Naputak za zapadni MostarTokmak wrote: 08 Mar 2020, 23:36 Od sutra se u Mostaru opet goni smeće na otpad...
jbg,od sutra sam i po tome ugrožen...nema više prirodne zaštite i stečene imunoeficijencije...
Ako se ne javim,znate šta mi je presudilo...![]()
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
Re: Korona virus
Habibti, ya nour el - ain... 
Habibti, ya nour el - ain... 
Malo protiv zvanične statistike
“Nemaju vremena da testiraju sve slučajeve, rade to samo za one s težim znacima infekcije. One s blažom i srednje teškom kliničkom slikom nikako ne testiraju. Tako da je broj zaraženih višestruko veći pa je i procenat smrtnih slučajeva shodno tome dosta manji. Svi slučajevi u njihovoj klinici bili su stariji od 70 godina i imali su komorbiditete”, naveo je Baljić.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/najv ... /200308100
“Nemaju vremena da testiraju sve slučajeve, rade to samo za one s težim znacima infekcije. One s blažom i srednje teškom kliničkom slikom nikako ne testiraju. Tako da je broj zaraženih višestruko veći pa je i procenat smrtnih slučajeva shodno tome dosta manji. Svi slučajevi u njihovoj klinici bili su stariji od 70 godina i imali su komorbiditete”, naveo je Baljić.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/najv ... /200308100
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
- Status: Offline
ja cu je kontaktirati danas
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
a ja ti to govorim od pocetka
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9849 times
- Been thanked: 11621 times
storm wrote: 09 Mar 2020, 07:40Ozbijno shvatili...eto zašto...
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/turs ... /200309005
Saće im Trump uvesti sankcije, zbog širenja panike.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2307 times
- Been thanked: 5628 times
Prekid rada zbog virusa Korona od ponedeljka 09.03.2020 do subote 14.03.2020 za sve zaposlene na teritoriji Bosne i Herzegovine. Više informacija na linku:
https://t.co/efZzvf5fqa?amp=1
https://t.co/efZzvf5fqa?amp=1
Fuck you a friendly note to start the day
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2307 times
- Been thanked: 5628 times
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5118 times
- Been thanked: 6646 times
Sanjala sam je sinoć majke mi, da se javila ovdje...
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
jos mjesec dana do leta, jos nema maila da otkazuju... sad zasad dobro je

ps, mracni, veliki lajk za avatara
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5170 times
- Been thanked: 7300 times
Zatvorene su crvene zone. Na ulazu i izlazu.
Svih provincija Lombardije, Padove, Venecije i Trevisa u Venetu, zatim Modene, Piacence, Parme, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro i Urbino. Asti i Alessandria u Pijemontu. Predvidja se apsolutno izbjegavanje bilo kakvog kretanja, osim vanrednih zdravstvenih situacija ili poslovnih. Ljudi se nastoje drzati "prevencija" ali se osjeca i panicarenje. Zapocinju bjezati sa rizikom jos intenzivnijeg prosiravanja. It je skup starije populacije koje i jesu vecinom smrtne zrtve.
Prva sam licno kontala kako mediji preuvelicavaju kao inace u svemu. I to donekle stoji ali situacija je ozbiljnija nego sto se misli(lo). U ovom dijelu zabije zdravstveni sistem jeste (bio) spreman.. Ipak doslo se do preopterecenja zbog prebrzog prosiravanja. Uz to nedovoljan broj osoblja.. Umor vec prisutnih, koji se u svoj mah zarazuju. Moze se zamisliti kakav bi razvitak virusa bio tek u siromasnijim nespremnim zdravstvenim sistemima/gradovima ili drzavama. I stanjima imuniteta nekih ljudi.
Sto se tice ekonomije.. Posljedice se vec osjete (Prinudni odmori, zavrsavanje nekih mogucih poslova od kuce) a kroz mjesec dva/tri tek hoce itekako intenzivnije. To se sve da nekako srediti...I nadam se samo kocenju i dolasku kraju ovog, sto prije.
Jutros sam obavila najbitnije. Nema vise nekog mrdanja iz kuce i avlije. Muz samo ako bas mora. I moguce je jos nekom mjerom.
Eto samo da se javim, i
za ko je brinuo.
Svih provincija Lombardije, Padove, Venecije i Trevisa u Venetu, zatim Modene, Piacence, Parme, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro i Urbino. Asti i Alessandria u Pijemontu. Predvidja se apsolutno izbjegavanje bilo kakvog kretanja, osim vanrednih zdravstvenih situacija ili poslovnih. Ljudi se nastoje drzati "prevencija" ali se osjeca i panicarenje. Zapocinju bjezati sa rizikom jos intenzivnijeg prosiravanja. It je skup starije populacije koje i jesu vecinom smrtne zrtve.
Prva sam licno kontala kako mediji preuvelicavaju kao inace u svemu. I to donekle stoji ali situacija je ozbiljnija nego sto se misli(lo). U ovom dijelu zabije zdravstveni sistem jeste (bio) spreman.. Ipak doslo se do preopterecenja zbog prebrzog prosiravanja. Uz to nedovoljan broj osoblja.. Umor vec prisutnih, koji se u svoj mah zarazuju. Moze se zamisliti kakav bi razvitak virusa bio tek u siromasnijim nespremnim zdravstvenim sistemima/gradovima ili drzavama. I stanjima imuniteta nekih ljudi.
Sto se tice ekonomije.. Posljedice se vec osjete (Prinudni odmori, zavrsavanje nekih mogucih poslova od kuce) a kroz mjesec dva/tri tek hoce itekako intenzivnije. To se sve da nekako srediti...I nadam se samo kocenju i dolasku kraju ovog, sto prije.
Jutros sam obavila najbitnije. Nema vise nekog mrdanja iz kuce i avlije. Muz samo ako bas mora. I moguce je jos nekom mjerom.
Eto samo da se javim, i
Svijest ima sidrište.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2752 times
- Been thanked: 8615 times
Situacija je zajebana. Vani ne moš vidjeti zive duše. Inace je svuda najfrekventnije ujutro od 7 pa Do 10.. Vozim od Adresse Do Adresse u dva naselja. Jedno Ima 6.000 a drugo skoro 10.000 duša. Naselja su, naizgled, skoro mrtva i sve se sakrilo po kucama. Djeluje pomalo i strašno.. Ljudi su shvatili mnogo ozbiljno ovo sve i pokusavaju se sto vise drzati uputa.
Sjever Italije je skoro omiljena destinacija ovima ovdje i mnogo ih ide "dole" na kampovanje, plus i škole salju djecu dole na ekskurzije.
Milan je udaljen 400 i nešto kilometara. U apotekama vec dosta stvari fali. Prije svega dezinfekciona sredstva. Bice Gusto. Nadati se samo da ce ovo uskoro stati.
Evo sad u jedan imamo sastanak neki pa cemo vidjeti šta i kako.. Moj najmladji pacijent je 70 godina Star.. Jebeš ga.. Nije svedno..
Sjever Italije je skoro omiljena destinacija ovima ovdje i mnogo ih ide "dole" na kampovanje, plus i škole salju djecu dole na ekskurzije.
Milan je udaljen 400 i nešto kilometara. U apotekama vec dosta stvari fali. Prije svega dezinfekciona sredstva. Bice Gusto. Nadati se samo da ce ovo uskoro stati.
Evo sad u jedan imamo sastanak neki pa cemo vidjeti šta i kako.. Moj najmladji pacijent je 70 godina Star.. Jebeš ga.. Nije svedno..
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
U Fr ko da se nista ne dasava. Barem kod mene ovdje. Ja jucer na karnevalu bio 
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Ovisno od departmana...insomnia wrote: 09 Mar 2020, 12:52 U Fr ko da se nista ne dasava. Barem kod mene ovdje. Ja jucer na karnevalu bio![]()
.Tous les établissements scolaires du Haut-Rhin seront fermés à partir du lundi 9 mars à cause de l'épidémie de coronavirus Covid-19. Les parents - mais pas tous - peuvent bénéficier de l'arrêt de travail indemnisé permis par le gouvernement
.
- insomnia
- Rđav kurac

Pa rekoh ja barem ovdje. Bio jos koncert poslije al nismo ostali posto kisa jebena pada vec jedno dva mjeseca 
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Čuvajte se u svakom slučaju.insomnia wrote: 09 Mar 2020, 13:08 Pa rekoh ja barem ovdje. Bio jos koncert poslije al nismo ostali posto kisa jebena pada vec jedno dva mjeseca![]()
.
- insomnia
- Rđav kurac

Volio bih vidjeti kako bi ovo kod mene u firmi proslo 
“Les parents - mais pas tous - peuvent bénéficier de l'arrêt de travail indemnisé permis par le gouvernement“
“Les parents - mais pas tous - peuvent bénéficier de l'arrêt de travail indemnisé permis par le gouvernement“
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14227 times
- Been thanked: 23697 times
ina wrote: 09 Mar 2020, 12:12 Zatvorene su crvene zone. Na ulazu i izlazu.
Eto samo da se javim, iza ko je brinuo.
Vako su pocinjali oni filmovi 28 days later, ista prica.Duminjo wrote: 09 Mar 2020, 12:47 Situacija je zajebana. Vani ne moš vidjeti zive duše. Inace je svuda najfrekventnije ujutro od 7 pa Do 10.. Vozim od Adresse Do Adresse u dva naselja. Jedno Ima 6.000 a drugo skoro 10.000 duša. Naselja su, naizgled, skoro mrtva i sve se sakrilo po kucama. Djeluje pomalo i strašno.. Ljudi su shvatili mnogo ozbiljno ovo sve i pokusavaju se sto vise drzati uputa.
Ojjjjjj
TruNpe pravi zid, jebiga
Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2752 times
- Been thanked: 8615 times
Za sve je on i kriv. Jebo ga Huawei i Rat njihovFuddo wrote: 09 Mar 2020, 14:00
Vako su pocinjali oni filmovi 28 days later, ista prica.
Ojjjjjj
TruNpe pravi zid, jebiga![]()