Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
pisete o teorijama, pretpostavkama, a cudite se sto narod dize paniku sirom svijeta 
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Ne bih se ja toliko zamajavao smrtnoscu. Ovaj virus je opasan zbog brojnosti. Lako se prenosi, a nisu ga izolirali.Mister No wrote: 07 Mar 2020, 19:11 Smrtnost je daleko manja od one koja se zvanično statistički iznosi iz razloga da veliki broj zaraženih preboli Koronu bez ikakvih simptoma ili uz zanemarivu kijavicu.
. . . . . . . . .
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3314 times
uh da, afrika. i mutacije.Socrates wrote: 07 Mar 2020, 19:09 Treba uzeti u obzir i moguće mutacije, ako svom silinom pogodi specifične djelove svijeta, recimo, Afriku, itd.
Vakcina je preventiva. Do tada, ko zna sta će se desiti.
sad me zainteresova ta tema, ali nemam kad citati, jer sam i ja dobila koronu ko hani citajuci o tome
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14082 times
- Been thanked: 23370 times
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa tako je kod većine virusa iz Kine.
Coronavirusi su porodica virusa. I SARS je bio u toj porodici. Znači, isto coronavirus.
Coronavirusi su porodica virusa. I SARS je bio u toj porodici. Znači, isto coronavirus.
. . . . . . . . .
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8952 times
- Been thanked: 5693 times
Kako ce kontrolisat njegovo širenje ako zarazenr osobe nemaju simptome i krecu se slobodno?
Nikako.
Treba se nadati da nece mutirati u neki smrtonosniji oblik i da ce kao i vecina virusa sezonski nestati sam od sebe.
Svako pametan ce pojedinacno nastojati da se sačuva onoliko koliko može da se ne zarazi.
Nikako.
Treba se nadati da nece mutirati u neki smrtonosniji oblik i da ce kao i vecina virusa sezonski nestati sam od sebe.
Svako pametan ce pojedinacno nastojati da se sačuva onoliko koliko može da se ne zarazi.
The Dark Side Of The Forum...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ma kako ces se sacuvat?Mister No wrote: 07 Mar 2020, 19:19 Kako ce kontrolisat njegovo širenje ako zarazenr osobe nemaju simptome i krecu se slobodno?
Nikako.
Dozvolite da se obratimo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9755 times
- Been thanked: 11490 times
- Status: Online
Skin wrote: 07 Mar 2020, 19:10Krokodil Behko wrote: 07 Mar 2020, 17:41 Danas, u Bingu, na četiri kase gužva, a na petoj Kineskinja sama, s krcatim kolicima![]()
mislim da treba selit u planine
Isprva se tvrdilo tako, kasnije su demantovali, a nisam čuo da je izvor utvrđen.
Ok, nema razloga za zabrinutost, mi ne jedemo šišmiše, pa neće nas
Isto tako i svinjska gripa, zaobišla muslimane![]()
Ne može, tamo su sad Arapi i bogapitaj, kakav su oni virus donijeli.
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3314 times
jeste, sars-cov, mers-cov
prati ruke i ne dirati usta, nos. i ako neko kaslje nek se okrece od tebe
prati ruke i ne dirati usta, nos. i ako neko kaslje nek se okrece od tebe
Službeni naziv i jest sars - cov2 (ili covid 19) a sars, mers spadaju u corona viruse...
Od pretjerane panike, smjesnije mi je samo, izrugivanje tipa, šta će taj virus.
Vjerojatno i ne može nešto posebno zdravoj populaciji između 15-60 godina, kakva je većina na forumu... Ali svi mi imamo i starije oko sebe, i u blizini... a prenosi se očigledno vrlo lako. A ne stoji više ni teza, da su djeca postedjena.
Od pretjerane panike, smjesnije mi je samo, izrugivanje tipa, šta će taj virus.
Vjerojatno i ne može nešto posebno zdravoj populaciji između 15-60 godina, kakva je većina na forumu... Ali svi mi imamo i starije oko sebe, i u blizini... a prenosi se očigledno vrlo lako. A ne stoji više ni teza, da su djeca postedjena.
Habibti, ya nour el - ain... 
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8952 times
- Been thanked: 5693 times
Pa manje vise nikako, ali ne letis u posjete u bolnicu tetki ili u ambulantu da vidis jarana.Fuddo wrote: 07 Mar 2020, 19:20Ma kako ces se sacuvat?Mister No wrote: 07 Mar 2020, 19:19 Kako ce kontrolisat njegovo širenje ako zarazenr osobe nemaju simptome i krecu se slobodno?
Nikako.
Na neki način pokusavas da snizis mogucnost vlastite zaraze.
Mi kazemo "ne trazi guzici čepa ako ne moras".
To opet ne mora značiti da ga nećeš nać.
The Dark Side Of The Forum...
- Socrates
- Forum [Bot]
Valjda su Kinezi naučili lekciju. Mada, kažu da ova zabrana na pijace divljih i gadnih
životinja ne uključuje korištenje istih u alternativnoj medicini.
Zato, pazite se sljedećeg virusa od tamo. Svaki sljedeći će biti još smrtonosniji, i tacno covjek ne zna sta da misli.
Zato, pazite se sljedećeg virusa od tamo. Svaki sljedeći će biti još smrtonosniji, i tacno covjek ne zna sta da misli.
. . . . . . . . .
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Ma mi smo napravili glupost sa njima.Socrates wrote: 07 Mar 2020, 19:26 Valjda su Kinezi naučili lekciju. Mada, kažu da ova zabrana na pijace divljih i gadnihživotinja ne uključuje korištenje istih u alternativnoj medicini.
![]()
To je cim je prva vijest dosla, trebalo odmah granicu sa njima zatvoriti. Al ko ce se odreci svih zajebancija sto smo im dali da prave.
De to brate rjesite, slacemo vam lunch pakete avionim i jbg, zao nam je.
Dozvolite da se obratimo
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ovaj 14-godisnjak sto je ovdje zarazen citavu heftu iso u skolu 
Srecom nije ista skola u koju mala ide
Srecom nije ista skola u koju mala ide
Last edited by insomnia on 07 Mar 2020, 19:41, edited 1 time in total.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Bas..i da imas masku i bilo sta slicno ne pomaze, dzaba tiFuddo wrote: 07 Mar 2020, 19:20Ma kako ces se sacuvat?Mister No wrote: 07 Mar 2020, 19:19 Kako ce kontrolisat njegovo širenje ako zarazenr osobe nemaju simptome i krecu se slobodno?
Nikako.
Socrates wrote: 07 Mar 2020, 19:26 Valjda su Kinezi naučili lekciju. Mada, kažu da ova zabrana na pijace divljih i gadnihživotinja ne uključuje korištenje istih u alternativnoj medicini.
![]()
Čitam.juce onog hrvatskog naučnika, kaže broj oboljelih i umrlih u Kini je vrlo vjerovatno mnogo veći n3go što javnost zna ali da su kinezi ipak nekako.uspjeli staviti.pod kontrolu širenje zaraze na svom.teritoriju. Ekonomski su spremni.
Šta će one zemlje , a i mi medju njima, koje iznenadi snijeg U hangaru a ne korona virus?
Ja sam skeptičan i do njihovih službenih podataka... Još uvijek je to pod okriljem snažne komunističke partije, koja će sve frizirati, da ocuva rejting zemlje...Socrates wrote: 07 Mar 2020, 19:26 Valjda su Kinezi naučili lekciju. Mada, kažu da ova zabrana na pijace divljih i gadnihživotinja ne uključuje korištenje istih u alternativnoj medicini.
![]()
Kako se vidi, da se tu širi lakoćom, čisto sumnjam u te njihove brojke.
E upravo toIskra wrote: 07 Mar 2020, 19:43Socrates wrote: 07 Mar 2020, 19:26 Valjda su Kinezi naučili lekciju. Mada, kažu da ova zabrana na pijace divljih i gadnihživotinja ne uključuje korištenje istih u alternativnoj medicini.
![]()
Čitam.juce onog hrvatskog naučnika, kaže broj oboljelih i umrlih u Kini je vrlo vjerovatno mnogo veći n3go što javnost zna ali da su kinezi ipak nekako.uspjeli staviti.pod kontrolu širenje zaraze na svom.teritoriju. Ekonomski su spremni.
Šta će one zemlje , a i mi medju njima, koje iznenadi snijeg U hangaru a ne korona virus?![]()
Ako izuzmemo snijeg u hangaru
- Socrates
- Forum [Bot]
Treba sumnjati i u broj zaraženih i u broj mrtvih. Vjerovatno su i mnoge mrtve od corone upisali kao "umro od upale pluća".storm wrote: 07 Mar 2020, 19:45Ja sam skeptičan i do njihovih službenih podataka... Još uvijek je to pod okriljem snažne komunističke partije, koja će sve frizirati, da ocuva rejting zemlje...Socrates wrote: 07 Mar 2020, 19:26 Valjda su Kinezi naučili lekciju. Mada, kažu da ova zabrana na pijace divljih i gadnihživotinja ne uključuje korištenje istih u alternativnoj medicini.
![]()
Kako se vidi, da se tu širi lakoćom, čisto sumnjam u te njihove brojke.
Svaka diktatorska vlast isto radi. Nema načina to da se provjeri.
. . . . . . . . .