greeneyes wrote: 01 Feb 2020, 10:30Ispravno napisao na hrvatskom, a nisam na bosanskom. Sta se desava sa mnom
Majorizira nas ona Vila sve redom.
Moderator: Krokodil Behko

greeneyes wrote: 01 Feb 2020, 10:30Ispravno napisao na hrvatskom, a nisam na bosanskom. Sta se desava sa mnom

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
ko sto ni ja ne znam vase marte majove junove julove...prog321 wrote: 01 Feb 2020, 10:27 Da su pametni ožujak, prosinac , narezak , siječanj, ječam i ostale smiješne nazive bi izbacili i u hrvatskoj.
Dan danas ne mogu povezati koji je mjesec.
Ako ništa, mart se lako zapamti zbog ožujskegreeneyes wrote: 01 Feb 2020, 10:30Ispravno napisao na hrvatskom, a nisam na bosanskom. Sta se desava sa mnom

greeneyes wrote: 01 Feb 2020, 10:16 Onom smeta sto se tunel 1.maj ne zove i 1.ozujak. Ovoj smeta naki pozdrav. Ybt zljeb, oko cega se to polemise

Dobro, Behkoni, ne govorim tebi nista. Ovo ja na svoj racunKrokodil Behko wrote: 02 Feb 2020, 10:05greeneyes wrote: 01 Feb 2020, 10:16 Onom smeta sto se tunel 1.maj ne zove i 1.ozujak. Ovoj smeta naki pozdrav. Ybt zljeb, oko cega se to polemise
Napisao si 1. maj i to sam ispravljao, a ne mart.

ma da, usvojili su latinske nazive, a ovi, staroslavenski se smatraju arhaičnim.prog321 wrote: 02 Feb 2020, 10:37 I rusi govore januar, februar...itd.
Ps.
To su
izmislio-kad-sam-pao-na-glavu nazivi.

Prikaz "situacije" u BiH bio bi objektivniji da su uz Bojana, Darka i ostale pjevali još Mujo i Haso ...