Vratite se raspravi o temi.
Osobne antagonizme ili prevladajte ili se ignorirajte.
Moderator: Krokodil Behko
pa smijesno mi je, jer svojom izjavom pokusavas reci da oni upravo jesu veci lopovi od domachNora Ibsenova wrote: 08 Mar 2020, 14:08Nema manjeg ili većeg lopova. Lopov je lopov, samo su količine drugačije.Venera wrote: 08 Mar 2020, 14:02
aha, opt selekcija, nasi llopovi su manje lopovi o migranata,a ovi nasi lopovi svaki dan idu u svojoj kuci, interesantno![]()
Ne znam zašto si se uhvatila činjenice koju sam napisala a to je da u našem butiku masovno kradu migranti, količinski neusporedivo sa količinom koji ukradu ostali.
Ne lupaj gluposti, bezveze samo da ih lupas.Venera wrote: 08 Mar 2020, 13:49mene cudi da tako nesto pitas , pa ne prati ih iskljucivo UN , a sto se tice definicije , postoji kategorija doticnih miganataSocrates wrote: 08 Mar 2020, 13:42
Pa kako UN uopste prati današnji "izbjeglicki" val u Evropi? Većinom i nisu izbjeglice, po definiciji UN-a.![]()
a gdje sam napisala da n epostoji definicija izbjegliceSocrates wrote: 08 Mar 2020, 14:12Ne lupaj gluposti, bezveze samo da ih lupas.Venera wrote: 08 Mar 2020, 13:49
mene cudi da tako nesto pitas , pa ne prati ih iskljucivo UN , a sto se tice definicije , postoji kategorija doticnih miganata![]()
Postoji definicija "izbjeglice" po UN-u, i po njoj možeš da se kvalifikujes da udjes u neku zemlju samo dok rat traje, a u nekima možeš dobiti stalni boravak.
Ako samo navalis preko granica, uglavnom ilegalno, onda ti je status upitan.
Druge vrste imigracije moraju ili biti legalne ili se dovode u pitanje drzavne granice. A kao sto vidimo na primjeru Evrope, to baš i ne daje sjajne rezultate.
Tebe bi trebalo banovati samo zbog ovih nesuvislosti koje pišeš, a i ovih budalaština sa pogrešno napisanim rijecimaVenera wrote: 08 Mar 2020, 14:15a gdje sam napisala da n epostoji definicija izbjegliceSocrates wrote: 08 Mar 2020, 14:12
Ne lupaj gluposti, bezveze samo da ih lupas.
Postoji definicija "izbjeglice" po UN-u, i po njoj možeš da se kvalifikujes da udjes u neku zemlju samo dok rat traje, a u nekima možeš dobiti stalni boravak.
Ako samo navalis preko granica, uglavnom ilegalno, onda ti je status upitan.
Druge vrste imigracije moraju ili biti legalne ili se dovode u pitanje drzavne granice. A kao sto vidimo na primjeru Evrope, to baš i ne daje sjajne rezultate.![]()
![]()
napisala sa da postoji katgorija danasnjih migranata![]()
Evropa i ostale ekonomski racijene drzave su zurocnici doticne migracije , o mogusnoti iste su pisali prije pocekta prvog vala![]()
ja se ziasta cudim da ne znas nesto vise o ovome![]()
ja nisma kriva ako nesto ne znasSocrates wrote: 08 Mar 2020, 14:18Tebe bi trebalo banovati samo zbog ovih nesuvislosti koje pišeš, a i ovih budalaština sa pogrešno napisanim rijecimaVenera wrote: 08 Mar 2020, 14:15
a gdje sam napisala da n epostoji definicija izbjeglice![]()
![]()
napisala sa da postoji katgorija danasnjih migranata![]()
Evropa i ostale ekonomski racijene drzave su zurocnici doticne migracije , o mogusnoti iste su pisali prije pocekta prvog vala![]()
ja se ziasta cudim da ne znas nesto vise o ovome![]()
Šta je kategorija današnjih migranata?
Kako je BIH uzročnik današnjih migracija i zbog čega bi oni morali biti na udaru?
rijesenja ima, ali ne postoji zelja da se problem rijesiSkin wrote: 08 Mar 2020, 14:20 ni ja ne razumijem regulativu ni drzavu u slucaju kad unutar svojih granica ima toliki broj ljudi bez ikakvog dokumenta. kako se to uopste rjesava, jednom kad su tu - zar je moguce da nema rjesenja za takav haos?
Jesam li reko da su mi migranti nesto uradili? Et opet izmisljašVenera wrote: 08 Mar 2020, 14:07a sto su tebi uradili migrantiDuminjo wrote: 08 Mar 2020, 14:04
Bjezi ba.. Sta su tebi bosanci uradili pa tolika odbojnost i potreba da se uvijek na iste hrakne, ne znam..
Tolko si opterecena time da se ne da ni pricati. Za sve zivo su krivi, najgori, vaki naki.. Tema o migrantima a ti ufatila bosance prozivat kao lopove.. Tema o cetnicima, tebi bosanci opet krivi.. Tema o svekircima, tebi bosanci krivi..
Imas li i u cemu granicu?![]()
ja sam postavila doslovno primjere iz BiH populacije, a ne kompletne BiH populacije![]()
ti si u Njemackoj, i svijestan si da jedna dio Njemacke populacije tebe disiniria koa imigranta , ali o tome nnaravno,neces javno pisati , ono, nema potrebe![]()
ma ti si jednsotavno bezobrazanDuminjo wrote: 08 Mar 2020, 14:25Jesam li reko da su mi migranti nesto uradili? Et opet izmisljašVenera wrote: 08 Mar 2020, 14:07
a sto su tebi uradili migranti![]()
ja sam postavila doslovno primjere iz BiH populacije, a ne kompletne BiH populacije![]()
ti si u Njemackoj, i svijestan si da jedna dio Njemacke populacije tebe disiniria koa imigranta , ali o tome nnaravno,neces javno pisati , ono, nema potrebe![]()
Ti nisi postavila primjere nego si kompletan jedan narod nazvala lopovima.. Et opet i lazeš
Tolko me diskriminiraju da se Osjecam bolje nego u rodjenom selu.. I od kud ti potreba da sada ovo izvališ bogati dragog?![]()
I Lazes i izmišljas..
Sad Mi, molim te, navedi samo jedan normalan razlog zasto bih nastavio pricu ili bilo kakvu raspravu s tobom?
Nego, fino se lati vibratora i Dodji Malo sebi
Izvini bogati sto nas lažeš i nazivaš lopovima..Venera wrote: 08 Mar 2020, 14:27ma ti si jednsotavno bezobrazanDuminjo wrote: 08 Mar 2020, 14:25
Jesam li reko da su mi migranti nesto uradili? Et opet izmisljaš
Ti nisi postavila primjere nego si kompletan jedan narod nazvala lopovima.. Et opet i lazeš
Tolko me diskriminiraju da se Osjecam bolje nego u rodjenom selu.. I od kud ti potreba da sada ovo izvališ bogati dragog?![]()
I Lazes i izmišljas..
Sad Mi, molim te, navedi samo jedan normalan razlog zasto bih nastavio pricu ili bilo kakvu raspravu s tobom?
Nego, fino se lati vibratora i Dodji Malo sebiseljober obicni
![]()
Ne.Venera wrote: 08 Mar 2020, 14:10pa smijesno mi je, jer svojom izjavom pokusavas reci da oni upravo jesu veci lopovi od domachNora Ibsenova wrote: 08 Mar 2020, 14:08
Nema manjeg ili većeg lopova. Lopov je lopov, samo su količine drugačije.
Ne znam zašto si se uhvatila činjenice koju sam napisala a to je da u našem butiku masovno kradu migranti, količinski neusporedivo sa količinom koji ukradu ostali.![]()
U principu, ljudi koji lutaju od granice do granice ni ne mogu imati rješen status.Skin wrote: 08 Mar 2020, 14:20 ni ja ne razumijem regulativu ni drzavu u slucaju kad unutar svojih granica ima toliki broj ljudi bez ikakvog dokumenta. kako se to uopste rjesava, jednom kad su tu - zar je moguce da nema rjesenja za takav haos?
mojoj prijaltjeici su nasih trojica prisla da ukradu tasnuDorian wrote: 08 Mar 2020, 14:30Ne.Venera wrote: 08 Mar 2020, 14:10
pa smijesno mi je, jer svojom izjavom pokusavas reci da oni upravo jesu veci lopovi od domach![]()
Rekla je da način na koji kradu je drugačiji.
Naši kradu uglavnom tako da jedna ili dvije osobe uđu i ukradu. Nora je rekla da migranti ulaze u velikim grupama, po 5, 6 ili više i ukradu.
Ali to ne znači da u ukupnoj količini u jednom periodu ili u jednoj "akciji" migranti ukradu manje ili više od domaćih.
Tako da, Venera, i ti radiš isto šta tebi rade drugi, prepostavljaš i tumačiš kako ti odgovara umjesto da čitaš kako ti je napisano.
I da, jedna od stvari koja kod domorodaca stvara strah od migranata je ta da skoro sve šta rade rade u grupama. Često povećim.
A strah stvara odbojnost i mržnju.
Vjerujem da jesu.Venera wrote: 08 Mar 2020, 14:34mojoj prijaltjeici su nasih trojica prisla da ukradu tasnuDorian wrote: 08 Mar 2020, 14:30
Ne.
Rekla je da način na koji kradu je drugačiji.
Naši kradu uglavnom tako da jedna ili dvije osobe uđu i ukradu. Nora je rekla da migranti ulaze u velikim grupama, po 5, 6 ili više i ukradu.
Ali to ne znači da u ukupnoj količini u jednom periodu ili u jednoj "akciji" migranti ukradu manje ili više od domaćih.
Tako da, Venera, i ti radiš isto šta tebi rade drugi, prepostavljaš i tumačiš kako ti odgovara umjesto da čitaš kako ti je napisano.
I da, jedna od stvari koja kod domorodaca stvara strah od migranata je ta da skoro sve šta rade rade u grupama. Često povećim.
A strah stvara odbojnost i mržnju.![]()
je ne branim nijednu stranu,a njen primjer nije neobican ili psecifican za migrante![]()
pa fino, kao sto je moj prijtelj, dosao je leglano u US bio osoba bez drzavljanstva drzave u kojoj je rodjen i drzave u kojoj je odrastaoSkin wrote: 08 Mar 2020, 14:28 kakvo rjesenje, koji je to legalni instrument?
imas veliki broj ljudi unutar svojih granica koji uopste ne postoje.
Najlogicnije rjesenje je otvaranje kakvog sabirnog centra daleko od ociju javnosti i tu ih smjestiti. Dovlaciti hrane a ostaviti mogucnost ovima da i oni nesto proizvedu na zemlji i to je to.Skin wrote: 08 Mar 2020, 14:28 kakvo rjesenje, koji je to legalni instrument?
imas veliki broj ljudi unutar svojih granica koji uopste ne postoje.