cini mi se, dva zadnja slucaja u hrvatskoj, jedan 40 a drugi 36 godina.. jel te hastra?ElTriconi wrote: 10 Mar 2020, 18:04Satrace nam stariju fameliju, u mene ne vjerujem da ima iko stariji a da nema il secer ili pritisakDuminjo wrote: 10 Mar 2020, 18:01
tanki tanki.. evo jesil cula da je neko onako kontrolisan ili u samoizolaciji? ja nisam nigdje osim za ovo 4 sto su vec zarazeni.
znas li slucajno kakva je guzva u sarajevskom tramvaju ili na salterima gdje se placaju racuni i koja starosna dob prevladava?![]()
slovenci zatvorili granicu sa italijom![]()
![]()
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2730 times
- Been thanked: 8559 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14091 times
- Been thanked: 23381 times
Bitno je da se virus ne spusti do pluca, ako ostane u nosu i grlu ok si. A kako majku mu, nekom se spusti, nekom se ne spusti, mislim, u pluca?
Trebaju pratir ove sto im ostane u nosu da vide sta ga zaustavlja, ne moze ovo vise ovako, izgincemo.
A mozda je i Bozje davanje, nije da nismo zaradili.
Trebaju pratir ove sto im ostane u nosu da vide sta ga zaustavlja, ne moze ovo vise ovako, izgincemo.
Dozvolite da se obratimo
- vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Iskreno slabo ima informacija u bihDuminjo wrote: 10 Mar 2020, 18:01tanki tanki.. evo jesil cula da je neko onako kontrolisan ili u samoizolaciji? ja nisam nigdje osim za ovo 4 sto su vec zarazeni.vila wrote: 10 Mar 2020, 17:50
Dasta je vec usao
Ali tu moze pomoci samo svijest ljudi koji ce se sami prijaviti i pristati na samoizolaciju (bar) a bojim se da smo tu tanki
Mene je pravo strah kolapsa svega ako brojke krenu uzbrdo
znas li slucajno kakva je guzva u sarajevskom tramvaju ili na salterima gdje se placaju racuni i koja starosna dob prevladava?![]()
Ja dodem tu ali ni tu nitko ne pise konkretno o situaciji u bih
Ja osobno ni ne pratim neke medije u bih ali i ono sto pratim-nula
Sad sam procitala za sloveniju a hr je uvela obaveznu 14-dnevnu karantenu za putnike iz italije i to o njihovom trosku
Hrvatski drzavljani nakon dolaska iz italije moraju u kucnu samoizolaciju
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51777 times
- Been thanked: 9206 times
Nije za mene ali veca je smrtnost za oca i mater. Za njih me jest strah.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9758 times
- Been thanked: 11490 times
- Status: Online
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9758 times
- Been thanked: 11490 times
- Status: Online
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2730 times
- Been thanked: 8559 times
pazi crnogoraca a jos ni jedan slucaj zvanicno.vila wrote: 10 Mar 2020, 18:11Iskreno slabo ima informacija u bihDuminjo wrote: 10 Mar 2020, 18:01
tanki tanki.. evo jesil cula da je neko onako kontrolisan ili u samoizolaciji? ja nisam nigdje osim za ovo 4 sto su vec zarazeni.
Ja dodem tu ali ni tu nitko ne pise konkretno o situaciji u bih
Ja osobno ni ne pratim neke medije u bih ali i ono sto pratim-nula
Sad sam procitala za sloveniju a hr je uvela obaveznu 14-dnevnu karantenu za putnike iz italije i to o njihovom trosku
Hrvatski drzavljani nakon dolaska iz italije moraju u kucnu samoizolaciju
Obustavljene su edukacije i godišnji odmori zaposlenih u zdravstvu, a razrađuje se i mogućnost dodatnog angažiranja liječnika i drugog medicinskog osoblja koje je u mirovini.
Hrapović je rekao da je vrlo izvjesno da će se koronavirus pojaviti i u Crnoj Gori, te je pozvao stanovništvo da naglasak stavi na pojedinačnu odgovornost, te da u slučaju respiratornih infekcija telefonom komuniciraju s obiteljskim liječnicima.
“Rukovanje, grljenje i slično treba izbjegavati, kao i svako nepotrebno kretanje i javno okupljanje”, rekao je Hrapović.
U Crnoj Gori je trenutno pod zdravstvenim nadzorom trenutno oko 400 putnika iz međunarodnog prometa, a na koronavirus je testirano ukupno 39 osoba i svi su bili negativni.
nasi ko da nesto kriju. ko da nista ne rade. malo malo italija, slovenija, kina..a o sebi/nama nula.
odoh cugat limun
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Fuddo
- Maliciozni seronja

- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
Sestra mi javlja da joj firma u krizi, zbog korone...ili cs da zatvore, ili da nekoga otpuste, ili svi na neplaceni godisnji... turisticka bransa... 
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3912 times
- Been thanked: 2947 times
...ovde pocinje da vlada panika...
nekako tiho...ali uzima maha ....
nekako tiho...ali uzima maha ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Ko cupa dlake iz nosa njemu ide direkt u plucaFuddo wrote: 10 Mar 2020, 18:10 Bitno je da se virus ne spusti do pluca, ako ostane u nosu i grlu ok si. A kako majku mu, nekom se spusti, nekom se ne spusti, mislim, u pluca?
Samo sabura
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Vidjet ćemo šta nas čeka i kako ćemo odgovoriti ovoj nemani. Kadrovski smo spremni ne sumnjam ni malo. Logistika me brine.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Ima fin procenat koji zivi od turizma. Kad oni cucnu onda osjete svi.vrhbosnica wrote: 10 Mar 2020, 18:23 Sestra mi javlja da joj firma u krizi, zbog korone...ili cs da zatvore, ili da nekoga otpuste, ili svi na neplaceni godisnji... turisticka bransa...![]()

- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Kae moguce da je veci procenat umrlih muskih u odnosu na zenske zbog pusenja valjda 

- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
Ja,ja..rekoh ja za cigareElTriconi wrote: 10 Mar 2020, 18:44 Kae moguce da je veci procenat umrlih muskih u odnosu na zenske zbog pusenja valjda![]()
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Suti neka je. Ko bi ih trpio
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman