali imati kad he zdravlje u pitanju, prosto.izbija iz svakog tvog slova.
Mani se zacatavanja. Ako imaš šta konkretno ili potencijalno korisno bilo bi bolje. Ako ne...
- Zizi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 9668 times
- Been thanked: 8343 times
Prepuštam tebi, s očekivanjem korisnih informacija od tebe, kao nekoga ko je bolje upućen u ovu tematiku.Iskra wrote: 05 Mar 2020, 09:44
Vidi se, ozbiljnost koja nastaje iz realnosti i odgovornosti koju bismo svi trebali imati kad he zdravlje u pitanju, prosto.izbija iz svakog tvog slova.![]()
Mani se zacatavanja. Ako imaš šta konkretno ili potencijalno korisno bilo bi bolje. Ako ne...![]()
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Nije. Mene svaka vijest dodatno rastuži, sinoć sam jedva zaspala.. razmišljajući o zaraženim - kako je tek njima..
.
Smisljeno su oni toliko prozdrljivi i retardirani da zderu sve sto im dodje pod ruku. I sad pola planete zbog njih ispasta i strahujeFuddo wrote: 04 Mar 2020, 15:44 Ovo je neko smisljeno iso da ga slozi Kini, a surdukno nam ga svima.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Pošto je to evidentno stvar u suštini politike i vlastodržaca, a jako malo struke (Sebijin poucak)... Vi svi već 28 godina nemate petlje to riješiti na izborima, a olako se baca etiketa na pojedinca, kako nema petlje... Svašta...Zizi wrote: 05 Mar 2020, 09:16Ozbiljna sam ja, samo očito nemaš petlju da to pokreneš.Iskra wrote: 05 Mar 2020, 09:07
Odgovor ti je apsolutno produktivan i konstruktivan i plodonosan u smislu afirmacije teme![]()
A Ministarstvo će iznijeti podatke kakve želi i kada želi, a u točnost istih niko neće imati uvid. To je tako. Politika.
Habibti, ya nour el - ain... 
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9668 times
- Been thanked: 8343 times
Onda neka Iskra prestane širiti informacije da ima oboljelih, jer eto ona kao studentica medicine ima uvid da ih ima, samo eto neće ministarstvo da objavi.storm wrote: 05 Mar 2020, 09:53Pošto je to evidentno stvar u suštini politike i vlastodržaca, a jako malo struke (Sebijin poucak)... Vi svi već 28 godina nemate petlje to riješiti na izborima, a olako se baca etiketa na pojedinca, kako nema petlje... Svašta...
Mani se i ti vađenja stvari iz konteksta.
-
Venera
- Seksologinja

Zizi , Iskra ne smije i mema autoritet pisati na forumu o tajnim infomacijamaZizi wrote: 05 Mar 2020, 09:16Ozbiljna sam ja, samo očito nemaš petlju da to pokreneš.Iskra wrote: 05 Mar 2020, 09:07
naravno da ima korone i u fFederaciji, u Sarajevu ima, narod prica , ali nema sluzbenih podataka
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 1430 times
Šuti samo nek ne puca
Šta si nos osmolio .... neće Korona virus na Bosanca .... glomni dvije tri ljute, i ima da budeš ko lampa
Last edited by edo_79 on 05 Mar 2020, 10:04, edited 1 time in total.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Zizi wrote: 05 Mar 2020, 09:56Onda neka Iskra prestane širiti informacije da ima oboljelih, jer eto ona kao studentica medicine ima uvid da ih ima, samo eto neće ministarstvo da objavi.storm wrote: 05 Mar 2020, 09:53
Pošto je to evidentno stvar u suštini politike i vlastodržaca, a jako malo struke (Sebijin poucak)... Vi svi već 28 godina nemate petlje to riješiti na izborima, a olako se baca etiketa na pojedinca, kako nema petlje... Svašta...
Mani se i ti vađenja stvari iz konteksta.
Ja sam izrazila sumnju, iza toga stojim, tvrdnju nisam, jer kao što rekoh, informacijama upravlja politika. A sasvim sigurna možeš da budeš da bih bila.jednako sretna kao i ti, kada bi nas.ova pošast zaobišla.
Tebi nije cilj rasprava, tebi je cilj podbadati. To je tužno.
- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Nije korona atomska bomba pa da se krije nego gripa na steroidima. Oni su rekli da ce doci, samo je pitanje vremena kad ce. Najavili su je i sad jos trebaju da se zajebavaju i da kriju. Sarajevo velika mahala, pa bacaju mahalci suplje kao i neki dan.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2277 times
- Been thanked: 5479 times
eee bolan ako ti neko kaze argumetovano "narod prica" onda je to takoVrag wrote: 05 Mar 2020, 10:19 Nije korona atomska bomba pa da se krije nego gripa na steroidima. Oni su rekli da ce doci, samo je pitanje vremena kad ce. Najavili su je i sad jos trebaju da se zajebavaju i da kriju. Sarajevo velika mahala, pa bacaju mahalci suplje kao i neki dan.
Fuck you a friendly note to start the day
-
Venera
- Seksologinja

jah, desio se slucaj u RS, a nema nijednog u FedearcijiBeni_dvosekundas wrote: 05 Mar 2020, 10:23eee bolan ako ti neko kaze argumetovano "narod prica" onda je to takoVrag wrote: 05 Mar 2020, 10:19 Nije korona atomska bomba pa da se krije nego gripa na steroidima. Oni su rekli da ce doci, samo je pitanje vremena kad ce. Najavili su je i sad jos trebaju da se zajebavaju i da kriju. Sarajevo velika mahala, pa bacaju mahalci suplje kao i neki dan.![]()
- Beni
- Fuck you

- Mood:
polahkop, bice ako bog daVenera wrote: 05 Mar 2020, 10:25jah, desio se slucaj u RS, a nema nijednog u FedearcijiBeni_dvosekundas wrote: 05 Mar 2020, 10:23
eee bolan ako ti neko kaze argumetovano "narod prica" onda je to tako![]()
![]()
![]()
- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
I sta sad? Mora automatski biti i u federaciji, ali se krije?Venera wrote: 05 Mar 2020, 10:25jah, desio se slucaj u RS, a nema nijednog u FedearcijiBeni_dvosekundas wrote: 05 Mar 2020, 10:23
eee bolan ako ti neko kaze argumetovano "narod prica" onda je to tako![]()
![]()
![]()
Nema veze sto je ovaj zarazeni dosao iz Italije.
-
Venera
- Seksologinja

procitaj danasnje Iskrine postove, pa ces razumjeti
- Beni
- Fuck you

- Mood:
C/P
Rezultati
Ukupno stanje:
Zarazenih: 95.425 (+2.265)
Umrlih: 3.286 (+88)
Oporavljenih: 53.400 (+2.710)
Poredjenje u odnosu na jucer:
Ukupno novozarazenih za 24h: 2.265 (+42)
Ukupno umrlih za 24h: 88 (+7)
Ukupno oporavljenih za 24h: 2.710 (+83)
Ukupne stope:
Stopa smrtnosti u odnosu na ukupno zarazene: 3.44% (+0.01%)
Stopa smrtnosti zavrsenih slucajeva: 5,79% (-0,14%)
Stopa oporavka u odnosu na ukupno zarazene: 55.96% (+1,55%)
Stopa poravljenih u odnosu na novozarazene i umrle za 24h: +357 (+30 / +15,17%)
Ukratko, podaci pokazuju da je broj oporavljenih za 24h za 16,4% veci od ukupnog broja novozarazenih. I za sad se ova razlika svakodnevno povecava.
Rezultati
Ukupno stanje:
Zarazenih: 95.425 (+2.265)
Umrlih: 3.286 (+88)
Oporavljenih: 53.400 (+2.710)
Poredjenje u odnosu na jucer:
Ukupno novozarazenih za 24h: 2.265 (+42)
Ukupno umrlih za 24h: 88 (+7)
Ukupno oporavljenih za 24h: 2.710 (+83)
Ukupne stope:
Stopa smrtnosti u odnosu na ukupno zarazene: 3.44% (+0.01%)
Stopa smrtnosti zavrsenih slucajeva: 5,79% (-0,14%)
Stopa oporavka u odnosu na ukupno zarazene: 55.96% (+1,55%)
Stopa poravljenih u odnosu na novozarazene i umrle za 24h: +357 (+30 / +15,17%)
Ukratko, podaci pokazuju da je broj oporavljenih za 24h za 16,4% veci od ukupnog broja novozarazenih. I za sad se ova razlika svakodnevno povecava.