Treba pratiti gdje ga nema nikako.
Rusi!
Oni su
Moderator: Krokodil Behko
Nisam znala da si zagazio u cizmu..Duminjo wrote: 09 Mar 2020, 12:47 Situacija je zajebana. Vani ne moš vidjeti zive duše. Inace je svuda najfrekventnije ujutro od 7 pa Do 10.. Vozim od Adresse Do Adresse u dva naselja. Jedno Ima 6.000 a drugo skoro 10.000 duša. Naselja su, naizgled, skoro mrtva i sve se sakrilo po kucama. Djeluje pomalo i strašno.. Ljudi su shvatili mnogo ozbiljno ovo sve i pokusavaju se sto vise drzati uputa.
Sjever Italije je skoro omiljena destinacija ovima ovdje i mnogo ih ide "dole" na kampovanje, plus i škole salju djecu dole na ekskurzije.
Milan je udaljen 400 i nešto kilometara. U apotekama vec dosta stvari fali. Prije svega dezinfekciona sredstva. Bice Gusto. Nadati se samo da ce ovo uskoro stati.
Evo sad u jedan imamo sastanak neki pa cemo vidjeti šta i kako.. Moj najmladji pacijent je 70 godina Star.. Jebeš ga.. Nije svedno..
ama ona turska mraka, si vidio cisti ko suza
Turcibsu smotani za ovo, komplikovano je, oni bi ga sebi zabili
Trunp je kli*an.. Kli*anskiFuddo wrote: 09 Mar 2020, 14:00ina wrote: 09 Mar 2020, 12:12 Zatvorene su crvene zone. Na ulazu i izlazu.
Svih provincija Lombardije, Padove, Venecije i Trevisa u Venetu, zatim Modene, Piacence, Parme, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro i Urbino. Asti i Alessandria u Pijemontu. Predvidja se apsolutno izbjegavanje bilo kakvog kretanja, osim vanrednih zdravstvenih situacija ili poslovnih. Ljudi se nastoje drzati "prevencija" ali se osjeca i panicarenje. Zapocinju bjezati sa rizikom jos intenzivnijeg prosiravanja. It je skup starije populacije koje i jesu vecinom smrtne zrtve.
Prva sam licno kontala kako mediji preuvelicavaju kao inace u svemu. I to donekle stoji ali situacija je ozbiljnija nego sto se misli(lo). U ovom dijelu zabije zdravstveni sistem jeste (bio) spreman.. Ipak doslo se do preopterecenja zbog prebrzog prosiravanja. Uz to nedovoljan broj osoblja.. Umor vec prisutnih, koji se u svoj mah zarazuju. Moze se zamisliti kakav bi razvitak virusa bio tek u siromasnijim nespremnim zdravstvenim sistemima/gradovima ili drzavama. I stanjima imuniteta nekih ljudi.
Sto se tice ekonomije.. Posljedice se vec osjete (Prinudni odmori, zavrsavanje nekih mogucih poslova od kuce) a kroz mjesec dva/tri tek hoce itekako intenzivnije. To se sve da nekako srediti...I nadam se samo kocenju i dolasku kraju ovog, sto prije.
Jutros sam obavila najbitnije. Nema vise nekog mrdanja iz kuce i avlije. Muz samo ako bas mora. I moguce je jos nekom mjerom.
Eto samo da se javim, iza ko je brinuo.
Vako su pocinjali oni filmovi 28 days later, ista prica.Duminjo wrote: 09 Mar 2020, 12:47 Situacija je zajebana. Vani ne moš vidjeti zive duše. Inace je svuda najfrekventnije ujutro od 7 pa Do 10.. Vozim od Adresse Do Adresse u dva naselja. Jedno Ima 6.000 a drugo skoro 10.000 duša. Naselja su, naizgled, skoro mrtva i sve se sakrilo po kucama. Djeluje pomalo i strašno.. Ljudi su shvatili mnogo ozbiljno ovo sve i pokusavaju se sto vise drzati uputa.
Sjever Italije je skoro omiljena destinacija ovima ovdje i mnogo ih ide "dole" na kampovanje, plus i škole salju djecu dole na ekskurzije.
Milan je udaljen 400 i nešto kilometara. U apotekama vec dosta stvari fali. Prije svega dezinfekciona sredstva. Bice Gusto. Nadati se samo da ce ovo uskoro stati.
Evo sad u jedan imamo sastanak neki pa cemo vidjeti šta i kako.. Moj najmladji pacijent je 70 godina Star.. Jebeš ga.. Nije svedno..
Ojjjjjj
TruNpe pravi zid, jebiga![]()
Nisam zagazio al plešem na ivici.. Jos je pod "kontrolom". Ovo su uglavnom sve mjere predostroznosti. Nadati se samo da ne dodje do necega slicnog kao kod vas.. Jer,ina wrote: 09 Mar 2020, 14:16Nisam znala da si zagazio u cizmu..Duminjo wrote: 09 Mar 2020, 12:47 Situacija je zajebana. Vani ne moš vidjeti zive duše. Inace je svuda najfrekventnije ujutro od 7 pa Do 10.. Vozim od Adresse Do Adresse u dva naselja. Jedno Ima 6.000 a drugo skoro 10.000 duša. Naselja su, naizgled, skoro mrtva i sve se sakrilo po kucama. Djeluje pomalo i strašno.. Ljudi su shvatili mnogo ozbiljno ovo sve i pokusavaju se sto vise drzati uputa.
Crvene zone imaju svoj tok.. Drzi se sto podalje ako ikako mozes..
Sjeverne bolnice su oblivene neadekvatnoj opremi.. Ljudi trce tamo..![]()
Što gore to bolje.Fuddo wrote: 09 Mar 2020, 14:35 Dow jones izgubio 1800 poena sam sto su otvorili market jutros. Cijena nafte pala 30%
Ode sve u vrazju mater
Zaustavili su, vraca se.
Nisi. Drma te zakašnjeli PTSP.Fuddo wrote: 09 Mar 2020, 16:25 Tacno sam pobudalio,
...prebriso sam sva vrata u kuci, prekidace za struju, daljinske, pipe na cesmama...
Mozda ne trebam gledat vijesti?
Zasto bi pobudalioFuddo wrote: 09 Mar 2020, 16:25 Tacno sam pobudalio,
...prebriso sam sva vrata u kuci, prekidace za struju, daljinske, pipe na cesmama...
Mozda ne trebam gledat vijesti?
U subotu sam natrpo dvoja kolica, brasana, secera, ulja, makarona, rize, konzervi...
Nema im ko ni prenijet vijest o zaraženosti kad ih je Brko sve pohapsio.
vidi cvekleDuminjo wrote: 09 Mar 2020, 14:36Nisam zagazio al plešem na ivici.. Jos je pod "kontrolom". Ovo su uglavnom sve mjere predostroznosti. Nadati se samo da ne dodje do necega slicnog kao kod vas.. Jer,ina wrote: 09 Mar 2020, 14:16
Nisam znala da si zagazio u cizmu..
Crvene zone imaju svoj tok.. Drzi se sto podalje ako ikako mozes..
Sjeverne bolnice su oblivene neadekvatnoj opremi.. Ljudi trce tamo..![]()
što se podaljeg držanja tice.. Ako je neki zaraženi (u ovom pojasu koji nasa ambulanta pokriva) na kucnom lijecenju/izolaciji, ja mu moram ići..
Zato rekoh gore samo da nije svedno.. A bogami sa mnogo opreza im ulazimo u kuce
Ono sto mene tjesi je da sam jos, hajmo reci mlad. Ako me i zakači, kontam necu krepat i imunitet mi nije slab.
Osim toga.. Nikad se u životu zdravije nisam hranio
![]()